parem käsi tuim? 14.01.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Olen eelnevalt seljavaluga haiguslehel,aga täna hommikul parem käsi sureb ära teen harjutusi,aga ikka mitte midagi hetkeks ok aga siis jälle tunnen et sureb ära? mull oli kolm ja pool aastat tagasi keiser,paigaltati selja kanüül epituraal,aga esimese korraga ei saanud paika ja peale seda tekkisid jamad.Olin arvestanud et selg annab tunda,kuna selle tagajärg,aga mure hetkel selline kuhu nõel pandi osa selgroost tuim ja nüüd hetkel parem käsi sureb ära?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Käe suremine ei ole seoses epiduraalsüstiga. Tavaline põhjus on närvikompressioon seoses randmeliigese painutus või sirutusasendiga. Kui käe suremisesle kaasub ka tuimus ja sipelgad samas näopooles või jalas, tuleks minna EMOsse uuringutele.


Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Käsi ei haara

Käisin Võhandu maratonil. Parem käsi hakkas valutama juba 10 km. Keerata oli raske ja sõrmed "ei kuulanud sõna". Kolm päeva peale maratoni ei tee sõrmed endiselt tööd (mitte kuskilt ei valuta): nad ei ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asja selgitamine nõuab lisauuringuid - soovitan pöörduda EMOsse.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

tervis

olin 3 päeva stressis ja ärevuses ja paanikas abikaasa alkoholi tarbimise pärast. Äkki tundsin et parem näopool läheb tuimaks, samuti käsi ja natuke jalg.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui korraga lähevad tuimaks nii näopool, käsi ja jalg tuleb minna EMOsse uuringutele võimaliku ajuvereringehäire tõttu.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Vasak käsi suriseb ja aevastades parem käsi imelik

Tere,
Iga päev vasak käsi suriseb mõned korrad ja aevastades tekkib vahest selline nõrk tunne kogu kehas mis möödub mõne minutiga ja tekkib ka valu paremas käes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna aevastades ajuvedeliku rõhk tõuseb, võib valu käes viidata võimalikule kaeladiski haigusseisundile.Vasaku käe suremine on tõenäoliselt seoses käenärvi kompressiooniga kitsas närvikanalis.

Loe edasi

Parem käsi suriseb

Tere!
Olen hiljuti tundnud kohati, et käsi sureb ära ja käsi on olnud veidi nõrk, kuid see on möödunud. Nüüd, alates eile õhtust on paremas käes pidevalt tunne, et kohe nagu sureks ära ja suriseb. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik, et põhjus on käenärvi kompressioon randmekanalis seoses käelaba painutus või sirutusasendiga, tuleks fikseerida randmeliiges otseasendis. Kui aga sureb ka samapoolne näopool ja /või jalg, tuleks ...

Loe edasi

Käe valu

Tere Lp. Doktor

Olen 28 aastane naine ja töötan pidevalt arvutiga. Seda juba aastaid. Umbes kuu aega tagasi aga hakkas valutama parem käsi ja seda pidevalt. Esialgu on tunne nagu käsi hakkaks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla käe sundasendist tingitud käenärvi kompressiooniga randmekanalis. Kasutage hiirega randmepatja. Kui asi ei parane, tuleks teostad läbivaatus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Käsi sureb või viga närvis

Tere

Mõned päevad tagasi hakkas mul päeval parem käsi sees surisema(nagu sipelgad käiksid naha all),lisaks tunne nagu etapp enne käe "suremist" ja nüüd siiamaani on selline tunne nagu parem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selles eas ei ole vereringehäired iseloomulikud. Soovitan asja selgitamiseks pöörduda neuroloogi vastuvõtule. Kui aga käe kohmakus ja nõrkus on süvenenud, siis mõne suure haigla EMO osakonda ööpäevaringselt. ...

Loe edasi

käsi ja jalg surnud

Tere. Minul mure selline, et umbes pool kuud tagasi panin esimest korda tähele, et minu parem käsi ja jalg surid ära. Nüüd on senini, kogu aeg parem käsi ja jalg tuim, õrnalt torgivad ja külmetavad ning ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel siin selgust ei saa. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kael ja käed

Töötan kaubanduses 34a.11a on töö arvutiga ja palju on tõstmist.Nüüd on suvest peale valulikud käed ja kael.Kätest teevad valu küünarnukid ja lihased on valulikud,ei kannata tõstmist,tõmbamist,upitamist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Probleem võib olla muutustes käe liigestes. Võimalikud on ka käelihaste kõõluste otste põletikud vigastuste ja ülekoormuse tagajärjel. Võimalik on ka käte närvide krooniline kompressiooin kitsa närvikanali ...

Loe edasi

Käte "suremine"

Mure selline ,et 14.a tüdruk kaebab,et igal hommikul,kui ta üles tõuseb on tal parem käsi"surnud" ja seda juba pikema aja jooksul.Paluks nõu,mida võiks sellise asja puhul teha või kuhu peaaks pöörduma ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas voodil on kõva äär mille vastu käsi magades pressib?. Kui põhjus ei ole selge, tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Parem käsi

Tere! Küsimus siis selline, et mõned päevad tagasi sai sõbraga kätt surutud noja ikka sai pingutatud kõvasti, et mitte kaotajaks jääda. Peale seda nüüd käsi randmest ei liigu korralikult. Kui käsi ette ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on käenärvi kahjustusega. Tavaliselt paranemine on iseeneslik ja jõud aeglaselt (nädalaid või kuid hiljem) taastub. Vältige uusi pingutusi ja teostage käelaba tõstmistreeningut. teha võib ka massaazi. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: