seljalüli valu. 21.09.06 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

tere.mul selline küsimus ,et millest võib-olla tingitud selgroo valu?juba mitmendat päeva valutab.mul diagnoositi kuu tagasi ka ülaselja närvi põletik ,äkki sellest nüüd valutab.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Sagedaseim põhjus selavaludeks on lülidevahelise kõhrketta haigusseisundid. Sellest võivad olla tingitud ka valud jalgades ja kätes ja ka rindkeres.
Diagnoosi paneb ja ravi määrab neuroloog.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valu jalas kannast põlveõndlani.

Tere, Tekkis ootamatult valu kannas, mis kiirgab üles kuni põlveõndlani. Kannale toetumine valulik, istudes valu leeveneb, käies muutub kiiresti tugevaks.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on valu põhjuseks kas kannakõõluse põletik või probleem liigesega. Tuleks nõu pidada ortopeediga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Spina bifida

Tere, doktor! Pöördun Teie poole järgmise tervisemurega. Lapseeast saadik on olnud tugevad alaseljavalud ja valud alaseljas pikemate distantside läbimisel, raskuste tõstmistel ja olid ka raseduste ajal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selgroo arenguhäire tõttu on tekkinud alumise lülikaare defekt, mis aga sageli mingeid vaevusi ei põhjusta. Probleemid tekivad siis kui osa kõvakelme kotti koos närvidega on sopistunud selgroodefekti ...

Loe edasi

Seljavalud

Minu lugu pikka ja keeruline aga teen lühidalt.
Umbes jaanuari lõpus hakkasin tundma valu alaseljas raskete asjade kandmisel ja raske seljakotiga liikudes. Abi pole siiamaani saanud.
Esimestel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebuste järgi jääb mulje, et valu ei ole seoses närvikompressiooniga, vaid liigeste, liigeskapslite ja kõõlustega (Selgroog püsib koos väikeste liigeste abil).Soovitan pöörduda reumatoloogi poole et teha ...

Loe edasi

Valu seljalüli kõrval

Tere!
Mul on probleemiks valu ühes teatud punktis seljalüli kõrval (kuskil selgroo keskel), kui liigutusi teen. Paigal olles see koht ei valuta.
Igaks juhuks mainin, et mõni aasta tagasi diagnoositi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel siin selgust ei saa.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

valu tuhara piirkonnas

Tere,
mul on juba kolm-neli nädalat valu tuhara all, õigemini selline valu, nagu oleks terve päeva halva sadulaga rattaga sõitnud. Kohati annab see valu ka jalga tunda, eriti on tunda valu vasakul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tahad teada valu põhjust, tuleb minna arsti vastuvõtule.

Loe edasi

Lülinihe ja põiepõletik.

Tere,

olen 23. aastane naine. Mureks on seljalüli nihe (tekkis kukkumise tagajärjel u. 8 aastat tagasi), mis surub istmikunärvile, põhjustades närvivalu kiirgumist vasakusse jalga. Käin hetkel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmediski nihkumine võib põhjustada probleeme põiega(urineerimishäired, mitte põiepõletik), kuid siis peaks tuimus ja/või valu olema mõlemas tuharas ja jalas.
Loomulikult saab operatsioonivajaduse ...

Loe edasi

selja ja nimme valu

k 44447 lisa nimme piirkonnas esimeb ka tuimust ja vahate vahel kiirgub valu n.ö sabaluu otsa

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ei saa küsimusest aru.

Loe edasi

kroonilise valu sündroom

kas sümpaktektoomia võiks olla efektiivne kroonilise valu ravis.tänan .

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib küll olla.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seljalüli

tere,
selline küsimus teile, kas oskate vastata millest võib olla tingitud ala-selgroo lüli valu. nimelt on see nimmelüli piirkonnas. käega katsudes on tunne et veidike paistes võib olla. sünnitasin ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,

Valud selja alaosas võivad olla tingitud erinevatest asjaoludest. Kuna kirjutate, et peate iga päev tõstma lapse turvahälli, siis on väga võimalik, et see ongi valude põhjuseks. Valudest ...

Loe edasi

Seljavalud

Tere.talvel hakkasid mul seljavalud ja kompuutris diagnoosisti seljalüli prolaps.Märtsis teostati operatsionn,kuid peale seda läks olukord hullemaks.Enam ei saa ma üldse kõndida ja pikalt püsti olla.valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui märtsis teostatud operatsioonil eemaldati ühe lülivahemiku disk nt. L4/5, ei välista see uue diski väljasopistuse tekke nii samas kui ka mõnes teises lülivahemikus nt. L3/4.
Edasise ravi suhtes ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: