Ravimite võtmine 05.01.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 69-aastane mees, kel oli u. 1,5 aastat tagasi müokardiinfarkt. Selle tulemusena pean võtma järgmisi ravimeid: Plavix, Hjertemagnyl, Pantoprazole Mehpa, Canocord ja Atorvastatiin. Nüüd aga tekkis mure hambaga ja pean minema selle välja tõmbama. Siit küsimus. Mis rohtusid ja kui kaua ma enne hamba tõmbamist võtta ei tohiks ning kas nende ärajätmine on täielikult ohutu?

Ette tänades

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Soovitan ära jätta 3 päeva enne hamba tõmbamist Hiertemagnyli ja Plavixi. Nõu annab ka hambaarst. Alati peab hindama riske, antud olukorras on veritsuse risk suurem kui mõne südametüsistuse võimalus.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Kopsuröntgen

Tere!

Pöördusin perearsti poole köhaga, mis on vahelduva tugevusega kestnud juba jaanuarikuust alates. Tehti erinevad analüüsid, mis kõik olid korras (välja arvatud raud, mida oli ainult 3,8). ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Transparentsuse tõus- kopsupiirkond laseb rohkem röntgenikiiri läbi. See võib olla normi variant, kuid ka haiguslik, kui suureneb kopsukoe õhusisaldus mingil põhjusel. Fibroos aga on olukord, ...

Loe edasi

Kopsuklamüüdia

Tere

Köhin aastaid, eriti tugevalt viimane pool aastat. Analüüsi vastus: Chlamydophila pneumoniae IgG QN 78. Kas see on piisav, et alustada ravi antibiootikumidega?
Tänan.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ravi valikul arvestab arst ennekõike vaevuste, läbivaatuse leiu, haiguse kestuse, erinevate uuringute ja analüüside tulemustega. Soovin ütelda seda, et kõik on oluline, mitte ainult analüüsinumber.
Loe edasi

Imelik laik kõrvataga

Tervist,
Nädal aega tagasi leidsin kõrvatagant imeliku punase ringja laigu.
Laik ei sügele ega pole mingeid sümptomeid kus mis asjaga võib tegemist olla?
Olen hetkel kasutanud nädal aega ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kuna võimalikke variante on mitu, ei saa patsienti nägemata ja täpsemat anamneesi teadmata kindlat diagnoosi panna. Soovitan pöörduda oma perearsti või dermatoloogi poole.
lugupidamisega
Loe edasi

Kaelal lahtine sünnimärgi taoline asi

Tere , Mure selles et mis see võib olla ? järsku märkasin ja on nagu sünnimärk aga varre otsas nagu oleks , või on tegemist puugiga ? nokkisin ja nüüd valus

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Kirjelduse järgi paistab olema pigmenteerunud nahanäsake, arstikeele akrohordon või fibroepitelioom. Kui see saab viga või ärritust, võib järgneda kerge põletik. Andke rahu, ärge näppige, põletikuvastane ...

Loe edasi

Süda ja pulss

Tete! Tahaksin teada kas randmelt pulsikkella.pulssi mõõtev ning teisel juhul kui pulsivööga mõõtev kellal pulsiil on erinevused.Küsin sellepärast,et randmelt pulss on kõrgem kui pulsivöölt võetud pulss

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Pulsivööga mõõdetav tulemus on täpsem. Randmel töötav seade võib püüda kinni erinevaid häireid, mida ta registreerib pulsiks. Isiklikult soovitan juhinduda koormuse ajal enesetundest, kui ...

Loe edasi

uriinis põletik

Tere!
Mul eemaldati 3 kuud tagasi halvaloomuline neerukasvaja. Sellest ajast saati esineb aga uriinis põletikunäit, külvist ei kasva midagi ja nii ka midagi ei tehta. On see normaane? Esineb nii ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Usaldage oma arste. Kui nemad ei näe muretsemiseks põhjust, siis on kõik hästi. Palun küsige oma arstidelt üle, mida nad järeldavad ultraheliuuringust. Arstid vastavad rõõmuga küsimustele, ...

Loe edasi

Jalg natuke ülevaltpolt pahkluud kergelt paistes, astudes painutada valus, katsuda valus

Tere.
Paar päeva tagasi tundsin et sääreluu nagu pealt valutab- just enne jalalaba algust (no seal kus säär läheb pahkluuks üle). Varbad on mul haiged, artroosi muutused, suur varvas ei paindu. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esmalt rahustan- ei ole kohanud inimest, kellel oleks selle koha peal Teie kardetud haigus. Saan aru, et labajala liigestes on diagnoositud artroosi ehk liigeste kulumist. Hüppeliiges, ehk ...

Loe edasi

Jala väänamine

Väänasin 10 päeva tagasi jala välja. Läks väga paiste ja valutas meeletult. Siis tekkis suur verevalum, nis on nüüdseks sinakas-kollane. Paistetus on väiksemaks jäänud, aga nüüdseks pahkluu ikka veel ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arvatakse, et väänamised polegi vigastus ja ainult kukkudes tekivad luumurrud. Väänamine, ehk sidemete vigastus vajab ka ravi, vastasel korral riskitakse eluaegse liigese ebastabiilsusega. ...

Loe edasi

Punane keeleots

Tere,
Mul on mure keelega. Algas tegelikult aasta aega tagasi kui keele ots hakkas teatud toitude peale reageerima. Näiteks poe mustikad.,viinamarjad. Nii kui panin kasvõi 2 suhu läks keeleots punaseks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tundub, et ongi tegemist ülitundlikusglossiidiga mõnede toiduainete suhtes. Soovitan paikseks raviks Kamistad geeli, toitumispäeikut, kuhu märkida kõik, mida sööte. Seejärel on võimalik seda ...

Loe edasi

Millised on seeninfektsioonide leviku tuvastamise viisid organismist

Millistes siseorganitesse/kudedesse organismis võib levida seeninfektsioon, kui seda ei ole välja õigeaegselt ravitud ning milliste analüüsidega ja kui täpselt on seeninfektsiooni olemasolu organismist ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan pika ja usaldava kirja eest. Kipun arvama seda, et tõsist seenhaigust siseorganites ei saa diagnoosida. Ka kõige tervema inimese nahal ja limaskestadel võib leida erinevaid pisikuid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: