Artriit 03.01.19 / Peavalu

Külastaja küsib:

15.nov.kopsuoperatsioon Paranemine normaalne Detsembris 15-25 palavik ja tekkisid labakäe liigestes ja randmed ning labakäe liigestes valud ja tursed

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere! Artriit tähendab liigese põletikku ja see viitab liigeste põletikulisele protsessile. Mis tingis liigesvaevused vajab ka täpsustamist aga see võib võtt aega. Esmane soovitus on põletikuvastased ravimid (Vimovo, Diclofenac), hinnatakse vaevuste allumist ravile. Kui valud ei leevene, peaks uuesti konsulteerima oma perearstiga. Liigesvaevused, millega kaasneb palavik vajab kindlasti arsti konsultatsiooni. Vajadusel määrab arst probleemi täpsustamiseks analüüsid või muud uuringud. Mina soovitaks välistada põletikulist sidekoe haigust s.t. reuma laadset haigust.
Head soovides, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Aju

Tere,

Olles ise terve elu kokku puutunud depressiooni ja ärevusega üritan ennast üha enam sellel teemal kurssi viia. Hiljuti kuulsin ameerikas teostatavast aju SPECT scanist, ehk siis eesti ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Jah, antud uuringut tehakse nii Tartus kui Tallinnas, kuid sinna suunamiseks on vajalik ikkagi ka haigus, mida me küsime ja milles antud uuring meid aitab. Seda uuringut ei tehta lihtsalt patsiendi ...

Loe edasi

Valu vasakus jalas

Tere ! Mure selles et 2 päeva olnud valu vasaku jala kintsus öösel magada laseb aga selline väsinud jala tunne , olen ka 9 nädalat rase millest võib asi olla ? Mure suur , paracetamol otseselt ei aidand

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kahjuks on infot nii minimaalselt, et seda, mis on jalavalu põhjus, ma küll öelda ei saa. Raseduse ja selle komplikatsioonid jätame praegu noorel ja tervel inimesel nii varases staadiumis põhjuste ...

Loe edasi

Sumatriptaan südamepuudulikkuse korral

Tere!

Tahaksin üle küsida, kas auraga migreeni raviks on ohutu kasutada sumatriptaani, kui anamneesis on südamepuudulikkus ja südameoperatsioon (klapiplastika) kaasasündinud aordiklapi rikke ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
sumatriptaani vastunäidustusteks on eeskätt sellised haigused, mis on seotud veresoonte ahenemiste ja/või trombidega. Südame poolt need on siis eeskätt südame isheemiatõbi, südamelihase infarkt ...

Loe edasi

Lihasvalu!!!

Tere! Mure selline,et olen väsinud sellest,et mul koguaeg on õlasooned,kaelasooned valusad,valutavad. Selle tulemusena valutab ka tihti pea. Kuna mul on praegu 8 kuune beebi,siis alaselg ka koguaeg valutab ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kindlasti pole Te kogu aeg pinges, aga kaelalihased on nõrgad ja ei saa oma tööga hakkama. Massaaž leevendab, aga pole piisav! Pidev aktiivne spetsialisti poolt näidatud-jagatud venitus-jõuharjutuste ...

Loe edasi

Kaela- ja kuklavalud

Tere!

Olen juba aastaid hädas kaela- ja kuklavaludega, periooditi on olukord parem, üldiselt võib aga öelda, et kael ja kukal valutavad rohkem või vähem pidevalt.

Valud on kaela ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Jah, kaebused on osteokodroosile iseloomulikud ja küllalt sagedased. Konkreetse närvi pitsumise korral tekib pigem kiirguv valu, mis kiirgub kõrgemate närvijuurte korral ülespoole, tavapäraselt ...

Loe edasi

Peavalu ja pearinglus vahel

Olen hädas juba üle aasta kestnud peavaludega. Perearst ja neuroloog väidavad, et pingepeavalu. Uuringuid ei saa teha, kuna olen hetkel ka rase. Peavalud saavad alguse pigem lõunaajal, harva enne lõunat. ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Teie kirjelduse peale ütlen, et tõenäosus, et "peas midagi halba kasvaks" on väga minimaalne, aga sellele küsimusele ei saa inimest nägemata ja kõike mitte teades 100% garantiid andes kellelegi ...

Loe edasi

Peavalu

Tere!
Olen julgelt üle aasta hädas olnud peavaludega. Kuklast lähtuvad pigem. Olen käinud ka neuroloogi juures, uuringutele ei saatnud, kuna olen rase. Kuid arvas, et pigem pingepeavalu. Aga ikka ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
kahjuks, selleks, et täpsemalt midagi arvata, peab arst saama enam infot peavalude kohta, s.h. nende tugevus, sagedus, kõik peavaluga kaasuvad/mööduvad sümptomid ning peab vaatama haiget ka ...

Loe edasi

Homotsüsteiin

Tere! Homotsüsteiini tase on 20 (norm 5 kuni 15), 5 a tagasi näitas aju MRI uuringus "valgeaine lesioonid, mis võivad viidata Lyme tõvele" (mida hilisem vereproov siiski ei näidanud), emal-vanaemal oli ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kuna Teie suguvõsas tuleb emaliini pidi insult ja südameveresoonkonnahaigus, siis on täiesti õigustatud pöörduda uuringuteks kardioloogi vastuvõtule, et saaksime haigestumist ennetada mitte ...

Loe edasi

Dementsus

Tere, lugupeetud doktor Sabre. Pöördun Teie poole sellise küsimusega. Minu kalli 95-aastase vanaema , kes on täie mõistuse juures (tema lemmiktegevus on ristsõnade lahendamine), tervis, pärast inetut kukkumist ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Vitaalne eakas inimene võibki peale mingit kukkumist või traumat (eriti kui kaasneb voodisse jäämine) halvemaks minna ja taastumine võtab pikalt aega. Minu soovitus on kindlasti kasutada temal ...

Loe edasi

Tõmblused ja valu säärtes

Tere,

Viimased kaks nädalat on hakanud minu vasakpoolne säär tagant poolt silmaga nähtavalt tõmblema. Viimase nelja päevaga on lisandunud säärevalu, mis ei kao. Täna õhtuks on silmaga nähtavad ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kindlasti pole tavis muretseda. Sellised lihasfastsikulatsioonid võivad kõigil aeg-ajalt käia, näiteks suurema liikumise/pingutuse korral. Magneesium ja kaltsium suukaudselt on siin olulised ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi