Suletud hüdrotsefaalia ja gripivaktsiin 20.09.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

Mul on täiskasvanuna omandatud suletud hüdrotsefaalia. Sain viimase operatsiooni järel (tehti selles juunis, oli minu kaheksas operatsioon) teada, et iga viirus, mille saan, võib tekitada põletikulisi protsesse, mille tõttu kasvab ETV auk kinni. Ja kuigi emos näitas uuring, et 3 cm oli ruumi puudu mu ajul, ei võetud mind haiglasse.. Seega pidin 2 päeva hiljem juba kiirabiga minema, sest seisund oli juba väga hull.. Ja selleks ajaks oli juba nägemine kahjustada saanud ja veel kuu peale oppi ei olnud korda läinud.. Ehk et kuna ei ole võimalik saada õigeaegset abi, siis on selline seisund minu jaoks eluohtlikuks muutunud. Tahtsin uurida, kas gripivaktsiin oleks mõistlik ennetusvahend või võib ka see endast ohtu kujutada..? Kui tegu nn surnud vaktsiiniga, siis ju põletikulisi protsesse ei tohiks tekitada..?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
Teie haigus ei ole antud vaktsineerimise vastunäidustuseks.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

Olen hädas pidevate (pea igapäevaste) peavalude ja nö tuikamistundega peas. Lisaks tunnen valu, ebamugavustunnet ja kipitustunnet hammastes ning valud teevad ka kaelal asetsevad lümfisõlmed (peale vajutades ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Pea igapäevased ja üle poole aasta kestnud peavalud viitavad kroonilisele probleemile. Kindlasti vajab see kaardistamist ja analüüsimis. Tuikav tunne peas ja neuroloogilised sümptomid võivad viidata ...

Loe edasi

Pearinglus

Tere

Viibisin puhkusereisil Egiptuses perioodil 29.10.19-05.11.19. Reisi teisel päeval tekkis peale lõunaund pearinglus. Esialgu arvasin, et tegu on päikesest ja kuumast tingitud pearinglusega. ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Olen nõus Teie perearsti arvamusega, et tegemist on healoomulise tasakaaluelundi ärritusega. Pea MRT uuringute alusel pole samuti midagi, millepärast hirmul olla.
Pearingluse möödumine ...

Loe edasi

Peavalu

Tere!

Juba 4 aastat kestavad peavalud. Viimasel ajal on nad muutunud sagedasemaks, pea valutab peaaegu iga päev. Tihti peavalu on nii tugev, et pean võtma valuvaigistid. Tavaliselt aitab Paracetamol ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
olemasolev info viitab kõige enam migreenile. Peavalude sagedus täpsustab diagnoosi - krooniline migreen.
Soovitused:
- hooraviks on migreenikorral kõige efektiivsemad triptaanid ...

Loe edasi

küsimus seoses nägemisega

Tere,

Minul esineb küsimus seoses nägemishäirega.

Esmalt veidi taustinfot: On diagnoositud depressioon koos ärevushäirega, hetkel AD ei tarvita, sest annan lapsele rinda. Stressitase ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kirjelduse järgi on Teil tundlik tasakaalu ja nägemissüsteem. Kontrastsed mustrid, mis ajavad virvendama, tõenäoliselt häirivad ka vilkuvad tuled või pimedas autoga sõitmine. Seda on sagedamini ...

Loe edasi

Peavalu

Tere.
Kirjutan teile murega, et viimased paar kuud on pidev peavalu mis hakkab juba vaikselt toolkaimist ja argipaeva elu segama..
Uuriksin teie arvamust et kuhu ma peaksin rohkem poorduma ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Tundub, et peavalu võiks olla Teil üldise stressi üks sümptom, sest lisakaebused viitavad veidi depressioonile. Kuid kindlasti ei saa seda niimoodi ilma Teid nägemata ja täpsustavaid küsimusi ...

Loe edasi

Peavalu

Tere,

Probleem oleks järgmine, peavalud on vaevanud suhteliselt 10-kond aastat. Nad on olnud täiesti erinevad, on olnud leevendav valu, mis vaevab kuni 2 nädalat, võtan valuvaigistit aga eriti ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
kindlasti on taustaks üks esmastest peavaludest (kuna peavalude iseloomu kirjeldust siinkohal pole, siis ei saa täpsustada - kas, näiteks, migreen või pingetüüpi peavalu). Tõepoolest, kui valuvaigisteid ...

Loe edasi

Pearinglus, peavalud

Tere, doktor! Juba pea aasta aega tunnen just eriti peale pea alla kummardamist, (jalanõude jalga panekul, toidu ahju panemisel) aga ka külje keeramisel voodis ja vahel ka une pealt pearinglust.Mõnikord ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
MRT vastusest võib välja lugeda, et tegemist nn. mittespetsiifiliste valgeaine muutustega, mida nähakse sageli ka täiesti tervetel inimestel ning tavaliselt nendele ei omistata olulist patoloogilist ...

Loe edasi

Imelik peavalu ja kõnehäire

Tere! Probleem siis selline, et juuni lõpus/juuli alguses algas järsku imelik tugev peavalu. Sellele kaasnes veel parema poole tuimus ja nagu selline sipelgatunne (kuna mul migreen ka diagnoositud ja tihtipeale ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
kaebuste iseloom on selline, mida sageli kogevad auraga migreeniga inimesed. Samuti sobib migreeniaurale kaebuste kestvus. Lõpikult võiks migreeni aurat kinnitada kaebuste tekkimise/arenemise ...

Loe edasi

peavalu

Olen oma peavaluga Teie juures viibinud mitmeid kordi ,Haigekassa kaudu ma sel aastal ei pääse Te juurde ja tasulisse saan alles 17 sept
Viimane nädal on olnud väga halb ,pea valutab pidevalt ,on ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
kahjuks, ei saa ma täpsemaid soovitusi anda, kuna antud formaadis nõustamine pole isikustatud. Soovitan ravi küsimusi esmalt arutada perearstiga, kes vajadusel suunab Teid edasi neuroloogile.
Loe edasi

Õhtused ja hommikused peavalud

Tere,

8 juuli öösel ärkasin üles, kuna peast läbis valusähvatus. Selle tulemusel tekkis sisse ärevus ja ei saanud enam magada. Samuti peas meelekohad valutasid ning olid tulised, mis kestsid ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
sellise loo puhul on vajalik esimesel võimalusel korraldada pea uuringuid, et välistada orgaanilist patoloogiat. Eelistatud uurimismeetod on magnetresonantstomograafia, kiirem ja kättesaadavam ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi