Migreen? 10.01.03 / Peavalu

Külastaja küsib:

mul on olnud peavaldu juba kuuendast eluaastast alates. hakkasid mu peavalud peale seda kui ma olin kukkunud talvel jääle. mida vanemaks ma sain seda tugevamaks peavalud muutusid, tihti oksendasin ja lõppesid need peavalud sellega et vanemad viisid mind haiglasse kus tehti mulle järjekorne valuvaigistav süst. olles jõudnud teismeikka pandi mind haiglasse tehti uuringuid(rötken, silmaarst) ja pandi deagnoos MIGREEN. olles sellega leppinud elasin edasi. kuis kolm aastat tagasi soovisin saada perearstilt saatekirja tomograafile, saatis ta mind neoroloogi juurde. kes leidis et ma mõtlen endale peavalu ja ma ei saanudki tomograafile saatekirja. kuid lõppenud aasta lõpus hakkas mu peavalutama, kui peavalu oli kestnud juba seitse päeva otsustasin uuesti pöörduda perearsti poole. kirjutati valuvaigistit aga uuesti mind neuroloogi juurde ei saadetud. küsisin arstilt kas see on ikka migreen tema vastas kõik on uuritud ja muud võimalust ei ole. ON SEE SIIS NORMAALNE MA OLEN 22 AASTAT VANA JA MA PEAN VÕTMA VALUVAIGISTIT VAHEL KAKS KOLM KORDA PÄEVAS? KUHU MA PEAKS PÖÖRDUMA ET SAADA PROFESIONAALSEMAT ABI JA ET MIND IKKAGI UURINGUTELE SAADETAKS?
JÄÄN OOTAMA TEIE VASTUST

Arst vastas:

dr Sulev Haldre

Neuroloog

Kirjas on väga erilaadsed küsimused: diagnoos, kas on migreen; kuidas saab tomograafiasse; kas on normaalne, et igapäevaselt peab võtma ravimit.

Kirjutate, et migreeni diagnoosimisel olite haiglas, tehti röntgen ja uuriti silmi. Kuivõrd migreeni diagnoosimisel ongi kõige olulisem kaebuste kirjeldus, arvan, et väga tõenäoliselt on kõik õige. Samuti kontrolliti peavalude võimalike põhjustena teisi võimalusi.

Kompuutertomograafiline või magnettomograafiline uuring ei ole enamasti vajalikud, kui kliinilistel andmetel ei ole kahtlust teistele peaaju või kolju haigustele.

Rohke valuvaigistite kasutamine ei ole soovitav, see võib "tundlikel" inimestel ise peavalud esile kutsuda või valusid süvendada. Sellepärast tundub vajalik olema kroonilise peavalu käsitlus, mida Teile kirja teel korraldada ei saa.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Repolarisatsioonihäire

Tere.

Tehti EKG seoses tööga. Avastati repolarisatsioonihäire.

Mida see tähendab?

Arst ütles , et see võib olla mandlipõletikust kunagi tekkinud?

Kas ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

EKG-s teatud muutused näitavad repolarisatsiooni häiret. Põhjused võivad olla erinevad. Antud informatsiooni alusel on raske midagi täpsemalt pakkuda. Soovitan oma arstiga nõu pidada ...

Loe edasi

Hingamisraskused

Tervist!

Küsimus selline,kas see on okei kui kehalise kasvatuse tund on kestnud kõigest 15-20min ja mul ei ole enam õhku mida hingata?Tänases tunnis oligi nii,et tund oli kestnud 15-20min ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Füüsilisel koormusel hingamise raskenemine vajaks põhjuse selgitamist ja see ei ole okei. Soovitan uuesti arstiga oma kaebustest rääkida. Vahel võib näiteks asma selliseid kaebusi põhjustada. ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Olen kaugsõidu autojuht, millest tuleneb probleem, et tervislikult toituda on väga keeruline.
4 kuud tagasi tekkis valu ülakõhus mao piirkonnas.
Alguses oli valu väike kuid aja möödudes läks ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Ülakõhu valu, mis leeveneb omeprasooliga ja pärast ravi lõpetamist taastub, vajab kindlasti seedetrakti uurimist. Kui arst määras Teile 2 nädalase kuuri omeprasooliga, siis seda nimetatakse ...

Loe edasi

Unetus

Tere,
Olen 29 aastane ning viimased 1,5 kuud on mureks unetus. Õhtul magama jään enamasti ilusti, kuid kuskil kella 1-2 paiku ärkan ma alati korra üles ning peale seda olengi kuni hommikuni nö poolunes. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Uni on oluline füsioloogiline protsess ja selle häirumine vajab kindlasti tähelepanu. Kõige sagedasemad põhjused on stress, ülekoormus ja ärevus. Soovitan pöörduda perearsti poole konsultatsiooni ...

Loe edasi

Valge katt keelel

Tere, mul on keelel mingi valget värvi asi ja mitte kuidai ei saa sellest lahti, milles võib asi olla?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Keelel võib olla valkjas katt. Kui vaevusi ei esine, siis tavapärane hammaste pesu ja suuõõne hooldust võiks jätkata. Korra aastas on soovitav hambaarstiga konsulteerida. Kui esineb ...

Loe edasi

Pikaajaline kehv enesetunne

Viimased kuud on esinenud väga palju tasakaaluhäireid, ise eeldasin, et põhjus lihtsalt selles et mul on alati olnud pigem madal vererõhk ning varasemalt on esinenud ikka olukordi kus tekib pearinglus ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Ma soovitan oma perearstiga uuesti konsulteerida. Kui kaebused püsivad ja pigem süvenevad, siis tuleb uuesti üle hinnata. Arste õpetakse esmasel pöördumisel kaaluda sagedamini esinevaid tevisemuresid, ...

Loe edasi

Tere punnid kurgus ja i tunne on kurgus ja kurk valutab.

Tere
Avastasin kurgus parempoolsel mandlil paar valget täppi, mitte väga suured ja kurgumandli all on nagu vesivilli moodi punnid, nii 3mm suurused. Vahel on tunne et miskit on kurgus kinni just ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Haigusnähtude kirjeldus sobib viirushaigusele. Viirus, mis võib anda kurgumandlil tugevat turset ja valkjat eritist, on Ebstein-Barri viirus, mille korral haigust nimetatakse infektsioosseks ...

Loe edasi

Jalgade probleem

Tere! Selline mure et mõlema jala sääremarjad on kanged ja parem jalg on see seda rohkem tunda ja väsib kiiresti ära . Ja päris tihti lööb krampi ka . Mis see põhjustab? Ja mida teha?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Esmase lahendusena soovitan konsulteerida füsioterapeudiga. Spetsialist hindab, kas tugisüsteemis on probleemi võimalik põhjus, ja annab soovitusi sobivate harjutuste tegemiseks. Põhjusi ...

Loe edasi

Sügelev lööve

Tere!

Mure on selline, et paar päeva tagasi tekkis üleöö mõlema kaenla alla ja kubeme piirkonda sügelev lööve. Siiani tundub, et lööve ei vähene, pigem sügeleb järjest intensiivsemalt. Ei ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Kindlates piirkondades sügelev lööve võib olla kontaktallergia kui on välistatud infektsioon. Esialgu tuleb kõrvale jätta kõik vahendid, millega antud piirkond kokku puutub, nii pesemisel kui ...

Loe edasi

Krooniline põiepõletik/neeruvaagna

Olen aastas keskmiselt 5-9 korda põiepõletikus ning on olnud ka neeruvaagnapõletike. Tavaliselt olen saanud abi antibiootikumidest, aga kuu hiljem tuleb taas tagasi, ning täpset põhjust pole uuritud miks ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Sageli korduvad uroinfektsioonid vajavad süvenemist. Uut põletiku ägenemist ravitakse, kuid miks probleem uuesti kordub vajab täpsustamist. Põhjusi võib olla erinevaid ja vahel ei õnnestu kindlat ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: