Pearinglus 27.03.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Probleemiks on pearinglus-tekivad hooti ja kestavad tunde, kestnud on see juba mitu kuud ja peaaegu igapäev ja isegi mitu korda päevas, iiveldust ja oksendamist ei teki, pigem
Nagu ise kõiguksin ja oleks pea nagu krampis. Selline tunne nagu hakkaks varsti minestama. MRT on tehtud. Mälu on kehvem, vahest poleks nagu hetkes ja mis just tegin ununeb sekundiga aga samas on meeles, väga raske seletada. Ka rinnus on raskus ja pitsitustunne ja rinnu keskel tekib kergeid valusid ja sellist “mulli” tunnet nagu kui oled suure tüki alla neelanud siis on selline ebameeldiv tunne rinnus. Ka hingata on raskem ja ei saaks nagu 100% sügavt hingata. Kopsust röntgen tehti paar kuud tagasi ja ka EKG on tehtud.
Kurku valgub ka tatti mis on tihtipeale Kollakas paks ja verine.
Valusid tekib kõhtu pea igapäevaselt (pildil märgitud punasega) mitte meeletult tugevaid aga häirivaid.
Lisan ka hiljuti tehtud vereproovid.
Milles võib asi olla ja milliseid uuringuid peaksin nõudma ja kas peaksin muretsema?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere! Enne vastamist täpsustan , et pildina on näha ainult vere analüüs, milles patoloogiat ei esine. Kirjeldatud on rohkelt erinevaid sümptome ja saan aru, et on ka uuringuid tehtud, mille tulemused on olnud normis. Teid tundmata ja omamata võimalust lisaks täpsustusi saada, annan oma oletuse. Kirjelduse alusel ei näe ma mingile kindlale füüsilisele haigusele viiteid. Kindlasti kaalukisn ärevushäire võimalust. Ärevus on meie kaitsereakstioon, kuid vahel kujunevad selle alusel organismis olukorrad, kus keha saadab erinevaid signaale, mis väljenduvad erinevate sümptomitena. Kindlasti tuleb neisse täie tõsidusega suhtuda ja vastused tuleb leida. Patsiendi jaoks on küsimus elukvaliteedis, sest elada muretsedes ja hirmus ei ole lahendus. Erinevate uuringute tegemine võib anda lühiajalise efekti kuid ärevushäire korral tuleb mure ja sümptomid varem või hiljem jälle tagasi.
Lisan lingi patsiendijuhendist, mis on kasulik lugemine igale inimese. Kui Te leiate selles midagi, mis kõnetab, siis tuleks selle teemaga edasi minna.
https://www.ravijuhend.ee/patsiendivarav/juhendid/120/generaliseerunud-arevushaire-ja-paanikahaire-agorafoobiaga-voi-ilma-kasitlus-perearstiabis

Head soovides, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Mure

Tere!Mure selline,et on pearinglus just püsti seismisel.Arst ütleb,et ravimitest:Tarvitan Mirtazapini depreka raviks.Paluks abi!

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

nii see on, vahetage ravimit.

Loe edasi

Pearinglus

on juba nädal nõrk peavalu,mis rohkem nagu rõhub kõrvade tagant,samuti on juba neli päeva tugev pearinglus,eriti kui teha äkilisi liigutusi või kui heita pikali,käib voodi meeletult ringi nii,et süda läheb ...

Vastas dr Sulev Haldre

pearingluse kirjeldus viitab healoomulisele asendivertiigole. Korrektne diagnoosimine toimub arsti vastuvõtul.

Loe edasi

Pearinglus

Mul on viimase kuu aja jooksul sagedasti einenud
peringlemist pealaepealt.See esineb siis,kui tõusen
pikaliasendist ülesse,ka ööseti,kui keeran külge,voodi nagu pööraks ringi. Vahetevahel ...

Vastas dr Sulev Haldre

Kirjast lähtub, et pearinglus on suurem mure kui peavalu. Asendi muutmisel tekkib pearinglus viitab tasakaaluorgani kergele ärritatavusele. Soovitan külastada perearsti

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: