ujumine 10.11.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Minul küsimus ujumise kohta. Kas raseduse ajal võib käia ujumas üldbasseinides ja kas kloorivesi ei mõju halvasti. Küsimus sellepärast selline, et olen kuulnud, et ei soovitata käia basseinides, kus käib läbi palju inimesi. Samas nagu ei teagi kohti, kus siis veel käia.
Ette tänades,

Kristi

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Ujumine on väga sobilik raseduse ajal, eriti soovitaks spetsiaalseid tunde rasedatele(Maarjamõisa polikliinikus). Ku teil on tupeseenga probleeme, siis kloorivesi võib seda ägestada, see on ainuke negatiivne külg. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasestumine pärast pillide lõpetamist

Võtsin eelnevalt pille u 3a. Eelmise aasta lõpus läksin plaastri peale üle (kasutasin umbes paar kuud) kuid plaaster mulle ei meeldinud siis läksin üle rõngale, rõnga pealt läksin uuesti pillide peale ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Tore, et soovite rasestuda ja sünnitada. Kirjutage üles viimase antibeebipilli tarvitamise kuupäev ja sellele järgnevad 7-toimevaba ...

Loe edasi

Antibiootikumiravi raseduse esimestel nädalatel

Tere!

Olen 26. aastane naine, tsükkel ebaregulaarne (PCOS). Viimane menstruatsioon algas 13.06. Rasestuda olen üritanud alates oktoober, 2015. 30.07 sattusin EMO-sse seoses ägeda põiepõletikuga, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere,. Kahtlen väga kas te ikka olite rase kui EMOS teile tehti verest raseduse analüüs. Nimelt verest analüüs on hästi tundlik ja näitab ikka väga varast rasedust. Väike võimalus on ainult mõnepäevase ...

Loe edasi

Antibeebipillid ja sapikivid

Tere,
Olen kasutanud Lindynette 20 antibeebipille 2 aastat (eelnevalt oli paus umbes aasta ja enne seda mitmed aastad järjest kasutanud). Siiani on need sobinud väga hästi. Hiljuti avastati mul ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui teil on sapikivid ja teevad valu, siis oleks mõistlik need opereerida. Hormonaalsel kontratsepsioonil arvatakse et on mingi seos kivide tekkes, kuid siiski see ei ole ainuke põhjus. Oluline ...

Loe edasi

varjane rasedus ja ravimid

Sain täna hommikum rasedustestil kaks triipu, muretsema paneb olukord et 2 päeva ennem seda tegin liiklusõnnetuse ja sain põrutada. Peale seda tarvitasin 2 ööl ravimit Sirdalud (veel ei olnud teadlik rasedusest). ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija.
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Kui rasedus on soovitud ja oodatud, siis ainult rõõmustage. Kahjuks ei ole võimalik kõiki ootamatusi vältida, nii oli see meie ...

Loe edasi

Rasedustest

Tere

Viimast menstruatsioonialguse päeva ei mäleta täpselt, see võis olla vahemikus 13.07-15.07 umbes. Viimane vahekord oli 22.07. Tänaseks ei ole uuesti menstruatsioon hakanud. Rasedustesti ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Tore, et soovite rasestuda ja sünnitada. Teie mure on mõistetav, oleme kuulnud nii valepositiivsetest kui ka valenegatiivsetest ...

Loe edasi

Vaskspiraal ja rasedus

Tervist.Mul on selline mure, et 2a tagasi peale sünnitust sai pandud vaskspiraal. Peale spiraali panemist menstruatsiooni tsükkel oli nagu tavaliselt, suurt muutust ei olnud.See aasta(2016) juunikuus päevad ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Mõistan teie muret, kahju, et ei soovitatud kaasaegsemat kontratseptsiooni.
Ma ei ole hetkel tööl, aga justkui jäi homme ...

Loe edasi

Raseduse algus

Tere, olen 34-aastane terve naine. Meil on mehega soov saada oma esimene laps. Rihtisime juulis vahekorraga "õiget aega". Juulikuised "päevad" algasid 4. Järgmiseid päevi, mis pidanuks algama 2. augustil, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Rasedustest hommikusest uriinist võib olla esimene raseduse tõestus, reeglina on juba siis menstruatsiooni peetus, mida loetakse alates 36. päevast.
Suure tõenäosusega ...

Loe edasi

Kas on veel lootust?

Tere! Olen 29- aastane naine, ootan hetkel oma teist last.
Viimane menses oli 11.06, kuid mul on pikk ning kõikuv tsükkel, 28 kuni 38 päeva. 04.07 tundsin paremal munasarja juures umbes torget ning ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Nii kõrge HCG väärtuse juures ei ole hetkel põhjust muretsemiseks, see on väga hea ja positiivne näitaja.
Muidugi on olemas palju patoloogiaid, aga pidevalt ei pea ...

Loe edasi

Bakter raseduse ajal

Seoses rasedusega olen põdenud vahelduva eduga põiepõletiku ja eeldan ka neerupõpetiku mis on tingitud e-coli bakterist Mis elab minu organismis ja ei taha kuidagi lahkuda. Hetkel olen 35nädalat rase ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, rasedus kindlasti on soodustav olukord. Immuunsûsteem muutub ja organism vastuvôtlikum. Kindlasti peaks ka mees ennast kontrollima. Vöimalik mehe krooniline pôletik , mis kandub teile. Kui teil pôletik ...

Loe edasi

Sünnitus( platsenta madal asetus)

Tere!

Naistearst ütles raseduse 37 nädalal, et sünnitusel on suur oht verejooksuks, kuna platsenta on emakasuudmest 1 cm kaugusel.Rasedust hetkel on 39 nädalat. Rasedus on kulgenud normaalselt. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ei pea tegema keisrit. Sageli sünnitamise käigus kui emakakael avaneb, saab avada varakult loote veepõis millega komprimeeritakse platsenta serva ja saate ise sünnitada. Muidugi välistatud siiski ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: