kas saab veel teha mingeid uuringuid? 01.05.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

tere. Kas selliste uuringute tulemuste põhjal võib diagnoosida midagi, mis annaks tihedad atakid, mis algavad tavaliselt istuvas asendis, töötades arvutis või vaadates prillidega arvutiekraanile (suhtlus perega näiteks). järsku tunnen, et pähe tuleb väga paha tunne, otsmikku ja silmadesse. Pea läheb sealjuures imelikuks, käed-jalad hakkavad nähtavalt värisema. Sest mul tekib suur hirm selle tunde tekkides. Tunne on et kohe minestan. Kuigi ei ole veel seni minestanud. See tunne kestab ägedas faasis paar tundi, kus ma pole võimeline seisma, kõndima, asjadest aru saama, kõik on segane. Pärast võib olla tunde ja päevi, kus ma käin ringi natuke purjus tundega. Oskangi ainult kirjeldada, et peas on väga paha tunne. Kohmakas, ebakindel. Jutt on selge, kuid takistusega, st. ei suuda keskenduda. Tunne et jalatallad on ümargused. Tunne, et silmad on poolkinni, kuigi on täiesti avatud. Kõrvalseisjad märkavad, et ma olen kuidagi lõtv. Näost valgeks ei lähe. Psühhiaater ütles et ärevushäire. Selle vastu võtan depressiooniravimit üle kuu, kuid atakid on endiselt ja ei ole mitte midagi muutunud. Pigem on läinud tugevamaks. Atakid ilmuvad eranditult kella 11 ja 14 vahel päevasel ajal. Kell 10 on sisse võetud ravimid. Vererõhuravim ja andidepressant. Vererõhus muutuseid ei ole. Küll aga ataki ajal on närveerimisest rõhk kõrgenenud veelgi. Enne atakki suvalisel ajal mõõtes on madalam. Mina olen veendunud et asi on kaelas. Sest terve elu jooksul on pidevalt olnud, kui kael jääb teatud "valesse" asendisse, siis tekib koheselt pearinglus. Oskan seda ise provotseerida, kuigi tavaelus püüan pigem kaelale seda vale asendit mitte anda. Sest pärast olen kindlasti selle päeva ja ka järgmise täiesti töövõimetu. Arstid ei võta tõsiselt. Neuroloog väidab, et kuni valusid ei ole, ei ole see tema erialal. Mida teha siis edasi? olen muutunud täiesti närvihaigeks, sest hirm uue ataki ees on täitsa olemas. Kuna ma selle peale pidevalt ei mõtle, siis tekib see täiesti ootamatult iga kord. Tuntavalt läheb süda pahaks, aga oksendanud pole. Aga iiveldus on väga suur selle ataki esimeste minutite jooksul. Kas võivad mingid vereringehäired seda põhjustada? Muidu oleks nagu täitsa terve inimene oma kõrgenenud vererõhuga.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ajuveresoonteuuringud põhjust atakkideks ei näita. Selguse saamiseks tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Seljavalu

Kui operatsioon on tehtud kas siis on mingeid tüsistusi või on sõjaväevabastus.Kuidas pärast jääb....kas saab normaalselt tööd teha või saab grupi peale.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

küsige opereerinud arstilt.

Loe edasi

Peavalu

Tere!
Peavalu olnud juba aastaid, ilmselt krooniline pingepeavalu. Ka kael ja alaselg valusad. Mingeid uuringuid perearst pole lasknud teha.
Ise elan Valgamaal. Kas on võimalik tulla ka Teie ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuringu (EEG)saab teha perearsti saatekirjaga tasuta.

DR. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: