Mis see võib olla? 12.03.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mull on selline küsimus, et on juhtunud kaks korda nii,et magades tunnen peas teravat valu, millest see võib tingitud olla või mis see olla võib?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võib olla tegemist näiteks migreenihooga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pea äralöömine

Tere. Eelmisel reedel lõin pea hooga vastu kapiukse äärt ära. Teadvusekaotust ega oksendamist ei ole esinenud. Peale seda on paremas silmas kummaline tunne, silm on juskui kuivem ja tundlikum. Pea tuikab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kerge löök põhe silma ei mõjuta, küll aga võib mõjuda kaelale ja sealt lä.htuvale kuklanärvile, mis võib anda valu kõrva ja ka silma taha. Sama poole kukla massaaz võib aidata.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Süda paha, silmade ees virvendab, tugev peavalu

Tere!
Eile hakkas järsku silmade ees virvendama, nägemine oli häiritud. Järgnes tugev peavalu, süda läks pahaks. Virvendus kadus, peavalu vastu võtsin ibumaxi. Süda on jätkuvalt halb, nõrkus, peas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on nn. auraga migreeniga mis ei ole eluohtlik, võib aga põhjustada tugevaid peavalusid. Tegemist on perekondliku probleemiga ja hoog võib korduda.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

L4/L5 tasemel spinaalstenoos degeneratiivsetest muutustest

Tere, selja valu hakkas tasapisi kusagil juuni alguses, mõni aja pärast tehti röntgen, aga umbes 2 nädalad tagasi valu läks nii suureks, et ilma valuvaigistida üldse ei saa, püst/istudai saan olla kusagil ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu on ka paremas jalas on see ilmselt põhjustatud alumise nimmelülidevahelise kõhrketta probleemist. Kui ei esine labajala nõrkust, tuimust ja põiehäireid, siis op. ei teostata. Vajalik on aga neuroloogi ...

Loe edasi

Tsüst

Tere
Olen pikemat aega hädas seljavaludega, vasakul abaluu piirkonnas tekib hingamisel ja liigutamisel valu. Samuti on juba mitu kuud olnud justkui raske lõpuni sisse hingata.
Käisin MRT uuringul, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüsti pärast tuleks rääkida perearsti ja pulmonoloogiga. Valu abaluu taha võib aga põhjustada kaeladiskist lähtuv ärritus. Selguse saamiseks on vaja neuroloogi läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Cipralex

Tere,

Aastaid on mul esinenud tasakaaluhäireid, tunne, et silme eest läheb mustaks (minestus), ülakõhus üsna pidev punnitav tunne, põhjendamatu ärevus jne.
Perearstiga oleme läbi teinud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Antidepressandid tavaliselt ravi algul suurendavad ärevust - seega tuleks algul 1 nädal võtta Cipralexi 0,5 tab. päevas ja lisaks ka Diazepami 0,5 tab. x2, seejärel jääb D ära ja C terve tab. päevas.
Loe edasi

tsüst peas

Tere!
Käisin eelmisel aastal neuroloogil, kuna olid nn kõikumised, kõndides tundus, et astuks nagu auku. Tehti MRT ja vastuseks oli:
KERSTI VAHURHaigusjuht nr.4821025274620190926-378081/01-50-25251Trükitud: ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tegemist kaasasündinud põiekesega ajupoolkerade vahel mis vaevusi ei põhjusta. Kindluse mõttes võiks 1-2 aasta pärast MRT uuringut korrata et hinnata võimalikku dünaamikat.

Dr. ...

Loe edasi

Surinad ja süda

Olen 6a kannatanud erinevate hädade käes. Ja aina hullemaks läheb. Võimalik, et tegemist stressist põhjustatud haigustega. Kõige pealt avastati jalgade surisemise tõttu buukborrelioos 6a tagasi. Puuki ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Enda rahustuseks võiks teha borrelioosianalüüsid. Kindlasti on aga suur osa kaebustest tingitud kroonilisest ärevusest põhjustatud närvisüsteemi regulatsioonihäiretel. Kui ka muidu analüüsid korras vajate ...

Loe edasi

Alternatiivne ravi migreenile

Tean, et migreenile on olemas ka profülaktilisi ravimeid, mida peaks võtma igapäevaselt, aga ei sooviks võtta pidevalt tugevatoimelisi ravimeid. Olen uurinud alternatiivseid ravimeetodeid ning Eestis tundub ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vagusstimulatsiooni eestis ei teostada, ka botoxit migreeni vastu ilmselt mitte. Soovitav siiski algul proovida profülaktilist tabletiravi spetsialisti soovituse järgi.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Peapõrutuse tagajärjed

Minestasin 5 kuud tagasi ning lõin kukkudes pea vasakpoolse tagumise külje ära. Peale seda oksendasin mitu tundi ning järgmisel päeval oli väike palavik. Järgneva nädala jooksul oli enesetunne hea, kuid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pikemaajalised tagajärjed võivad olla vaid peale raskemat ajukahjustusega traumat (halvatused,kõnehäired). Praegused probleemid ilmselt on tingitud üldisest närvisüsteemi häirest (ärevus). Kui kukkusite ...

Loe edasi

Nimmevalu, mis kiirgub vasakusse puusaliigesesse ja jalga

Tere!
Olen pidevates nimmevaludes, võtan arsti määratud valuvaigisteid, Röntgen tehti, kuid muid uuringuid hetkel mitte. Istudes ja pikalt jalgel olles tekib taas valu nimmes ja vasakus puusaliigeses, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alumiste nimmelülide vahemike tugev ahenemine viitab kahjustunud diski väljasopistumisele, mis komprimeerib jalanärvi juurt. Närvivigastuse korral võib paranemine võtta mitu kuud ja toimub eeldusel, et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: