Migreen? 13.10.02 / Peavalu

Külastaja küsib:

KUIDAS JA KAS ON VÕIMALIK KINDLAKS TEHA MIGREENI,KAS SELLEKS TEEB ARST MINGISUGUSEID PROTSEDUURE.MINU PEREARST KIRJUTAS MULLE TABLETID CLOTAM.

Arst vastas:

dr Sulev Haldre

Neuroloog

Migreeni diagnoositakse lähtudes peavalu kirjeldusest ja teistest hoogude asjaoludest.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Peavalu

Vingu mõju

Tere! Viimasel kahel nädalal on tekkinud lojusus, kerge peavalu, unisus ja motivatsiooni puudus. Arvasin, et see läheb üle aga ei lähe, pigem läheb halvemaks. See võib olla muidugi tavaline sügisväsimus ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Sissehingatava õhu kvaliteet mõjutab meie üldist enesetunnet. Kui kolisite oma elamisse viimasel ajal, siis võib kaebuste põhjust seostada eluruumiga. Ruumis olevat ebameeldivat lõhna ...

Loe edasi

Lööve nahal

Tere,

Mure selline, et peale duši all käimist tekkis selline lööve kaenla alla. Ennem sellist asja enda kehal kuskil täheldanud ei ole. See ei sügele ega valuta mingitmoodi, lihtsalt tekkis ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Fotol olev lööve meenutab täppverevalumeid. Tekkimise põhjusi võib olla erinevaid. Kirjeldate, et olete viirushaigusega kodus. Esineb viiruseid, mis võivad tingida ka nahal lööbeid. ...

Loe edasi

Punane laik alaseljal

Kehale tekkis selline laik mis sügeleb. Millega võib tegu olla?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kahjuks ei ole lisatud fotot laigust.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Loe edasi

Beebil peas kahtlane laik

Lapsel peas olnud sünnist saadik selline laik, katsudes krobeline koorik aga ei ole nagu beebi kõõm vaid laik ln pigrm nagu arm ja peanaha pinnast madalam

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Foto järgi hinnates tundub kollaka ketuna ja seda, et nahapinnast madalam , ei ole fotol võimalik näha. Löövet vaadates tundub ikkagi olema gneiss e. beebikõõm.

Head soovides,
Loe edasi

Karenenud hingamiskahin kopsudes

Tere. Töö tervisekontrolli vastuseid lugedes oli kirjas kopsudes karenenud hingamiskahin. Olen ka suitsetaja. Sooviks teada, mida see tähendab. Kas see on normaalne või pean laskma kopse kontrollida? Varem ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Normaalset hingamiskahinat kirjeldatakse "vesikulaarne hingamiskahin". Kui kirjelduses seisab "karenenud hingamiskahin", siis see viitab normist veidi erinevat kahinat kuulatlusel. ...

Loe edasi

Halb enesetunne peale kõhulahtisust

5 päeva tagasi oksendasin ja kõht oli lahti, käis kiirabi ja tegid tagumikule süsti. Järgmisel päeval enam ei oksendanud ja kõht oli kinni, aga kogu aeg on nõrkus ja pearinglus kuni tänaseni ehk 4 päeva ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Teie poolt kirjeldatu on täiesti normaalne seedehäire. Oksendamine ja kõhulahtisus on organismi kaitsereaktsioon. Põhjusi, mille tõttu organism ennast kaitseb, võib olla erinevaid. Kui ...

Loe edasi

Foster Nexthaler inhalaator

Tere! Võtsin reisile kaasa Foster Nexthaleri, kliima oli soe ja niiske. Kasutasin seal vaid ühe korra, sest pulber tuli suhu tükkidena, justkui oli niiskust saanud ja kokku tõmbunud. Kodus tagasi olles ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Preparaat peab olema kuiv pulber. Säilitamise erihoiatuseks on hoida kuivana. Ainult pulbrina saab tagada õiget annustamist ja jõudmist hingamisteedesse. Tükkidena eralduv preparaat ...

Loe edasi

Öine oksendamine

Tere,
Mure seisneb 5 a lapses. Nimelt 17. okt öösel laps oksendas väheke, hommikul oli ka köht vesivedel ja valutas. Probleem on selles et oksendamine toimub ainult 1x ööseti ja juba 6 päeva iga ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Selliste muredega peaks pöörduma sinna, kus saab kiiremini vastused oma muredele. Kui perearstikeskusega ei õnnestu kuidagi ühendust saada, siis sellisteks juhtudeks on perearsti nõuandetelefon ...

Loe edasi

Tume laik põsel

Tere! Küsimus selline, môned pàevad tagasi tekkis selline laik näole, mis on ka karedamaks nûûd làinud. Kas peaksin muret tundma ja ikkagi pöörduma arstile või ootama?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kahjuks ei ole laiku täpsemalt kirjeldatud ega lisatud fotot, mille alusel võiks arvamust avaldada.

Lugupidamisega,
Vanda Kristjan

Loe edasi

Jalahaavand ja Covid-19 vaktsineerimine

Seitse aastat tagasi tekkis jalale haavand. Algul hõõrus king sinna villi. Veresoonte kirurg arvas, et see sai arvatavasti alguse trombist, aga asja polnud enam tagantjärgi võimalik kindlaks määrata. Arvatavasti ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Veenihaiguse tromboos seitse aastat tagasi ei ole vastunäidususeks Covid-19 vastaseks vaktsineerimiseks.
Kirjelduses antud andmed on vasturääkivad ja järeldus haigusest pigem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: