kopsuklamyydia 04.09.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, mul on olnud üle aasta iga natukese aja tagant raske köha, mis ravimitele pole allunud, lisaks aegajalt palavik ja viirushaigused. üle 2 nädala järjest pole terve olnud. Suvi oli esimene aeg (juulist), kui asi oli norm. Praegu ka norm. juulis oli vereanalüüs Mycoplasma pneumoniae vastane igm seerumis piiripealne; IgG negatiivne, Chlamydophila pneumonia vastane igm negatiivne, Chlamydophila pneumoniae vastane igg positiivne ja v pneum igg väärtus 84. Kas sellega ei pea tõesti midagi ette võtma? Lisaks diagnoosis kopsuarst (siis veel ei olnud analüüsitulemusi) astma ja kirjutas Relvari

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Haiguspilt sobib köhavariantsele astmale. Väike antikehade hälve ei näita alati ravi vajavat haigust.
Soovitan 2-3 kuud ravida Relvariga ja usun, et vaevused taanduvad.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Lööve

Tere! 10 aastat tagasi oli emakakaela kasvaja operatsioon, mille käigus eemaldati samuti väikesevaagna lümfisõlmed. Väänasin 5a tagasi jala tugevalt välja ja tekkis pahkluu paistetus. Paistetus jäi ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, kirjeldus ja pilt viitavad lümfostaasile. Ebameeldiv, elukvaliteeti halvendav krooniline haigus, kuid mitte elu ohustav seisund. Õnneks on Teie haigus mõõduka raskusega. Mida soovitan, ...

Loe edasi

Valulik punetav muna kaenla all

Tere

Käisin üle pika aja jälle rühmatreeningus ning päev peale seda hakkas kaenla alt valutama, nüüdseks on seal pisike õrnalt punane punni moodi asi naha all, mis katsudes on valus (täpselt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie kirjeldus on omane higinäärme põletikule. Füüsiline koormus, hõõrumine ja raseerimine on soodustavateks teguriteks. Esmaseks ravisoovituseks on paikne kompress nt kampriõli lapikesega ...

Loe edasi

Krooniline gastriit

Aasta tagasi diagnoositi mul helicobakterist põhjustatud krooniline gastriit. Määrati kolmikravi, mis leevendas sümptomeid. Erilisi vaevusi see mulle ei põhjusta, kuid olen mures maovähi tekke võimalikkuse ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, krooniline gastriit ja ravimata H.pylori infektsioon on maovähi riskifaktor. Kuid risk on ikka väga väike.
1. Julgen soovitada 1-2 aastase vahega gastroskoopiat ehk mõõgauuringut. ...

Loe edasi

Vererõhk

Tere tuntud perearst! Viimane, mida ma soovin, on saada abi tublilt ja töökalt perearstilt. Sooviksin anda oma isikukoodi, kus on kirjas patsiendiportaalis andmed. Kehakaal on langenud 55kg 46,7kg. Vererõhk ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kõik meie perearstid on tublid ja töökad. Alati ei õnnestu kohe esimese korraga patsiendi probleemi lahendada ja on vajalik kohtumised ja erinevad uuringud pikema aja jooksul.
Lugedes ...

Loe edasi

depressioon?

Tere,

Olen 23 aastane sportlik ja terve noormees.
Elan õnnelikku ja head elu.
Probleem algas peale Ravimit Roccutane. olen ravimit võtnud ca 5kuud
Mul on varasemalt esinenud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Kirjeldate ravimit mida kasutatakse akne ravis. Toimelt on see üsna tugev ning Real juhtudel ka vastunäidustatud. Küllap ravimi määranud arst on hinnanud poolt ja vastuargumente ning teinud ...

Loe edasi

Jõnksud südames ja kiire pulss

Tere. Mure selline et aegajalt tunnen südames jõnksatusi. Tekib see enamasti nii et viskan voodisse pikali ja tunnen et pulss kiireneb ja südames tekivad jõnksatused. Vähemalt nii mulle tundub, pulssi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Olete noor naine kes on ilmale toonud väikeste vahedega 2 last. Ühelt poolt näitab see seda et teie süda on terve, sest tõsise südamehaigusega oleksid kindlasti tekkinud teised sümptomeid. ...

Loe edasi

Pearinglus ja segadus

Tere, umbes 2 aastat tagasi (esimese raseduse alguse poole) tekkis mul tunne nagu hõljuksin/vajuks läbi diivani/olen karusselli peal, ei taju kui kaugel asjad on (eriti kõrgust, näiteks treppidel), vahepeal ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vaevused viitavad pigem talitlushäiretele kui konkreetsele haigusele. Imet ootamine on naise keha alla ühelt poolt imeline kogemus ja rahuldust pakkuv tegevus kuid samas ka üksjagu kurnav. ...

Loe edasi

Vanal inimesel paistes jalad

81 aastasel naisterahval on jalad turses ning tumedad. Nahk tundub kuiv.
Kahjuks muu terviseseisundi tõttu ei ole võimalik teda arstile viia.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Inimest on vajalik kindlasti uurida! Ehk tuleb appi sotsiaaltöötaja ja inva transport. Võtke ühendust perearstiga. Teie perearst omab tõenäoliselt ülevaadet varasematest haigustest ja võib ...

Loe edasi

Ninavalu

Ühel päeval märkasin, et nina katsudes on see väga valulik, aga ainult selle katsumisel või nuuskamisel jne.
On tunne nagu oleks saanud vastu nina. Valu tundub olevat just luu liitekohas kus läheb ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Meditsiinis kehtib üldine reegel , sagedasemad haigused esinevad sagedamini. Vaevus on kestnud lühikest aega ja kaasneb eriti ninast. Äkki ongi tegemist lihtlabase viirusinfektsiooni ja nohuga. ...

Loe edasi

Põrutuse valu

Tere!

Mul on umbes nädal aega kestnud kõndides vasaku jalalaba peal põrutuse valu. Valu on selline nagu oleks kuskilt veidike kõrgemalt alla hüpanud ja jalas tunneb seda hetkelist põrutuse ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Teie kirjeldatud vaevuste juures võib mõtelda väga paljudele erinevatele seisunditele ja haigustele. Märgid antibeebipillide kasutamist ja sääre valu. See võib viidata võimalikule veenitromboosi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: