Pidev vilin peas 27.09.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tajun juba mõnda aega tsirka 2 nädalat tugevat pidevat vilinat peas. Ja see ei ole kordagi ära läinud ega muutunud. Peamiselt häirib see öösel - uni on väga häiritud. Magama jäämiseks võtan melatoniini kuid see aitab väga väikest osa unest. Kõrva arsti juures sai ka käidud kuid midagi ei leitud. Soovitati nö. muusikat kuulata. Kuna üldmüra taustal ei pane ma vilinat peas nii väga tähele. Ise aga kõrvus otseselt viga ei näekski -tuleb see vilin keset pead. Kõrva vilinat ka esineb see on selline tummisem undamine kas siis korrapärane või pulseeriv ja ei ole pidev on mõnda aega ja siis läheb ära ja siis jälle tuleb. Võtsin avamysi nohuga siis hakkas ühes kõrvas vilistama mis on täielikult teistsugune üldise pea vilinaga-peale avamysi lõpetamist ka kõrvavilin lõppes. Pea vilin aga kestab. Mul on ka maos bakter arst kirjutas nexi.. võtan seda juba 4 kuuri. Kas kogu probleem võib tulla hoopis maost. Antibiootikumi veel maole kirjutatud pole kuid perearst mainis et teeb kuuri kui mao uuringud käes. Üks suur ootamine ja kannatamine on sellest kujunenud. Magu ka täiega streigib. Vahel käin päevas 6korda kergendama ja nii kaks päeva järjest siis mõnda aega rahulikum ja siis jälle uuesti. Ei oska enam midagi teha ega oodata paluks abi.

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere! Kõrvas esinev vile e. tinnitus, on patsienti häiriv ja ebameeldiv sümptom. Seda ei loeta haiguseks , vaid sümptomiks, mis patsiendi tervisele ohtlik ei ole. Sümptomi tekkimise põhjused võivad olla seotud erinevate probleemidega , kuid sageli ei ole põhjust võimalik tuvastada. Kui sümptom on väga häiriv, siis arst võib soovitada erinevaid meetodeid ja ka ravimeid, kuid ühte head ravimeetodit täna ei tunta. Patsienti juhendatakse ja õpetatakse sümptomit vähem märkama, siis on see ka vähem häiriv.Teie poolt kirjeldatud haigusloost tooks ma välja, et mao vaevused otseselt ei mõjuta tinnitust. Ninna pihustatavad preparaadid, mida määratakse nohu raviks, võivad omada seost kõrvas kuuldavate helidega, sest nende ravimite eesmärk on ninaneelus turse alandamine ja kui neelust keskkõrva taastub õhu liikumine, võib see kaasa tuua erinevaid heliaistinguid. Teie kirjas edastatud tunded ja emotsioonid viitavad sellele, et olete emotsionaalselt väga häiritud. Seda "ootamist ja kannatamist" tuleb muuta, sest muretsemine ja pidev kuulatamine võib hoopis ägestada sümptomit ja Teil on veel raskem seda taluda. Lisan patsiendile suunatud TÜK kodulehel oleva lingi, kus saate juurde informatsiooni, mis loodetavasti aitab mõista häiret ja pakub ka ideid, mida võib proovida vaevuse leevendamiseks.
https://www.kliinikum.ee/patsiendiinfo-andmebaas/tinnitus/
Head soovides, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Peavalu

Vilin kõrvas peale Coaxili kasutamist

Tere

Käisin u kuu aega tagasi nina-kõrva-kurguarsti vastuvõtul. Testisime kuulmist ja vaatas kõrva - kõik oli korras. Rääkisin, et septembri lõpus oli peavaludega gripilaadne haigus, peale ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Üldiselt pole kirjeldatud, et Coaxili kõrvaltoimeks oleks tinnitus ning lisaks olite Te ju juba ravimi tarvitamise lõpetanud kui antud kaebus tekkis (siis peaks ravimi tarvitamise lõpetamisel ...

Loe edasi

Mure

Ligemale 10 aastat tagasi hakkasid mul niiöelda " kõrvad huugama". Käisin kõrvaarsti juures ja lasin kõik olemasoleva välja loputada aga erilist abi see ei toonud. Vererõhk oli toona eriti madal, nagu ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
niisuguste kaebuste puhul peaksite uuesti pöörduma kõrvaarsti juurde ja laskama endal teha ka kuulmisuuringu ( audiomeetria ), kui selles on midagi patoloogilist peaks kõrvaarst juba ise olema ...

Loe edasi

Mure

Tere,
olen 21 neiu ja mu kaebused algasid juba 2006.a. suvel. korra kuus hakkasid käima hood, kus tööl olles tekkis südame pekslemine ning kadus tasakaal- ringi liikudes oli tunne nagu oleks justkui ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
saan aru, et seis ei ole hea. Mitte et konkreetne haigus oleks diagnoositud, vaid et erinevad kaebused elukvaliteeti oluliselt häirivad.
Tõenäoline, et rohked nõuandjad segadust veelgi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: