kopsuklamyydia 04.09.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, mul on olnud üle aasta iga natukese aja tagant raske köha, mis ravimitele pole allunud, lisaks aegajalt palavik ja viirushaigused. üle 2 nädala järjest pole terve olnud. Suvi oli esimene aeg (juulist), kui asi oli norm. Praegu ka norm. juulis oli vereanalüüs Mycoplasma pneumoniae vastane igm seerumis piiripealne; IgG negatiivne, Chlamydophila pneumonia vastane igm negatiivne, Chlamydophila pneumoniae vastane igg positiivne ja v pneum igg väärtus 84. Kas sellega ei pea tõesti midagi ette võtma? Lisaks diagnoosis kopsuarst (siis veel ei olnud analüüsitulemusi) astma ja kirjutas Relvari

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Haiguspilt sobib köhavariantsele astmale. Väike antikehade hälve ei näita alati ravi vajavat haigust.
Soovitan 2-3 kuud ravida Relvariga ja usun, et vaevused taanduvad.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Rahutud jalad?

Tere dr.M.Veskimägi
Mind piinab juba mõned aastat ja nüüd järjest enam jalgade valu,kuumuse tunne ja nagu oleksin saanud nõgestega kõrvetada.Taolised sümptomid esinevad õhtuti enne uinumist ja ei ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Näen Teie vaevuste taga rahutute jalgade sündroomi, ing k restless leg syndrome. Vaevus häirib patsienti väga, kuid kõik uuringud paistavad olema korras. Sündroomi diagnnoistaksegi teiste ...

Loe edasi

Jalgade valu ja turse.

Pöördusin teie poole ja sain eile põhjaliku vastuse. Aitäh! Sooviksin veel veidi täpsustada.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan tagasiside ja uue kirja eest. Proovin vastata. Liigesekulumise ehk artroosi üks ravi osa on võitlus põletiku ja valuga. Selleks on ravimid, mis kuuluvad valu ja põletikuvastaste ravimite ...

Loe edasi

Mure kõhuga

Tere, olen lugenud teie nõuandeid kliiniku lehel ,igati asjalikud sestap otsustasin ka teie käest küsida.Nimelt mure kõhuga esineb kõhu valusid millega kaasneb ka kõhu kinnitus ja vahelduv kõhu lahtisus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vaevused ja vanus on omased soole ärritussündroomile, ingliskeeles irritable bowel syndrome. Täpsem info googeldades, nt hea ülevaade siit: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/irritable-bowel-syndrome/symptoms-causes/syc-20360016
Loe edasi

Jalgade valu ja turse

Jalad valutavad öösiti, valu on erinev, mõnikord valutavad põlved või sääred, või siis kihelevad altpoolt nagu oleksid sipelgapesas. Ei ole aru saanud, milline päevane tegevus on põhjuseks. Samuti on jalad ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie kirjelduse alusel paistab olema mitu haigust. Liigesekulumine põletikuga, kerge südamepuudulikkus tursetega, võimalik, et ka ravimi, peamiselt amlodipiini kõrvaltoime. Kahtlus ka staasdermatiidile, ...

Loe edasi

Jalg turses

Tere!
Mure on korduv. Esimene turse (paremal jalal) ilmnes jõulude paiku 2019 ja paranemine võttis aega umbes 5 kuud, uus turse (seekord vasakul jalal) ilmnes jaanipäeva paiku 2020.
Haigus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse ja hea pildi eest. Teie vaevus ja haiguspilt on omane staasdermatiidile. Ehk mingil põhjusel on häirunud veenide ja lümfiteede talitlus. Sellest tõuseb venoosne rõhk säärtes, ...

Loe edasi

kõris poob

Tere

Paar nädalat tagasi hakkasin aeg-ajalt neelates tundma kurgus tükitunnet. Kord ühel pool, kord teisel. Süües ega juues neelamisraskusi ei esinenud. Siis kadus tükitunne ära ja nüüd tunnen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vaevus on sage ja vaevav nii patsiendile kui arstidele. Vaevused on, kuid kindlat leidu mitte. Teie märgitud haigused on üliharvad. Nende vaevused on hoopis teistsugused.
Kasutatakse ...

Loe edasi

punetus ja sügelus peenisel ning munanditel

Millega on tegu? Tihti nahk rebeneb munanditel kui ei niisuta. Peale masturbeerimist läheb olukord ajutiselt veel hullemaks ja nahk hakkab kiirelt kuivama ning sügelema. Punetus ja sügelus on levinud üle ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Tekivad mõned küsimused. Kas lööve on ainult selles piirkonnas või ka näiteks kubeme piirkonnas ? Lööve kätel ? Kui kaua vaevus on kestnud ? Kas on seos näiteks aluspükste ...

Loe edasi

Verega levivad nakkused

Tere,
kas ebaõnne korral on võimalik saada verega levivaid nakkusi kui tappa laes verd täis sääsk ja plekki kohe maha pestes tilgub pesuvett silma?Olen lugenud, et näiteks HIV on võimeline sääses ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Nakkuse saamine Teie kirjeldatud mehhanismiga praktiliselt ei ole võimalik.

Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Pearinglus

Oli hemoglobiin ja d vitamiin olematu(nüüd korras)Mitu nädalat pea uimane,nõrkus, kaalulangus,pulsi kiirenemine ja kuumahood (siis kui tekib pearinglus).millest see võib olla ja mida teha

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Saan piirduda vaid soovitusega pöörduda kiiresti perearsti vastuvõtule. Täisveri kordusproov, kilpnäärmetestid jt uuringud.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kurgu mandlid

Tere
Pikemat aega vaevavad mind pidevad kurgu mandlipõletikud alles aprillis sain ka antibiootikumi kuuri nüüd oli paar kuud vahet ja umbes kaks nädalat olen proovinud käsimüügi ravimitega asja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ägeda haigusega peab saama perearsti vastuvõtule samal päeval.
Kahtlustan kroonilist mandlipõletikku. Arst peab teid vahetult uurima, vajalikud on mitmed testid- täisveri, ASO tooter, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: