Rasedusvastane implantaad 29.11.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Kui olen lastnud implantaadi panna ühes haiglas kas siis saab teises haiglas selle välja võta

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Implantaati saate eemaldada iga naistearsti vastuvõtul soovi korral
Kui te olete lasknud implantaadi paigaldada hiljuti, siis esimesed 2-3 kuud võib implantaadi piirkond olla valulik-tundlik. Tavaliselt see ajas möödub ja ei maksa eemaldamisega kiirustada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumine katkestatud vahekorras

Tere! Mina kui vahekorras oma mehega olen olnud, oleme alati katkestanud enne seemnepurset. Oleme vahekorras 3-4x nädalas, vahel ja mitu päeva järjest paar korda. Hetkel on mul rinnad juba paar paeva veidi ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Peate ära ootama oma järgmise menstruatsiooni. Kui see õigeaegselt ei alga, siis on soovitav päevade hilinemisest nädala jooksul teha rasedustest.
Katkestatud vahekord ei ole adekvaatne ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere!
Kui mu kaaslane võtab beebibille lindynette 20. Siis kas pärast 21 päevast tableti kuuri seitsmel päeval millal tablette ei võeta peab vahekorras olema kaitsevahendiga?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide võtmise korral on rasedusvastane toime seotud ovulatsiooni mahasurumisega ehk pillide võtmise foonil munarakku ei vabane ja rasestuda ei ole võimalik. Kui 21 päeva on pillid võetud, ...

Loe edasi

Beebipillid

Olen võtnud beebipille(clormetin) juba ligilähedale 1 aasta, ning olen viimasel ajal tähele pannud kerget määrimist pillide võtmise ajal. Olen teinud kaks rasedustesti ja mõlemad on olnud negatiivsed. ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui määrimine on vähene ning ei sega, siis ei ole vaja pille vahetada, sest rasedusvastane toime on olemas. Kui määrimine siiski segab, siis on soovitav proovida pille vahetada nt Lindynette ...

Loe edasi

Verejooks

Tere.Juba viis päeva meeletud verejooksud koos klompidega.Olen lapsed saanud kolme keiserlõikega seoses sellega et olen negatiivse veregrupiga.kasutan spiraali ka ...see tavaline.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Palun pöörduge koheselt naistearsti vastuvõtule. Olete üleminekueas, kui hormoonid rohkem kõiguvad ja emaka limaskest võib vahel kasvada normist paksemaks ( limaskesta hüperplaasia) ning ...

Loe edasi

Pruun voolus

4 päeva tagasi tekkis tupes sügelus, ärritus ja ebamugavustunne ja paberiga pühkides pruunikas voolus.Kahtlustasin tupeseent.Ostsin apteegist Cansten küünlad.Peale esimest küünalt läksid kaebused üle, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Seene ägenemine ja pruunikas voolus on kokkusattumus. Canesten on maha surunud seene ägenemise, kuid pruunikas voolus on seotud kas tsüklihäire, ovulatsiooni või menstruatsioonieelse ...

Loe edasi

Ebaregulaarne tsükkel ja Yasminelle pillid

Kaks kuud tagasi hakkasin võtma Yasminelle tablette. Tänaseks olen ära võtnud kaks karpi. Unustanud ei ole ühtegi tabletti. Seekord hakkas päevadelaadne vereeritus koos tugevate valudega siis kui võtta ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kindlasti peate pille võtma skeemi järgi. Vahel võib veritsus tulla varem kui karp lõpetatud. Mõne aja jooksul reeglina veritsus ikkagi stabiliseerub ja tuleb pillide vaheajal. Teie kindlasti järgige ...

Loe edasi

rasedusvastased tabletid

Tere!
Olen kasutanud 6 aastat Logestit. Kas vastab tõele, et pikka aega rasedusvastaseid tablette kasutades nende rasedusvastane toime väheneb? Kas peaksin äkki tegema pausi või Logesti millegi muu ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide pikaajalisel kasutamisel nende toime ei lange. Samuti pole mõtet teha 1-2 kuulist pausi ega pille vahetada.
K.Seemen

Loe edasi

spiraal või pillid

Kas diabeetikule on sobivaim rasedusvastane vahend spiraal või sobivad mõned pillid ka ? Kas sellise haiguse puhul on rasedusvastastele vahenditele ka mingid soodustused haigekassa poolt? Aitäh!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Diabeetikule võib soovitada madala hormoonisisaldusega antibeebipille ,aga kui olete juba sünnitanud ei ole ka spiraal vastunäidustatud.
Haigekassa kompensatsioon on sümboolne,st.50% ravimi ...

Loe edasi

tri-regol

Kuidas lükata päevi nädala võrra edasi tri-regoli kasutades? Ühefaasiliste tbl.puhul on kõik tbl. ühesuguse koostisega, tri-regoli puhul erineva koostisega. Ja kas ras.vastane toime säilib?
Ette ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Tri Regoli kasutades peaksite selleks, et tsüklit edasi nihutada, lehe lõppedes tarvitama edasi uue tabletilehe viimaseid tablette. (Samavärvilisi nagu kasutate enne oodatavat mensest) .Siis ...

Loe edasi

rasestumisvastane süst

Mida kujutab endast rasestumisvastane süst?
Millal seda tegema peaks?

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Arvatavalt mõtlete Te Depo Provera süsti. See on depoovormina gestageenne preparaat, mida süstitakse lihasesse iga 3 kuu tagant. Et tegemist on küllalt suure hormooni annusega (rasedusvastane ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi