Halb enesetunne peale kõhulahtisust 02.11.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

5 päeva tagasi oksendasin ja kõht oli lahti, käis kiirabi ja tegid tagumikule süsti. Järgmisel päeval enam ei oksendanud ja kõht oli kinni, aga kogu aeg on nõrkus ja pearinglus kuni tänaseni ehk 4 päeva olnud nii. Joon vett palju ja söönud puuvilju ning suppe. Tahaksin teada et kas see on normaalne vōi oskate soovitada midagi?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Teie poolt kirjeldatu on täiesti normaalne seedehäire. Oksendamine ja kõhulahtisus on organismi kaitsereaktsioon. Põhjusi, mille tõttu organism ennast kaitseb, võib olla erinevaid. Kui seedetrakt on tühi, siis võtab aega kuni tekib uuesi vajadus külastada tualetti. Nõrkuse ja pearingluse möödumine võtab aega, ka seedeprotsessi normaliseerumine võtab aega. Kergesti seeditav toit ja aeg on vajalikud seisundi paranemiseks. Vältida raskesti seeditavat ja ärritavat toitu. Esialgsed toidu kohused peaks olema väikesed. Kindlasti enesetunde paranemiseks on vajalik piisava vedeliku tarvitamine.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Migreen?

Olen samuti pidev peavalude ohver.
Pea on uimane, enesetunne halb ja aeg-ajalt ajab ka iivldama.
Hetkeks mõjub kui masseerida kaelasooni. Siis nagu lööks pea selgeks, aga
mõne aja ...

Vastas dr Sulev Haldre

Kirjeldatud kaebuste alusel migreeni diagnoosida ei saa.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: