Pidev alaselja- kõhuvalu. Lisaks luuvalud ja põlveliigesevalud ning liigunisus, iiveldus, kõhulahtisus. 26.08.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere! Palun Teie arvamust minu kaebustele , sest minu perearst laiutab käsi ja nimetab seda kõike psühhosomaatilisteks kaebusteks. Valud on kroonilised ja kestavad juba terve aasta. Need valud teevad omakorda närviliseks.Viljandi Emost määrati tramadoli 150mg kord päevas ja muud midagi. Kuna see ka enam ei mõju , siis olen pidevates valudes ja viimasel ajal rohkem vasakul pool alakõhus nabast allpool ja nagu oleks seesmiselt mingi haav , mis on õmblemata ja sikutab pidevalt. Lisaks pidev iiveldus, kõhulahtisus ja istuda ei kannata enam vaid olen kas püsti või pikali. Vereproovis Synlabist öeldi , et kuna valgevereliblesid on alla normi , tuleks tegutseda aga ei ole tänaseni suutnud keegi põhjust leida.Mis võiks olla Teie arvamus minu olukorrale ja kuna juba praktiliselt laman ööd kui päevad ja magada võin lõputult ( nagu keha oleks juba surnud) , siis lihtsalt ei tea , mida ette võtta, sest tramadolist võib mul juba mürgistus olla. Milleks kasutada sellist piinamismeetodit arstide poolt. Perearst naeris mu välja , et tal ka valud ja võtab rohtu ning läheb siis ilusti tööle. Väga mõistlik jutt minu jaoks see pole. Jään Teie vastust ootama.Lugupidamisega.

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!
Kirjeldate rohkelt kaebusi, mis aga ei viita ühele konkreetsele haigusele. Täna saab arst oletada, et vaevused on psühhosomaatilised, siis kui somaatilised (keha) haigused ei ole uuringute tulemusena kinnitust leidnud. Ka psühhosomaatilised seisundid vajavad tähelepanu ja ravi (psühhoteraapia ja/või antidepressandid) kui need häirivad inimese igapäevast elu ja toimetulekut. Psühhosomaatiline kaebus tähendab, et organismi kudedes ei ole kahjustust, mis on somaatilise haiguse korral kõige sagedamalt valu ja häire põhjuseks, vaid vaimse ja psüühilise ülekoormuse/kurnatuse tagajärjel kujunevad sümptomid, mida inimene tunnetab reaalse valuna või muu tunnetetva aistinguna. Sellisel juhul põhjuslik ravi on emotsionaalset seisundit mõjutav ravi. Ma ei ole tuttav Teie ravilooga ja seetõttu soovitan ikkagi pöörduda oma perearsti poole. Arsti ülesanne on ka psühhoemotsionaalse vaevuse korral pakkuda Teile lahendust, mis leevendab vaevusi. Teile soovitan olla valmis vähemalt proovima arsti poolt pakutavat, sest muidu ei pruugi paranemiseni jõuda. Leukotsüütide näidu osas hindab vajadust "tegutseda" patsienti nõustav kliinilist tööd tegev arst. Analüüside normid ei pruugi kõigile olla norm, kõik sõltub sellest, mida laiem hindamine annab. Kas varasemalt on esinenud ka normist välja jäävaid väärtusi, kas on veel analüüsides vereloome haigusele viitavaid leidusid jne,jne.
Arstide eesmärk ei ole kiusata inimesi. Arsti eesmärk on ikka aidata mõista ja leevendada inimeste vaevusi, kuid inimeste ülesanne on anda võimalus ennast aidata ka siis kui kõike ise ei mõista.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Närvivalu rasedal

Ma olen 8 kuud rase ning sain õla närvipõletiku.
Kas ja millega saaks leevendada seda meeletut põletavat valu.
Kätt ei saa liigutada. Kui võtan paratsetamooli siis tunnike on talutav, aga peale ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Rasedus on seisund, mil ravimuuringuid ei peeta eetiliseks teha. Sageli on infokirjas märgitud,et raseduse puhul tuleb pidada nõu oma raviarstiga. Kaalutakse kahju ja kasu ja siis tehakse ...

Loe edasi

Lapse kakamine

Tere. Mure lapse kakamisega. Lapsel koguaeg kaka püksis. Teeb potti ka aga ikkagi püksid määrdunud. Vahel vähe. Vahel palju. Kui kaka tuleb on ta selline peenem riba nagu kuskil kinni oleks. See mure on ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kirjeldus viitab sooletegevuse häirele. Pesu pideval määrdumisel roojaga peaks mõtlema kroonilisele kõhukinnisusele. Põhjuseid võib olla erinevaid ja kindlasti vajab see täpsemat uurimist, ...

Loe edasi

Repolarisatsioonihäire

Tere.

Tehti EKG seoses tööga. Avastati repolarisatsioonihäire.

Mida see tähendab?

Arst ütles , et see võib olla mandlipõletikust kunagi tekkinud?

Kas ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

EKG-s teatud muutused näitavad repolarisatsiooni häiret. Põhjused võivad olla erinevad. Antud informatsiooni alusel on raske midagi täpsemalt pakkuda. Soovitan oma arstiga nõu pidada ...

Loe edasi

Hingamisraskused

Tervist!

Küsimus selline,kas see on okei kui kehalise kasvatuse tund on kestnud kõigest 15-20min ja mul ei ole enam õhku mida hingata?Tänases tunnis oligi nii,et tund oli kestnud 15-20min ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Füüsilisel koormusel hingamise raskenemine vajaks põhjuse selgitamist ja see ei ole okei. Soovitan uuesti arstiga oma kaebustest rääkida. Vahel võib näiteks asma selliseid kaebusi põhjustada. ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Olen kaugsõidu autojuht, millest tuleneb probleem, et tervislikult toituda on väga keeruline.
4 kuud tagasi tekkis valu ülakõhus mao piirkonnas.
Alguses oli valu väike kuid aja möödudes läks ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Ülakõhu valu, mis leeveneb omeprasooliga ja pärast ravi lõpetamist taastub, vajab kindlasti seedetrakti uurimist. Kui arst määras Teile 2 nädalase kuuri omeprasooliga, siis seda nimetatakse ...

Loe edasi

Unetus

Tere,
Olen 29 aastane ning viimased 1,5 kuud on mureks unetus. Õhtul magama jään enamasti ilusti, kuid kuskil kella 1-2 paiku ärkan ma alati korra üles ning peale seda olengi kuni hommikuni nö poolunes. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Uni on oluline füsioloogiline protsess ja selle häirumine vajab kindlasti tähelepanu. Kõige sagedasemad põhjused on stress, ülekoormus ja ärevus. Soovitan pöörduda perearsti poole konsultatsiooni ...

Loe edasi

Valge katt keelel

Tere, mul on keelel mingi valget värvi asi ja mitte kuidai ei saa sellest lahti, milles võib asi olla?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Keelel võib olla valkjas katt. Kui vaevusi ei esine, siis tavapärane hammaste pesu ja suuõõne hooldust võiks jätkata. Korra aastas on soovitav hambaarstiga konsulteerida. Kui esineb ...

Loe edasi

Pikaajaline kehv enesetunne

Viimased kuud on esinenud väga palju tasakaaluhäireid, ise eeldasin, et põhjus lihtsalt selles et mul on alati olnud pigem madal vererõhk ning varasemalt on esinenud ikka olukordi kus tekib pearinglus ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Ma soovitan oma perearstiga uuesti konsulteerida. Kui kaebused püsivad ja pigem süvenevad, siis tuleb uuesti üle hinnata. Arste õpetakse esmasel pöördumisel kaaluda sagedamini esinevaid tevisemuresid, ...

Loe edasi

Tere punnid kurgus ja i tunne on kurgus ja kurk valutab.

Tere
Avastasin kurgus parempoolsel mandlil paar valget täppi, mitte väga suured ja kurgumandli all on nagu vesivilli moodi punnid, nii 3mm suurused. Vahel on tunne et miskit on kurgus kinni just ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Haigusnähtude kirjeldus sobib viirushaigusele. Viirus, mis võib anda kurgumandlil tugevat turset ja valkjat eritist, on Ebstein-Barri viirus, mille korral haigust nimetatakse infektsioosseks ...

Loe edasi

Jalgade probleem

Tere! Selline mure et mõlema jala sääremarjad on kanged ja parem jalg on see seda rohkem tunda ja väsib kiiresti ära . Ja päris tihti lööb krampi ka . Mis see põhjustab? Ja mida teha?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Esmase lahendusena soovitan konsulteerida füsioterapeudiga. Spetsialist hindab, kas tugisüsteemis on probleemi võimalik põhjus, ja annab soovitusi sobivate harjutuste tegemiseks. Põhjusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: