Kurgu mandlid 17.07.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Pikemat aega vaevavad mind pidevad kurgu mandlipõletikud alles aprillis sain ka antibiootikumi kuuri nüüd oli paar kuud vahet ja umbes kaks nädalat olen proovinud käsimüügi ravimitega asja leevendada. Kui taskulambiga kurku vaadata on punane ja mandlid tunduvad ikka väga suured ja väiksed täpid oleks nagu kurgu kaarel. Perearsti ma kätte ei sa kirjutasin ja helistasin keegi ei vasta. Mida ma teha saan äkki on jälle antibiootikumi kuuri vaja? Kas teine arst saab mulle kirjutada või peangi ootama ja kannatama ? Kasutanud olen decatyleni õli aga kaua ei saanud kasutada kuna ajas öökima siis ostsin taruvaiku ja saialille õli see on parem minu jaoks seda olen nüüd teisipäevast kasutanud.Olen ka kummeliteega kurku kuristanud vahepeal on parem aga õhtuti läheb nagu kurk kinni palaviku pole köha nohu pole ja reisimas ei oleks käinud.
Jään teie vastust ootama.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Ägeda haigusega peab saama perearsti vastuvõtule samal päeval.
Kahtlustan kroonilist mandlipõletikku. Arst peab teid vahetult uurima, vajalikud on mitmed testid- täisveri, ASO tooter, CRV jt. Ilmselt suunab perearst Teid kurguarsti konsultatsiooniks, otsustamaks, kas võib vajalik olla mandlioperatsioon. Kui esineb aasta jooksul 3-4 ägedat kurguvaluperioodi 2 aastal järjest, siis see viitab kroonilisele mandlipõletikule.
Seniks nt trachitol imemistablett ja enne seda kuristamine 5% soolalahuga. Selleks võtta 1 tl keedusoola, lahustada 1 kl vees ja kuristada korralikult.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Moodustis kurgus

Tere! Mure 4,5 aastase lapse kurguga. Nimelt ilmnes ca 2-3 kuud tagasi, et lapsel tekib aeg-ajalt mure nö "toit läks kurk", köhatus ja esineb kriipivat tunnet, mis valdavalt möödub kiiresti. Peale suveperioodi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse ja hea pildi eest. Mandlid on lapse kohta igati normaalse suurusega ja mandlikorke, ehk sekreediga täidetud mandlikrüpte näha ei ole. Võõrkeha ka ei näe. Need asjad, mis on ...

Loe edasi

Kaela ja kurgu probleem

Tere!
Lasin hiljuti teha vereanalüüsi: ASO näit oli 264 ja mingi muu näit (vist mingi valk, põletikunäitaja) oli 2,4. Käisin ka kurguarsti juures, kelle sõnul 264 minu puhul oli norm, kuna olin ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
ASO pisut normist kõrgem näit võib püsima jääda ka aastaid pärast seda, kui kurgumandlid on eemaldatud. Kui palavikku tegelikult ei ole, siis ei ole põhjust tõsisema tervisehäda pärast ...

Loe edasi

neelupõletik

Tervist!

Nädal aega tagasi tekkisid mul sellised sümptomid nagu tugev kurguvalu ja 37,7 palavik. Kurguvalu läks iga päevaga hullemaks ja kiirgas kõrvadesse ning ka pea valutas. Arst ütles, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Antibiootikumi määramine on mõneti loterii, st kas ta toimib haigustekitajale või mitte. Asja aitab täpsustada kurgukülv, ravimi tundlikuse määramine, kuid see võtab aega 3 -4 päeva.
Kui ...

Loe edasi

kurgu mandel ?

Tere Dr. Madis Vesimägi.
kõigepealt suur kiitus teile et töö kõrvalt veel inimesi ka interneti kaudu abistate.
Niisiis Olen 21 aaastane noormees kaalu 117 pikkust 192 ,juba lapsena on mul olnud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Kaupo
Teeme asju ükshaaval. täiesdti võimalik, et Teie kirjeldatud vaevused on seotud kroonilise mandlipõletikuga. Selle parim ravi on operatiivne eemaldamine. kui pole mandleid, ehk pole siis ...

Loe edasi

Punetav kurk

Tervist,

Olen 26.-aastane naine ja pidevalt kimpus nohu ning kurguvaluga (nohu on suvel aeg-ajalt ka allergiline, allergia õietolmu suhtes). Eelmise aasta novembris tehti mulle ninavaheseina ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Proovin vastata. Kurguvaevust lõikuse järgselt on raske kommenteerida. Vahest eemaldati ka mandlid või osa nendest. Võimalik, et tegemist on hoopis mao-söögitoru reflukshaigusega, selle korral ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: