kõrge pulss 26.01.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Detsembri alguses oli mul mingi viirushaigus, koroona test oli negatiivne. Mõne päeva koduse raviga läks üle, aga kuna tugev köha jätkus, kontrolliks saatis perearst röntgenisse. Uuring midagi ei näidanud ja ametlikult sain terveks. Aga alates sellest ajast olen tähele pannud, et pulss on isegi rahulikult istudes ebaloomulikult kõrge: 90-100. Suhteliselt väikeste pingutustega on 170. Lisaks on nüüd jaanuaris viimasel 10-l päeval igapäevaselt tekkinud valu rinnus, mida saab nitroglütseriini tabletiga ära. Pea paneb see tablett korraks lõikavalt valutama, aga rinnust kaob valu ära. Vererõhk on mul püsivalt välja kirjutatud tabletiga kõik see aeg korras. Ma oletaks, et siiski lihtsalt stress? Nii näitab mu aktiivsusmonitor randmel. Aga igaksjuhuks küsiks, kas peaks midagi sellise olukorraga tegema?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!
Pingutusel tekkivad valud rindkeres, mis leevenduvad nitroglütseriiniga vajavad kindlasti kiiremas korras pöördumist perearsti poole. Selline kirjeldus vastab stenokardiale ja vajab kindlasti täpsustamist ja hindamist. Nitroglütseriini kõige sagedasem kõrvaltoime on peavalu. Stress ei leevendu nitroglütseriiniga! Teie süda vajab kiiremas korras abi!

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

peavalu, kiire pulss, lihastõmblused

Tervist,

olen hetkel haigusega elanud 7 kuud 24 h pideva peavaluga proovinud igasuguseid rohtusi(neurotiin,IMIGRAN , indomethacin, cymbalta 2 kuud,amitriptyline 2 kuud ja kindlasti veel mis ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
kui Teie peavalu on alanud ühel konkreetsel päeval ja alates sellest ongi jäänud igapäevaseks, siis tõenäoliselt on tegemist nn. Uue Igapäeavse Peavaluga - üks esmaseid peavaluvorme.
Selle ...

Loe edasi

Peavalud

olen 22 aastane neiu. kusagil 18.apr tekkis tohutult suur peavalu, ei saanud pead liigutadagi. Otsaees nagu surub ja on palav või siis külm. Ebakindel tunne on. Käisin apteegis, mõõtsin vererõhku 131/ ...

Vastas dr Sulev Haldre

Vererõhu kohta ei saa niimoodi midagi öelda. Tugev valu võib ise vererõhku mõjutada.
Kui see "tohutu suur peavalu" tekkis esimest korda, peab valu põhjuste uurimiseks kindlasti kiiresti arsti juurde ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: