Suletud hüdrotsefaalia ja gripivaktsiin 20.09.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

Mul on täiskasvanuna omandatud suletud hüdrotsefaalia. Sain viimase operatsiooni järel (tehti selles juunis, oli minu kaheksas operatsioon) teada, et iga viirus, mille saan, võib tekitada põletikulisi protsesse, mille tõttu kasvab ETV auk kinni. Ja kuigi emos näitas uuring, et 3 cm oli ruumi puudu mu ajul, ei võetud mind haiglasse.. Seega pidin 2 päeva hiljem juba kiirabiga minema, sest seisund oli juba väga hull.. Ja selleks ajaks oli juba nägemine kahjustada saanud ja veel kuu peale oppi ei olnud korda läinud.. Ehk et kuna ei ole võimalik saada õigeaegset abi, siis on selline seisund minu jaoks eluohtlikuks muutunud. Tahtsin uurida, kas gripivaktsiin oleks mõistlik ennetusvahend või võib ka see endast ohtu kujutada..? Kui tegu nn surnud vaktsiiniga, siis ju põletikulisi protsesse ei tohiks tekitada..?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
Teie haigus ei ole antud vaktsineerimise vastunäidustuseks.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

kõrge pulss

Detsembri alguses oli mul mingi viirushaigus, koroona test oli negatiivne. Mõne päeva koduse raviga läks üle, aga kuna tugev köha jätkus, kontrolliks saatis perearst röntgenisse. Uuring midagi ei näidanud ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Pingutusel tekkivad valud rindkeres, mis leevenduvad nitroglütseriiniga vajavad kindlasti kiiremas korras pöördumist perearsti poole. Selline kirjeldus vastab stenokardiale ja vajab kindlasti ...

Loe edasi

Röga hommikuti

Tere!
Küsimus on mu ema köha kohta. Öösel koguneb tal juba ca 2 aastat, nagu ta ise ütleb, südamelihase piirkonda röga, mida hommikuti välja köhib. Kui perearstil sellega käis, siis ta perearst ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Arvan, et peaksite uuesti perearsti vastuvõtule pöörduma, sest mure ei ole lahenenud. Köha sümptomi korral esmalt hinnatakse võimalikke kopsuhaigusi. Rö on sellel juhul üks sagedasemaid uuringuid. ...

Loe edasi

küsimus ravimi kohta

olen hädas ravimi tarvitamisega. perearst ütleb väga rangelt et seda rohtu tohib võtta ainult üks kord ööpäevas ja kui on näha, et antud kogus ei kata ära tervet ööpäeva, siis tuleb lihtsalt võtta suurem ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Teie küsimusele ei ole lihtne ühest vastust anda. Saan aru, et Teil on pikk staaž südame rütmihäire ja kõrgenenud vererõhuga. Teisalt kirjeldatus ilmneb ka ärevushäirele viitavad sümptomid. Tekstis ...

Loe edasi

Pehme punn näol

Kuidas nimetatakse pildil olevat punni näol? Katsudes on pehme. Suuremaks on läinud aasta jooksul. Kuidas punn tekib ja kas see võib suuremaks minna? Millised on ravivõimalused.

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Esmalt palun vabandada viibinud vastuse pärast! Elu jooksul paljudel inimestel tekivad erinevad vohandid, sageli on selleks perekondlik eelsoodumus. Vahel on põhjuseks näiteks nahal olev viirus (papilloomi ...

Loe edasi

Palun tõlgendust

Alguseks vabandan enda õigekirja pärast ja loodan et saate aru mida õelda soovin.(sulgudes on minu mõtted )
Tere sooviksin tõlgendust Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH ja kas peax mingit ravi ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Alustan uuringute vastustest. Kõrvalekalle normist oli TSH näidul, mis ravi ei vaja, sest kilpnäärme aktiivse hormooni vastus on normis. Selle analüüsi võiks korrata 6-12 kuu möödudes, mis näitab ...

Loe edasi

Kehv enesetunne pikka aega

Üsna keeruline täpselt seletada mis toimub, aga püüan sümptomeid lihtsalt kirjeldada:
1) Tihti peale tekib üldine halb enesetunne, võib öelda isegi, et süda läheb pahaks. Aga okserefleksi ei teki ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Teie poolt kirjeldatud sümptomid on organismi kaitsereaktsioonide aktiveerumine, mis on iseloomulikud enamasti kurnatus seisundile. Kuna emotsionaalset seisundit täna me mõõta ei oska, siis soovitatakse ...

Loe edasi

Kopsupilt

Tere, kas lisatud pildil on võimalik välja lugeda, et inimesel on kopsupõletik?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Esmalt palun vabandada viibinud vastuse pärast!
Meditsiinis kehtivad reeglid ja üks nendest on see, et röntgeni hindamine on nende arstide töö, kes on õppinud radioloogideks. Ka mina vaatan ...

Loe edasi

Vereanalüüs.

Tere,

Sooviks analüüside suhtes nõu saada. Tegin kliinilise vereanalüüsi :
Hemoglobiin 131 g/l
Hematokrid 39.5 %
Erütrotsüüdid 3.94 E12/L
MCV 100.3 fl
MCH 33.2 ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Küsimus puudutab erütrotsüütide normist veidi madalamat väärtust, mis viitab aneemiale ja MCV, MCH, mis on erütrotsüütide indeksid ja näitavad millist tüüpi aneemia on.
Teie küsimuses on ka ...

Loe edasi

Kopsupilt

Tere, kas antud pildil on tuvastatav kopsupõletik või mitte?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Esmalt palun vabandada viibinud vastuse pärast!
Meditsiinis kehtivad reeglid ja üks nendest on see, et röntgeni hindamine on nende arstide töö, kes on õppinud radioloogideks. Ka mina vaatan ...

Loe edasi

Kergelt tekivad sinikad

Tere, mure on sinikate liiga kergelt tekkimises. Sinikad on alati üsna kergelt tekkinud, kuid nüüd nagu eriti kergelt tulevad, sinikad on jalgadel ja kätel, nii kui kuskile ära lüüa, siis kohe sinikas ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Sinikad ehk pindmised verevalumid tekivad tavaliselt trauma tagajärjel kui kahjustatakse veresoone seina ja veri valgub ümbritsevatesse kudedesse. Esmalt võiks analüüsida, kas on põhjus selles, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: