uringuvastus 31.05.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

TEOSTATUD UURINGUD MT010101 x 1 Peaaju magnettomograafia natiivis KIRJELDUS T1, T2, FLAIR, DWI kujutised peast erinevates tasapindades. Liikvoriruumid keskjoonel, dislokatsioonideta, norm kuju ja suurusega. Ajuparenhüüm kolde-mahumuutusteta, struktuurid sümmeetrilised. VASTUSE HK HINNAKIRJA KOODID 79202 x 1 Ühe mähisega uuring (6-7 tööd) keskmise väljaga MRT-l Radioloog: LEHT, MEELIS (D04445) 31.05.2018 15:46

Arst vastas:

Liis Sabre

dr Liis Sabre

Neuroloog

Tere,
Kahjuks jääb info kaebuste osas väga puudulikuks. Teil valutab selg, MRT on tehtud peast. Uuringu vastus tähendab, et ajuga on kõik korras.
Lugupidamisega,
Liis Sabre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud mis tekivad magamisega

Tere.
Mind on mitu aastat aeg-ajalt vaevanud peavalud, mis tekivad alati öösel magamisega, mitte kunagi poolest päevast vms. Peavalud oleks nagu silmakoobastes. Samuti on siis terve päev silmad ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
öösel tekkivate ja inimest üles äratavate peaavludega soovitatakse arstliku konsultatsiooni põhjuste selgitamiseks, kuna sageli on peavalu sekundaarne. Pole harv ka 1 esmase peavalu vorm, mida ...

Loe edasi

Suletud hüdrotsefaalia ja gripivaktsiin

Mul on täiskasvanuna omandatud suletud hüdrotsefaalia. Sain viimase operatsiooni järel (tehti selles juunis, oli minu kaheksas operatsioon) teada, et iga viirus, mille saan, võib tekitada põletikulisi ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
Teie haigus ei ole antud vaktsineerimise vastunäidustuseks.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi

Sõrmede värin

Tere,

Küsimus selline, et märkasin, et teatud asendites mõlemal käel sõrmed ja pöidlad värisevad. Lõdvestunud olekus pole midagi, samuti ei tundu midagi valesti olevat ka käsi enda ees hoides ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Losartaan, mida tarvitate kõrgvererõhutõve raviks, et tekita käte värinat, eriti veel, kui olete ravimit tarvitanud juba pikemat aega, aga probleem on tekkinud alles nüüd.
Kirjeldate ...

Loe edasi

Kukla- ja peavalud

Tere!

Mulle teevad muret teravad valusähvakad peas. Peamiselt esinevad need kuklas, aga viimasel ajal ka mujal peas (umbes keset pead). Hiljaaegu diagnoositi mul depressioon ja võtan kolmandat ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
antud kaebused kaela piirkonna patoloogiale ei viita. Kõige tõenäolisemalt on tegemist esmase lõikava peavaluga, mis on üks esmastest ja healoomulistest peavaluvormidest. Enamasti seda isegi ...

Loe edasi

Ühepoolne pika-ajaline peavalu

Olen 32 aastane naine. Kannatan kaheksandat kuud igapäevase peavalu all. Varasemas elus peavaluga probleeme pole olnud. Valu algas 2017 dets äkki koos 37.6 palaviku, tugeva väsimuse ja punase kurguga- ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
olemasoleva info põhjal pigem kahtlustaks mitte kolmiknärvi neuralgiat, vaid kolmiknärvi neuropaatiat. Karbamasepiin (Finlepsiin) pole neuropaatiliste valude korral esimese valiku ravim, pigem ...

Loe edasi

Krooniline peavalu

Lp. dr. Millest võib olla tingitud pikaaegne krooniline peavalu, mis pealaelt kiirgub suruvana paremale oimukohale ja sealt parema silma kohale ning mööda paremat põseserva alla lõuani .Sageli kaasneb ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
olemasoleva info põhjal võin suhteliselt kindlalt öelda, et pingetüüpi peavaluks see kuidagi ei sobi. Valu kirjeldustel mitu atüüpilist momenti, mistõttu, eriti arvestades uue peavalu tekkimise ...

Loe edasi

Peavalu

ere!
Olen umbes 6aastat ühe ja sama tugeva peavalu all kannatanud. Alguses esines peavalu 1-2 korda aastas, ning ei näinud suurt probleemi . Nüüdseks olen pidanud seda taluma 2-4 korda kuus ja kestavad ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
tõepoolest, esimene mõte on kobarpeavalu. Kuna sellel haigusel on mõneti sarnaseid sündroome, siis mõningaid detaile oleks vaja üle täpsustada (hoogude täpne sagedus ja ajaline kulg, valuga ...

Loe edasi

Kobarpeavalu?

Millised ravimid või ravimeetodid aitavad kobarpeavalu puhul, kas ravimid on erinevad migreeni ravimitest?
Alates 2011 algasid peavalud regulaarselt korra kuus seoses menstruatsiooniga, edasi valud ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
kirjelduse alusel siiski ei ole tegemist kobarpeavalu, vaid ikkagi migreeniga. Migreeni hooravis on kõige efektiivsemad triptaanid, kusjuures paratsetamoolil on kogune enam risk maksa kahjustusele, ...

Loe edasi

peavalu

peavalu
7-8 aastat tagasi eritiv intensiivselt ,algasid peale silma orbitast proovitüki võtmist 17a. ,vist vigastati mingit närvi
olen tarvitanud Teie poolt määratud ravimeid Lyrica ja Cimbalta,viimast ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
tegemist on kroonilise neuropaatilise valusündroomiga. Mõlemad ravimid on esireas sedatüüpi valude ravimisel. Kui eelmise skeemiga oli efekt parem, siis mõstlik on minna tagasi kõige efektiivsemale ...

Loe edasi

Peavalu

Tere, jaanauarist alates on peavalud. Peavalu asukoht on paremal pool kuklas, kôrvas ja ka igemes (paremal pool üleval). kôrva valu ja igeme valu on aeg-ajalt. Valu pole enam nii tugev kui alguses. Lisandunud ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kirjeldus sobib tõesti kolmiknärvi neuralgiale, kuid enamasti on vajalik ikkagi ka peaaju uuring, et vaadata, kas esineb arteri ja närvi konflikt või et kaebus poleks teise haiguse avaldus. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi