Suletud hüdrotsefaalia ja gripivaktsiin 20.09.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

Mul on täiskasvanuna omandatud suletud hüdrotsefaalia. Sain viimase operatsiooni järel (tehti selles juunis, oli minu kaheksas operatsioon) teada, et iga viirus, mille saan, võib tekitada põletikulisi protsesse, mille tõttu kasvab ETV auk kinni. Ja kuigi emos näitas uuring, et 3 cm oli ruumi puudu mu ajul, ei võetud mind haiglasse.. Seega pidin 2 päeva hiljem juba kiirabiga minema, sest seisund oli juba väga hull.. Ja selleks ajaks oli juba nägemine kahjustada saanud ja veel kuu peale oppi ei olnud korda läinud.. Ehk et kuna ei ole võimalik saada õigeaegset abi, siis on selline seisund minu jaoks eluohtlikuks muutunud. Tahtsin uurida, kas gripivaktsiin oleks mõistlik ennetusvahend või võib ka see endast ohtu kujutada..? Kui tegu nn surnud vaktsiiniga, siis ju põletikulisi protsesse ei tohiks tekitada..?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
Teie haigus ei ole antud vaktsineerimise vastunäidustuseks.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Pidev vilin peas

Tajun juba mõnda aega tsirka 2 nädalat tugevat pidevat vilinat peas. Ja see ei ole kordagi ära läinud ega muutunud. Peamiselt häirib see öösel - uni on väga häiritud. Magama jäämiseks võtan melatoniini ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Kõrvas esinev vile e. tinnitus, on patsienti häiriv ja ebameeldiv sümptom. Seda ei loeta haiguseks , vaid sümptomiks, mis patsiendi tervisele ohtlik ei ole. Sümptomi tekkimise põhjused võivad olla ...

Loe edasi

Mitraal(klapi) prolaps ja Südamekahjustusega hüpertooniatõbi ilma (kongestiivse) südamepuudulikkuseta

Tere

Mida kujutab endast Mitraal(klapi) prolaps (põhihaigus) ja sellega kaasuvaks haiguseks südamekahjustusega hüpertooniatõbi ilma (kongestiivse) südamepuudulikkuseta. Kas sellise diagnoosiga ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Palun vabandada viibinud vastuse eest! Mitraalklapp on üks südame klappidest, mis asub vasaku koja ja vatsakese vahel ja tema funktsioon on tagada vere ühesuunaline vool südames. Mitraalklapi prolaps ...

Loe edasi

Keelel aft?

Tere

Keeleotsa tekkis 09.08.20 valulik punni-villi laadne moodustis. Järgmisel päeval oli sinna kohapeale tekkinud pisike haavake, mis on väga ebamugav ja valulik. Internetist lugedes ja otsides ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Fotol olev leid sobib "aftile". Sisuliselt on see pindmine limaskesta defekt, haavakene. Kui esmalt oli vill, siis võib tegu olla ka viirusliku põhjusega. Paranemine soodsates tingimustes võiks aega ...

Loe edasi

Küsimus

Tere!

Kontrollisin Synlabis verd ja sain sellise vastuse.
Erütrotsüütide settekiirus 25 mm/h < 20 mm/h

Mida võiks see tähendada ja mida ma peaksin tegema? Kas see on ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Valu episoodi põhjuseks paremal allkõhus võivad olla erinevad seisundid. Paremal allkõhus paikneb lisaks munasarjale ka ussripik e.apendiks ja sooled. Kõigis neis võib esineda põletikulisi haigusi. ...

Loe edasi

Ebameeldiv lõhn suus ja suu veritsus

Tere,
Olen 30 aastane meesterahvas ja probleemiks on pidev vere maitse suus ning ebameeldiv lõhn. See on kestnud üks 4 aastat ja aastake tagasi sai käidud perearsti juures ning suunati hambaarstile, ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Teie poolt kirjeldatu võib sobida paradontiidile või periodontiidile s.t. hammast ümbritseva koe põletik. Sellisel juhul võivad hambad terved olla, kuid hammast ümbritsev sidekude, igemed ja ...

Loe edasi

Kaalulangu

Tere, olen 30 a. naine siiani on olnud probleem ülekaaluga. Kuid umbes 2,5 kuud tagasi hakkas ise enesest kaal langema. Ennem seda kaalusin ma 130 kg liikusin, tegin füüsilist tööd ja üritasin enam vähem ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Elustiili väikesed ja õiged muutused on need, mis kaalu õiges suunas liikuma panevad. Kui Te tunnete ennast hästi ja mingeid kaebusi ei esine, siis muretsemiseks põhjust ei peaks olema.
Kui ...

Loe edasi

Peavalu

Tere, viimased kuud on olnud peavalud, eriti õhtuti kui voodis olen. Vahest on pidev selline rõhuv tunne peas, vahest valutavad korraks, erinevad kohad - meelekoht, pealagi, otsa eest, kullast. Valud kestavad ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
tõepoolest, võib tegemist olla nn. pingetüüpi peavaluga, mida seostatakse kaelalihaste pingetega. Kuid sagedus (pootel päevadel kuus, nagu loen välja) on kärge ja siis on tegemist juba kroonilise ...

Loe edasi

Vaevused

Pidevalt jääb pilk nagu ühte kohta kinni, samamoodi kui jäâdakse unistama. Mina unistama ei jää vaid pidevalt mitu korda isegi järjest jääb pilk kinni ja pidama, kõigest saan aru ja ümbritsevast ka saan ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
selliste kaebuste valguses oleks esimene soovitus pöörduda epilepsial spetsialiseeruvale neuroloogile.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi

peavalu

Tere!
On nädal, või juba rohkem, kestnud vahelduv peavalu, algas kuumade ilmadega. Mõni päev valutab rohkem, mõni päev vähem. Valu ei ole tugev ega pulseeriv, aga on vaevav ja pead raskeks ja uimaseks ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
igat uut pevalu, mis tekib vanuses üle 50 ea, reeglina käsitletakse kui potentsiaalselt sekundaarset (s.t. pole esmane peavalu, nagu pingetüüpi vms). teisisõnu vajalik pöördumine arsti poole, ...

Loe edasi

Peavalu!

Alates 2020 maikuu keskpaigast on hakkanud vaevama uuesti peavalu.Peavalu algas peale seda kui ortopeedi poolt teostati inj Depo- Medroli 40 mg + Lidocaini 10,0 par. Frohse kanalisse.
Häirivaks on ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
öösel äratavad peavalud võivad olla potentsiaalselt sekundaarsed ehk täpsustavaid uuringuid vajavad! Tuleb esimesel võimalusel pöörduda arstile!
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: