Madal veresuhkur. 16.11.19 / Perearst

Külastaja küsib:

1.Viimasel ajal on mu veresuhkur madal.Mõõdan hommikuti tühja kõhuga sõrmest.
Tavaliselt on olnud see mõõde juba aastaid 5,2 - 5,6.
Suvel oli mõõtmisel pikem vaheaeg. Viimased mõõtmised on olnud 3,8-4,1.
Mis võiks olla põhjus ja kas see on pikemas perspektiivis ohtlik.
Mida peaks tegema.
2.Kas on tõsi,et üle 50.a. võib üldkolesterool olla 3,9 - 7,8.Mul on 7,3.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere!
Raske on midagi kindlat vastata. Kas olete suhkruhaige ja tarvitajate veresuhkrut alandavaid ravimeid.? Kui mitte siis vajaks veresuhkrumääramise varustus kontrollimist. Samas kui enesetunne on hea ja puuduvad ohumärgid siis ei ole olukord halb. Veresuhkru tase hommikuti tõustes võib olla madalam isegi 3,5 kuni 5 piires.
Üldkolesteroolitase on üks paljudest südame ja veresoonte haigused riskifaktor. Kui meie üldine risk on madal siis ka kõrgem kolesterool üksi ei kujuta endast suurt ohtu. Kuid saan soovitada head koostööd oma perearstiga ja teie kui terviku hindamist ning käsitlemist. Head tervist soovides Madis Veskimägi!

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Mandlil kühm

Tere!
Vasakul mandlil allpool asub selline kühm (lisatud foto).
Millega võib olla tegu?
Mida peaksin tegema?
Suur tänu vastuse eest!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse ja hea foto eest. Esimene hinnang- midagi halvaloomulist see kühmuke endast ei kujuta. Pigem on see sidekoestunud mandli krüpt, algpõhjus- krooniline mandlipõletik. Ärevusega ...

Loe edasi

Kaebused

Pidevalt jääb pilk nagu ühte kohta kinni, samamoodi kui jäâdakse unistama. Mina unistama ei jää vaid pidevalt mitu korda isegi järjest jääb pilk kinni ja pidama, kõigest saan aru ja ümbritsevast ka saan ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vaevuse kirjeldus teeb üsna murelikuks. Soovitan perearsti külastust, analüüsid ja uuringud: Borrelioosi testid, hoolikas neuroloogiline läbivaatus ja leiu kirjeldus perearsti poolt. ...

Loe edasi

Veri väljaheites ja ajab toitu ülesse

Millest see vòibolla, 37,2 jne palavik ka

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan illustratiivse pildi eest. Asi kohe selgem. Verine, limane väljaheide on tõsine leid ! Diagnoosihüpoteesiks pakun nakkusliku päritolu soolepõletikku, enterokoliiti. Esmasteks ravisoovitusteks ...

Loe edasi

Jalas valu

Tere.
Minu on probleem vasaku jalaga,nimelt on see päev otsa valutanud või noh päris valuks seda nimetada ei saa nii öelda ebamugav tunne jalas.Vahepeal on ka veidi tugevam valu. Ja jalg on teisest ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjelduse alusel tekib kahtlus närvivalule, umbes nagu Tootsil. Põhjuseks Teie vanuses on peamiselt ühe tuharalihase pingest surve närvile, harvem lülivaheketta sopistisest valu. Valu leevenduseks ...

Loe edasi

Nitrit uriiniproovis

Tere!

Soovin täpsustada, kui uriiniproovis on nitrit positiivne (muud näitajad korras), kas on vajadus uurida edasi (bakteri külv)?
Pōletikule viitavaid ägedaid sümptomeid pole, vaid ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kuseteede põletiku tunnuseks on leukotsüütide ja nitritite olemasolu. Nitritid viitavad bakterite olemasolule. On olemas ka seisund bakteriuuria, st pisikute olemasolu uriinis, normist suuremas ...

Loe edasi

Kasvaja peanahal

Tere!
Umbes 30 aasat tagasi ummistus üks rasupoor peanahal, millest ei õnnestunud rasu välja pigistada ning see hakkas vaikselt kasvama.Kuna see ei valmistanud mingeid vaevusi, ei pööranud ma sellele ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjeldus vastab rasutsüstile. Üsna sage probleem, halb on see, et ühel päeval võib tekkida põletik. Ka "sarv" peas ei meeldi kellelegi. Soovitan nõu pidada oma perearstiga. Meie perearstidest ...

Loe edasi

Kurgukaarel valutu moodustis

Paremale kurgukaarele on tekkinud mingi roosakas punni moodi moodustis umbes 2mm suurune. Nagu oleks vesivill aga samas on see sama värvi nagu kurgukaarel ise, see ei valuta ja ei ole põletikuline. Kurgu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan viivituse pärast. Oletan, et vist on juhtunud mingi tehniline probleem, sarnase murega juba pöörduti. Mida arvan. Kirjeldus vastab mandli sekreedi tsüstile ja mandli krüptide sekreedi ...

Loe edasi

Kiirenenud pulsisagedus

Tere. Minu probleem seisneb kiirenenud pulsisageduses. Üldiselt ongi minu pulss kiirem, kuid vahest on see rahulolekus 112,120 jne, et liiga kiire. Sportiga ma igapäevaselt ei tegele. Vererōhk on mul üldiselt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ikka esmase kontakti arst, perearst. Kolleeg teeb Teie läbivaatuse, vajadusel EKG, ööpäevase EKG registreerimise, analüüsid, eriti oluline on täisveri aneemia ehk kehvveresuse kahtlusel, kilpnäärme ...

Loe edasi

suurenenud kõrisõlm

Tere!
Mul on selline küsimus, et mu õel on suurenenud kõrisõlm (vähemalt ma arvan, et see on suurenenud; ma lisasin ka pildi). See ei ole äkki tekkinud, vaid on juba mitmeid aastaid selline. Võimalik, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui see tähelepanek on kestnud aastaid ja erilised vaevused puuduvad, siis just kiiret pole. Isiklikult oletan kilpnäärme healoomulist suurenemist ehk struumat. Kui südametegevus on normaalne ...

Loe edasi

Peanahk

Saatsin ka pildi.Loodan, et sealt on näha!Probleem tekkis peale jaanipäeva, et tekkisid nagu punnid ja lööve.Ise arvan, et see võis tekkida nokamütsi kandmisest, kuna müts oli koguaeg peas ja väljas oli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks pilti ei näe. Võimalik, et tegemist ongi nö higilööbega või nahaärritusega. Vaevust saaks leevendada Sudocrem või Bepanthen anti-ekseem kreemiga. Saab käsimüügist, vaevus peaks kaduma ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: