L4/L5 tasemel spinaalstenoos degeneratiivsetest muutustest 04.08.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere, selja valu hakkas tasapisi kusagil juuni alguses, mõni aja pärast tehti röntgen, aga umbes 2 nädalad tagasi valu läks nii suureks, et ilma valuvaigistida üldse ei saa, püst/istudai saan olla kusagil 5-10 minutid. Magada saan. Täna sain MRT vastuse - Nimmelordoos säilinud. L4 lülikeha anterolsitees ca 0,3 cm. L4-S1 tasemel diskide veesisalduse langus. Nimetatud tasemel kombineeritud ealis-degeneratiivsetest muutustest spinaalkanali kitsenemine ja L5/S1 tasmeel parempoolne diskikoe protrusioon, mis ahnedab paremat lateraalkanalit ja komprimeerib durakotti, närvijuure kompressioon paremal. Lisaks parempoolses fassettliigeses vedelikku. L4/L5 tasemel spinaalstenoos degeneratiivsetest muutustest, AP distants ca 0,6 cm, lateraalsuunas samuti spinaalkanal kitsas. Teistel tasemetel olulist stenoosi ei ole. L2 lülikehas hemangioom. Fassettligiestes uuritud alal artroosi. Luusignaal ealine.

Tahaks aru saada , kas seda probleemis saab ilma operatsioonita korda. Ette tänades

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui valu on ka paremas jalas on see ilmselt põhjustatud alumise nimmelülidevahelise kõhrketta probleemist. Kui ei esine labajala nõrkust, tuimust ja põiehäireid, siis op. ei teostata. Vajalik on aga neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

MRT uuring

Seoses seljavaludega tehti MRT uuring, mille sisu jääb mulle siiski natukene segaseks. seega paluksin lahtiseletust järgnevale diagnoosile:
Uuringul ilmnevad degen. muutused L4-5, L5-S1 diskides, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on degeneratiivsete muutustega mitmes nimmelülidevahelises kõhrkettas, neid enam 5nda nimmelüli ja esimese ristluulüli vahel, mis on ka võimalike jalavalude,-tundetuse või -nõrkuse põhjuseks. ...

Loe edasi

Närvijuurte kompressioon

Tere! Olen 35aastane mees, seljaprobleemid said alguse 1996. aastal diski purunemisel, mille tagajärjel oli ka opp. Peale seda seljaprobleemid sagedased, kuna töötan plaatijana siis on need ka arusaadavad. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Operatsiooni tuleb kaaluda siis kui esineb kestev piinav valu jalas ja adekvaatne ravi paranemist ei ole toonud.
Operatsioon on vajalik siis kui esineb tuimustunne tuharatel ja reite sisepindadel ...

Loe edasi

Alaseljavalud

Käisin 28.04.11 MRT uuringul alaseljaga. Vastus on : Lumbaallordoos lamenenud. Kõik diskid veesisalduse ja kõrguse langusega.L1/L2, L2/L3 tasemel väikesed Schmorli herniad, diskide herniatsoone spinaalkanali ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Üksnes pilt ei määra operatsiooni vajadust. Millised on kaebused, kaua on nad püsinud?? Väga oluline on läbivaatuse leid.
Konsultatsiooniks saatekirja vaja ei ole.
Helistage tel. 6 748 591
Loe edasi

Turja ja õla valud

Tere.
Probleem järgmine. Umbes kuu tagasi hakkas ülaselg valutama, vahel on valud rohkem vasakus õlas ja ka vasakus kaela pooles. Hommikuti on asi päris hull. Läheb mitu tundi, enne kui korralikult ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid alaseljas viitab võimalikele muutustele ka lülisamba kaelaosas. Otsest seost ülaselja valudega võivad olla vaid muutustel kaela ja rinnaosas. Alaselja op kaela ja õlavaludest ei päästa.

Loe edasi

Diskopaatia

Röntgenis anti vastus: lülisamba lumbaalosas L4/4, L5/S1 lülivahemikud veidi kitsenenud-diskopaatia?
Mis see tähendab?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on lülidevahelise kõhrketta kahjustuse - kokkuvajumisega. Võib põhjustada mööduvaid selja ja jalavalusid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

L5/S1 mahukas paratsentraalne ekstrusioonn

Väga tugev selja- ja jalavalu kolmandat nädalat, parem jalg "ei kanna", põlvest ei ole võimalik sirutada, labajalg tundetu, alakõht tundetu nagu pärast keisrilõiget, parem labajalg külmetab(kuigi on katsudes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valude põhjuseks on lülidevahelise kõhrketta nihkumine paremale-taha ja jalanärvi vigastus-kompressioon. Kui lamades valude vähenemist ja jala jõu taastumist ei ole toimunud, vajate tõenäoliselt operatsiooni ...

Loe edasi

Kas sobin sünnitama?

röntengi uuringu abi tuvastati - 5 nimme tüüpi lüli parempoolse skolioosiga min. lülikehade torsooniga paremale. lülilkehad ja vahemikud füsiol. lordoosiga. L4/L5 ja L5/S1 vahemikud kitsenenud, diskid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Toodud probleemid ei ole takistuseks laste sünnitamisele. Kindlasti tuleks regulaarselt teha harjutusi selja ja kõhulihaste tugevdamiseks.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seljavalu

Tere Dr.Katrin
Olen 21a. ja mul on juba 1a.3 kuud väga suur valu alaseljas.19.07 ehk eile käisin MAARJAMÕISA RADIOLOOGIA osak.ning tehti kompuuteruuring.Vastus oli selline L3/L4,L5/S1 lülidevahemiku ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Operatsiooni vajalikkuse ja toimumise aja otsustab neurokirurg, kelle vastuvõtule peaksite nüüd pöörduma. Opereeritakse juhul, kui tugev seljavalu rikub oluliselt Teie elukvaliteeti.
Privaatpalatit ...

Loe edasi

Lihaste liigkiire väsimine

Kas on võimalik Eestis uurida , kas on lihastes mingi sünnipärane kahjustus,mistekitab silmades nüstagme ja mille tõttu lihased taluvad pisematki füüsilist koormust väga halvasti. Juba 20 meetri jooksu ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,

Aitäh küsimuse eest.
Teie kirjast selgub, et Teil on tehtud juba lihaste ja närvide uuring, mis näitab kahjustuse ulatust ja astet. Seega sünnipärast lihaste kahjustust Teil ei ...

Loe edasi

Seljavalud

Tere.talvel hakkasid mul seljavalud ja kompuutris diagnoosisti seljalüli prolaps.Märtsis teostati operatsionn,kuid peale seda läks olukord hullemaks.Enam ei saa ma üldse kõndida ja pikalt püsti olla.valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui märtsis teostatud operatsioonil eemaldati ühe lülivahemiku disk nt. L4/5, ei välista see uue diski väljasopistuse tekke nii samas kui ka mõnes teises lülivahemikus nt. L3/4.
Edasise ravi suhtes ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: