neoroloogiline 12.11.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mul oli umbes 2010a autoavarii kus oli alaselja ja vaagnaluu piirkonna põrutus.
Pärast seda on mul alaselg valutanud vahete vahel.
Nüüd on läinud asi päris hulluks.
Mu selg valutab puhkeasendis ja ka liikumisel.
Teen nimmepiirkonnale mõeldud harjutusi, aga need pole aidanud.
Käisin ortopeedi vastuvõtul ja ta saatis mu mrt-sse.

Panen siia uuringu vastuse:
Luude signaal ja struktuur on tavapärane. Skolioosi ei ole. Lumbaallordoos on vähe väljendunud. Listeese pole. Lülikehakompressioone pole. L4-S1 vahemikud on ahenenud, diskid kergelt dehüdreerunud ja väheselt väljakummuvad (L5/S1 > L4/5). L4/5 fassettliigestes on kerget artroosi. Olulist spinaal- ega neuroforaminaalstenoosi ei ole. S1/2 vasakul on väike (1 cm) Tarlovi tsüst. Conus medullaris on iseärasusteta.-- DDD L4-S1.

Midagi mulle ei tehtud lihtsalt arst ütles, et söö valuvaigisteid ja määri perskindooliga või diclofenaciga .
Kuna mul valutavad ka jalad siis soovitas magneb6 mida ma olen ka võtnud aasta algusest aga nendest pole ka kasu olnud.
Minu küsimus kas see tarlovi tsüst ei või põhjustada vaevusi ja kas tõesti pean ma edasi kannatama oma selja valu?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tarlovi tsüst ei ole valude põhjuseks, küll aga muutused alumistes lülivahemikes (diskopaatiad). Lõikust ei ole ette näha, küll aga valud võivad kesta.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Neuroloogia

valud õla, kaela ja nimmepiirkonnas

Töö selline kus päevas tuleb kõndida 10-18 kilomeetrit ja teha samasuguseid liigutusi ,käed üleval 500-800 korda ja küürutada 100 korda.Seda tööd teinud 8 aastat.Nüüd tulnud kaela ,õlgade valu ja alaselg ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimme ja jalavaevused võivad olla seoses L5/S1 diski muutustega - soovitan vältida valu põhjustavaid liigutusi ja asendeid ja võtta nädala jooksul valuvaigisteid. Ka muud vaevused peaksid siis vähenema. ...

Loe edasi

Naha tundetus

Tere, mul tekkis umbes nädal tagasi säärel, sääre keskosast väheke all pool välisküljel, nahal selline tundetum ala, tunnen iseenesest seda kohta. Kuid nagu nahk oleks selle kohapeal paksem, tundlikkus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsimusele on juba vastatud..

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kolmiknärvi neuralgia

Tere!
Perearst kinnitas minu kahtlust kolmiknärvi neuralgia diagnoosis ja määras mulle raviks Neurontin 300 mg, samuti kirjutas saatekirja neuroloogile. Kuna praegu teatavasti arstid vastu ei võta ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi neuralgiat kipuvad perearstid sageli üle diagnoosima, samas nõuab see haigus spetsiifilist ravi mis erineb tavalisest valuravist. Soovitan siiski kontakteeruda perearstiga kes diagnoosi pani ...

Loe edasi

Seljavalu

Tere,
olen 29 aastane naine ja mire seljaga olnud terve elu.
Töö on püstijala peal. Pidevalt valutab parem jalg ja seljast kiirgab valu jalga. Kuuaega tagasi kummardades käis seljast kaks raksu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist ikkagi kahjustunud nimmediski väljasopistuse ja närvijuure ärritusega. Kuni ei esine labajala nõrkust/tuimust, ei tule op arvesse ja paranemine peab toimuma ise. kuigi väga aeglaselt. ...

Loe edasi

Puusa valu mis ulatub pahkluuniì

Tere mure selline alates 2019 aasta kevadedt tugevad valud mis algasid algul seljast nüüd puusast pahkluuni.Röntgen tuvastas vaid lülide vahel ladestunudu soolad suunati edasi terapeudi juurde võimlema ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soolade ladestumine lülide vahele viitab nimmediski kahjustusele, mis võib vigastada jalanävi juurt selgroost väljumisel. Tuleks vältida kõiki asendeid ja toiminguid mis kutsuvad esile jalavalu ägenemise ...

Loe edasi

Tundetu koht jalal

Tere!
Minul selline küsimus, paar päeva tagasi märkasin täiesti juhuslikult, et parema sääre küljel, keskosast väheke all pool, on selline tundetu või pigem imeliku tundega tikutopsisuurune ala. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui sama jalg üle teise põlve on võimalik jalanärvi kahjustus põlveõndla välisküljel. Soovitan loobuda jalg üle põlve istiumisest. Paranemine võib võtta mitu kuud. Kui aga tundetu ala laieneb või lisanduvad ...

Loe edasi

Talumatu valu

2012 aug.traumajärgselt Th10-11 killunenud murd,spastiline parapleegia.Alates detsembrist kiirgab valu paremast jalast.2012 okt.oli samas jalas sügaveeni tromb,tarvitasin Marevani.Sellest ajast oli parem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu paremasse jalga saab lähtuda alumiste nimmelülide nihkumisest ja diskiprolapsist tingitud närvijuure ärritusest. Selguse võiks tuua MRT uuring nimmelülidest. See tuleks teha enne neurokirurgi konsultatsiooni. ...

Loe edasi

Bioresonants teraapia

Kuidas suhtute teie bioresonantsteraapiasse ärevushäirete raviks? Kas see võiks olla abiks ja pigem hästi mõjuda?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Puudub info usaldusväärsetest kliinilistest uuringutest sellel teemal, seega arvestada võiks vaid nn. platseeboefektiga - parnemise võimalus 20-30 %


Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kiri.

Tere,milles võib ikkagi probleem olla.Paremas jalas valu,mis kiirgab ka alakõhtu,vahel ka rinda,samuti läheb pea uimaseks.Seda nii seistes,istudes,ka rohuolekus.Kõisin perearstil,saatis röngteni-midagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu säärde tekib käimisel mõnesaja meetri järel on tegemist jala verevarustuse puudulikkusega ja pöörduma peaks vasoloogi poole. Valu seistes ja istudes viitab ikka seljaprobleemidele aga sel juhul ...

Loe edasi

Marfani sündroom ja peavalu

Sain just teada, et mul on Marfani sündroom, mis seletab kõiki mu tervise puudulikkusi (südame ülemise aordi laienemine, liigesevalud, silmahädad, madal energiatase, luustiku deformatsioon etc, mis mul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas on uuritud (MRT) ka selgroo nimme-ristluupiirkonda, kus võivad esineda aju kõvakelme deformatsioonid? Hootised tugevad peavalud millega kaasnevad vahel ka muud nähud ja mis on iseloomulikud migreenile ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: