Pillide võtmine 06.12.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen ühe paki pille lõpetanud ja teinud tabletivaba nädala, kuid polnud võimalik võtta tablette kohe kaheksandal päeval nii nagu infolehel kirjas. Hetkel on 11 tabletivaba päev, kas ma võin uuesti pillide võtmisega alustada kui sellest ajast on möödas 3 päeva? Ja kui ei siis kuna? Päevad pole mul regulaarselt käinud nende hakkamisest ja need võivad tulla alles järgmine või ülejärgmine kuu kõige varem. Pillideks on Madeleine 0.02mg/3mg.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Jätkake ikka pillidega skeemi järgi. Kasutage nüüd järgmised 10 päeva vajadusel lisaks kondoomi.
Püüdke skeemi järgida, tablette mitte unustada, sest siis on teil tsükkel regulaarne ja rasedusvastane toime kindel. Kui teil sobib 21+7 skeemi asemel võtta pille järjest ilma pausita, siis saate vajadusel vahetada need Yaz pillide vastu. Need on koostiselt samad ning pausi teha ei ole vaja.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibiootikumid ja pillid

Tere!
Kasutan Lindynette 20 pille. On borrelioosi kahtlus, mis tõendamise korral tähendaks siis 20 päevast ravi doxycycline'ga. Kas antud antibiootikum vähendab pillide toimet? Antud teema kohta ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide toimet mõjutavad erinevad ravimid ja erinevad antibiootikumid. Doxycyclini võtmine võib vähendada pillide rasedusvastast toimet . Te ei pea pillide võtmist katkestama, kuid selles ...

Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Unustatud rasestumisvastane pill

Tere,

olen tarvitanud Yasminelle pille üle kolme aasta. Nüüd juhtus esimest korda, et unustasin tableti võtta ja paraku oli tegu just uue paki esimese tabletiga. Oleksin pidanud selle võtma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui pilli võtmine hilines vähem kui 12 tundi, on pilli rasestumisvastane toime kindlustatud. Kui pilli võtmine jäi hiljemaks, soovitan järgmise pillide-tsükli ajal kasutada kondoomi.

Loe edasi

Päevad

Tere,

olen kasutanud u. poolteist aastat Yasminelle pille. Praegusest pakist on mul terve rida veel võtta- selle nädala lõpuni, kuid eile tuli pisut juba verd. Täna oli määrdumine. Varem sellist ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kõige sagedamini on pillide võtmise ajal tekkivad vaheveritsused seotud kas pilli ununemisega või on pilli võtmine hilinenud. Põhjuseks võivad olla ka pillide normaalset imendumist ja toimet ...

Loe edasi

tsüklihäired

Tere!
Olen 37 aastane 2 last sünnitanud naine. Võtan aastaid antibeebipille Cilest. Päevad on alati olnud korrapärased. Nüüd aga tekkis tablettide võtmise 12 päeval veritsus, mis on sarnane korrapäraselt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Pillide korrapärane võtmine kindlustab rasestumisvastase kaitse, ka juhul kui tekib tsükli keskel veritus. Veritsuse põhjus võib olla näiteks mõne teise ravimi kasutamine või unustatud pill ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere!
Arst kirjutas rasestumisvastased pillid Yarina. Ekslikult alustasin võtmist aga mitte menstruatsiooni esimesel päeval vaid Postinori võtmisest tulenenud väikesest vereeritusest, mis kestis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Postinori võtmine nihutab sageli menstruatsioonitsüklit. Võtke skeemi järgi pille edasi ja ärge praegu katkestage, sest siis tekib paari päeva mõõdudes taas veritsus. Kuna Te ei alustanud pillide ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid

Tere, palun öelge, kui olen kasutanud ühe kuu pille ning sooviksin vahetada need hormonaalse emakasisese vahendi vastu, siis kui kaua peab olema paus pillide ja emakasisese vahedi paigaldamise vahel? Kas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Teele!
Kui soovid lasta paigutada emakasisest vahendit, lõpeta pillide(21)võtmine ja kui peale viimase pilli võtmist mõne päeva mõõdudes tekib vereeritus, siis nendel veritsusega päevadel ongi ...

Loe edasi

harmoneti tabletid ja veritsemine

Tere!

Lapsele enam rinda ei anna ja alustasin Harmoneti võtmist tsükli esimesel päeval. Tavapärase 5-6 päeva veritsemise asemel on see kestnud juba 13 päeva. Nüüd ei tea mida teha, kas jätkata ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Esimesed kuud (kui alustada pillide võtmist)võivad olla vahepealsed määrimised. Jätkake pillide võtmist. Kuna olete varem neid pille kasutanud, sobivad teile need suure tõenäosusega.Dr Kadastik

Loe edasi

antibeebipillid ja narkoos

Tere!

Milline mõju on narkoosil antibeebipillide (Mercilon) toimele? või vastupidi.
st. kui on plaanitud põlveoperatsioon, kas peab tablettide kasutamise teatud aja jooksul enne oppi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Enne põlveoperatsiooni on soovitav pillide võtmine katkestada 4 nädalat enne operatsiooni. Narkoosil pole mingit toimet pillidele ega ka vastupidi.
Operatsioonide korral jalgadel katkestatakse ...

Loe edasi

beebipillid

Tere!

Olen kasutanud neli kuud logest-pille. Lugesin, et "päevi" on võimalik pillide abil vahele jätta. Esimene kord ei juhtunud midagi. "Päevi" teist kuud järjest vahele jättes aga algasid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Pille iga päev katkestamata võttes tekib veritsus mõned päevad pärast viimase pilli võtmist. Veritsus tekib pillide võtmise ajal kõige sagedamini siis, kui unustada tablett võtmata või võtta see ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi