Madal IgA 18.11.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere,

Sooviksin küsida üldise immunoglobuliin A kohta.
Viimastel aastatel on mul see näitaja alla normi olnud, viimatine tulemus oli IgA 0,597
Sel aastal sain tsöliaakia diagnoosi, varasemalt on sidekoe süsteemne täpsustamata haaratus.
1. Kas see IgA näitaja on mul väga madal?
2. Kui peaks kunagi tekkima mingil põhjusel vajadus vereülekandeks,
siis kas see võib mulle ohtlik olla?
3. Kas vaktsineerimine võib mulle ohtu kujutada?


Tänud

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Vastan esitatud küsimustele.
1. minul tööks kasutatavas laboris (Synlab) tehtud analüüsi korral on antud analüüsi vastus normist madalam. Tavaliselt lisatakse vastusele normid, sest neid võivad mõjutada erinevates laborites kasutatavad metoodikad.
2. Vere ülekannete korral kaalutakse alati vajadust vere ülekandeks ja hinnatakse võimalikku kahju, otsus tehakse alati individuaalselt lähenedes. Tänapäeval vere ülekannet ei tehta esmase valikuna kiirustades , seda teeb raviarst kui selleks tekib vajadus.
3. Vaktsineerimine vastunäidustatud Teie mure puhul ei ole.

Tsöliaakia korral esineb IgA puudulikkust kuni 15 korda sagedamini kui tervetel (sagedus 1: 500-800) (Synlabi laborieamik)

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalu ja ninaverejooks

Peavalu esineb mul üsna tihti (omaarust), paar korda nädalas kindlasti.
Viimaselajal on probleeme ninaverejooksuga.
Tavaliselt esines seda kõva nuuskamise tagajärjel, kui mul oli nohu. Nüüd ...

Vastas dr Sulev Haldre

Selleks, et hinnata teie peavalude iseloomu, vajaksin täpsemat peavaluhoogude kirjeldust. Nina verejooksude põhjuseks on sageli nina limaskestas esinevad veresoonte laiendid, mida on võimalik ravida vastava ...

Loe edasi

Migreen

Olen 26 ja mul on madal vererõhk (mul on ühtlasi ka migreen)ja seda hakkasin ma tundma peale seda kui tegin trenni (shaping)iga päev 1h nii nädal aega. Olen käinud kardioloogi juures tema soovitas elurütmi ...

Vastas dr Sulev Haldre

Küsija tunneb madalat vererõhku, kuid ei selgu, milles täpsemalt see seisneb - millised on kaebused, mismoodi halvab see normaalse elu. Kas vererõhk on kogu aeg madal olnud ja vaevused tekkisid mitte seoses ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: