Ravimi pikaajaline tarvitamine 24.05.22 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!

Sooviks küsida ravimi kohta nimega LOPERAMIDE-GRINDEKS CAPS 2MG N10
Mul on juba väga kaua, aastaid probleem olnud kõhuga, pidevalt tekib kõhulahtisus. Olen käinud ka oma perearsti juures selle jutuga, andis saatekirja gastroenteroloogi juurde aga ma ei julgenud minna, kuna kardan, et tehakse koloskoopia. Sellest nüüd juba mitu aastat möödas. Küsimuse mõte oli mul pigem see, et olen tänu sellele probleemile juba aastaid käsimüügist loperamiidi kasutanud, nii umbes mitu korda nädalas paar tabletti korraga ikka läheb vaja. Kuidas selle ravimi pidev võtmine pikemaajaliselt mõjuda võib, kas uusi probleeme nö seedimises ei või tekkida? Ravim ise nagu toimib. Olen ka süütumaid söetablette proovinud, need ei toimi või olen vale koguse võtnud.
Lisaks veel küsimus, ma olen täheldanud, et kõik teised röhitsevad ehk siis tekib nii-öelda suu kaudu gaase aga minul ei teki absoluutselt. Kas see on normaalne nähtus?

Küsimused said keerulised,
Suured tänud ette vastamast!

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Pikka aega kestnud kõhulahtisus viitab pigem funktsionaalsele häirele. Loperamiid on sümptomaatiliseks raviks sobiv preparaat. Apteegist on saadaval taimsel alusel käsimüügi preparaate, mis toetavad soole funktsiooni normaliseerumist , näiteks apteegitilli ja piparmündiõli sisaldavad preparaadid. Võiks proovida teha ravikuur, mida võib seisundi leevenemise korral vajadusel korrata.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Antibiootikum Ospen

Tere!

Küsimus võib-olla veidi totter, aga seisneb selles, et mulle kirjutati välja antibiootikum nimega Ospen põletikuliste põskkoobaste raviks. Aga lähipäevil seisab ees suur juubel ja selletõttu ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Ravimitega koos alkoholi tarvitamine ei ole lubatud ja ükski allikas selle kohta muud informatsiooni anda ei saa. Alkoholi tarvitamine ägestab ka põletikulisi protsesse ja põskkoopa põletik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: