Tere,seoses pearinglusega 11.04.18 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere, mul selline küsimus kas on võimalik et ärevushäire ja paanikahood tekivad mingist haigusest,olen hädas juba terve aasta pearinglusega millele hiljem muretsemisest tekkisid ka ärevushäire ja paanikahood .Kolm kuud tarvitasin AD,tean et peale ad ära jätmist oli nii raske aju endiseks tagasi saada.Nüüd viis kuud peale ad ärajätmist tekkisid segadus tunne ja reaalsustaju kadu sain ka rahuolekus paanikahoo,perearst kirjutas uued AD salymbra ,on ka olnud püsivad kaebused ninaneelu ja kurguga üks nina pool läbi ka ei käi kinni koguareg ja noh igaopäevaselt,kuid arstid pole uurinud nüüd on ka ilmenud jubedad peavalud ja peas surinad, kas on võimalik et mõni haigus põhjustab pearinglust,asi läinud nii kaugele et tekkinud ka kohutavad peavalud mida mul kunagi polnud,ja maoga hädad rohtude söömisest,perearst et depresioon ja ei taha eriti uurida,ei oskagi enam midagi teha olen kurnatud sellest et ei ole diagnoosi saanud,

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
ärevushäirete ja paanikahoogudega tegelevad psühhiaatrid - neuroloogina ei oma ma psühhiaatria valdkonnas pädevust, et seda teemat kommenteerida. Mis puudutab aga peavalu, siis Teie kirjelduse alusel tekib esimene küsimus - kas antud "uus" peavalu on tekkinud ajaliselt seoses uue ravimi tarvitamisega? Kui on olemas ajaline seos, siis kõige tõenäolisem põhjus on ravimi kõrvaltoime. Iseenesest seda on lihtne kontrollida, kui teha raviskeemis muudatus ja vahetada praegune ravim teise, samu näidustusi omava ravimi vastu. Kui siiski peavalu jääb püsima, siis seda tuleb antud juhul tõlgendada kui potentsiaalset sekundaarset ja välistada muid põhjusi. Selleks tuleb pöörduda oma arsti poole, otsustamaks mis uuringuid ja mis järjekorras tuleb teha.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalu ja iiveldus

Tere,
Olen 34. aastane naisterahvas. Pöördun Teie poole murega, nimelt vaevavad mind üle kuu aja erinevad sümptomid. Kaebused algasid peavaludega, mis kestsid u. nädal. Seejärel tekkis pearinglus ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
Ajukasvajate esinemissagedus nooremas eas on väga tagasihoidlik, samas peavalude oma on suur. Kahtlust võimalikule kasvajalisele või muule patoloogilisele protsessile määrab arst. Seetõttu ...

Loe edasi

Krooniline migreen või liiga hilja diagnoositud borrelioosi tagajärg?

Tere!

Selle aasta veebruaris käisin viimati teie juures vastuvõtul. Diagnoosiks sai krooniline migreen ning ravikuuriks määrasite Cymbalta, esialgu 30mg , edaspidi 60mg päevas. Kohtuma pidime ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
alustatud ravi efektiivsust on kõige parem hinnata siiski individuaalse konsultatssiooni põhjal -analüüsitakse peavalu päeviku sisu, võrreldakse enne ja pärast ravi, võetakse arvesse kaasfaktorid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi