kopsuklamyydia 04.09.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, mul on olnud üle aasta iga natukese aja tagant raske köha, mis ravimitele pole allunud, lisaks aegajalt palavik ja viirushaigused. üle 2 nädala järjest pole terve olnud. Suvi oli esimene aeg (juulist), kui asi oli norm. Praegu ka norm. juulis oli vereanalüüs Mycoplasma pneumoniae vastane igm seerumis piiripealne; IgG negatiivne, Chlamydophila pneumonia vastane igm negatiivne, Chlamydophila pneumoniae vastane igg positiivne ja v pneum igg väärtus 84. Kas sellega ei pea tõesti midagi ette võtma? Lisaks diagnoosis kopsuarst (siis veel ei olnud analüüsitulemusi) astma ja kirjutas Relvari

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Haiguspilt sobib köhavariantsele astmale. Väike antikehade hälve ei näita alati ravi vajavat haigust.
Soovitan 2-3 kuud ravida Relvariga ja usun, et vaevused taanduvad.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Pimesool

Tere!

Kas pimesool võib valutada ka ilma palavikuta ja mõned korrad kuus, aastate jooksul? Küsin, sest naistearst välistas nasiteosakonnas probleemid, aga terav valu kiirgab just sealt paremalt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vaevus võibki olla tingitud ovulatsioonist, seda nimetatakse ka tsükli keskpaiga valuks ( mittelschmerz, hea ülevaate saab siit https://en.wikipedia.org/wiki/Mittelschmerz ).
Üks ussripiku ...

Loe edasi

Keelel laik

Tere!

Märkasin suud uurides väikest “laiku” keele küljel allpool. Kas see on normaalne?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Päris normaalne ei ole, kuid see võib olla ise paranev, mööduv nähtus või muu haiguse üks avaldumine.
Saan soovitada head koostööd oma perearstiga.

Head tervist soovides
Loe edasi

vereanalüüsi vastused

Tere!
Tahan teada saada mida tähendab:
Hemogramm 5-osalise leukogrammiga

WBC
7.0 /nL 3.8 - 10
RBC
4.46 /pL 3.8 - 5.5
Hb
140 g/L 110 - 150
Hct

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vereproovid paistavad olema korras. Käevaevuse uurimine algab arsti kabinetis- nahatundlikkus, Tinelli, Flicki ja Phaleni test. Neid teeb iga perearst, perearst saadab ka ENMG ehk elektroneuromüograafia ...

Loe edasi

Vähi pärilikkus, suitsetamine ja köha

Tere!

Palun Teie arvamust kahe teema kohta.

1. Minu vanaema ja tema vend surid mõlemad vähki vastavalt 66 a vanuses ja 47 a vanuses ning esimesel neist oli peaaju kasvaja ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vähi pärilikkuse kohta on raske anda ühest vastust. Kirjeldate väga eineva paikmega haigust ja vaevalt on need pärilikud. Ja ausalt öelda- statistika on karm- iga 3-4 inimene sureb kahjuks ...

Loe edasi

autoimmuunuuringud

Tere!

Elan välismaal. Mul on juba teist aastat sinusiit, mis ei lahene vaatamata tava- ega alternatiivmeditsiiini vahenditele. Hallitust ei ole korteris, tavapärased allergiatestid olid negatiivsed. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist!
Kroonilisel nohul on mitu erinevat põhjust. Esiteks anatoomiline muutus, nina ja nina kõrvalkoobaste anatoomia muutus. Teie puhul näiteks tsüst. Teiseks allergiline ninapõletik. Ja muud ...

Loe edasi

Valu rinnus

Missuguse spetsialisti poole rinnus keskel (nibude kõrgusel) ja vasakul aastaid kestnud tuima valu korral pöörduda? Minu enda perearsti poole pöördumist ei ole mulle mõtet soovitada, kuna ei ole huvitatud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan hästi Teie vaatenurka. Katsume koos arutada. Olete üsna noor mees ja selles vanuses on tõsised südamehaigused harvad, Teid on koormusel tehtava elektrokardiogrammiga kenasti uuritud ...

Loe edasi

Punane laik nahal

Tere,

Paar nädalat tagasi tekkis väike punane täpp kaelale mis sügeles, see on muutunud ca 2cm läbimõõduga punakseks laiguks ning pole siiani ära kadunud. Vahepeal sügeleb kuid mitte pidevalt. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Paistab olema silenaha seenhaigus. Raviks retseptiravimina nt Travocort või käsimüügist nahaseenesalvi, apteeker soovitab. Perearst oleks esimene kontakt sellise probleemiga.

Head ...

Loe edasi

Punn ja laigud kaenla all

Tere!
Olen 28nädalat rase, nimelt kuu aega tagasi tekkis mul mõlemale kaenla alla tumepunased laigud ja neid päris palju, tänaseks on laigud heledamad, nüüd avastasin et vasaklus pool on ka üks punn ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Ei seostaks kõnealust probleemi otseselt rasedusega, kuid täpset diagnoosi ilma patsienti nägemata ei oska samuti panna. Tõenäolisemad põhjused on kontaktallergia ( näiteks deodorandist), seeninfektsioon ...

Loe edasi

Erütrotsüüdi tase uriinis

Proovide ajal " päevi" polnud. Tehti ka uriinikülv, mis oli negatiivne. Mida soovitate edasi teha, juhul kui uue proovi näitajad on samad?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Täpsustavad uuringud. Perearsti poolt hoolas läbivaatus, vererõhu kontroll, seejärel ultraheliuuring täis kusepõiega- hiiatakse üle neerud, kusepõis. Võiks teha e konsultatsiooni uroloogi ...

Loe edasi

Erütrotsüüdi tase uriinis

Tere. Küsimus. Perearst lasi teha analüüsi, seoses kaebustega: Valu alaseljas, pidev põie tühjendamise vajadus (samas põis pole täis). Sooviksin lisaks ka teie arvamust. Lisan juurde tulemused.
020 ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olete viljakas eas naine, st kas on analüüs tehtud nt päevade ajal. Soovitan korrata analüüsi ning teha ka uriini külv ja siis võiks edasi mõtelda.
Head tervist soovides
Madis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: