Rasedus 29.11.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

07.11 oli peetumise tõttu abort ja tahaks teada kui pikalt on peale aborti suurem võimalus rasedaks jääda. Kuna 22.nov oli uh kus selgus ,et pisike 0,5 cm tükk on veel sees Kuna kasutame kaitsevahendit aga eile kondoom purunes. Nüüd aga hakkasin kartma rasedaks jäämist. Kui peaksin rasedaks jääma siis kas see sisse jäänud tükk mõjutab ka uut rasedust.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Praegu on rasestumise tõenäosus väike, kuna medikamentoosse abordi teostamise järgi ei oleks praegu ovulatsiooni aeg. Kui ultrahelis oli kahtlus, et midagi on veel emakas, siis see peaks lahenema seoses menstruatsiooniga, mis peaks teil lähima 2 nädala jooksul algama.
Kui teil päevad ei ole kuni 13. -14.12. siiski alanud, on kindlasti soovitav minna uuesti kontrolli ja korrata ultraheli.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus

Tere, soovin teada, et 02.12.2021,käisin arsti juures oli h g 650.5.Nüüd 13.12.2021,käisin ämmaemanda juures, ja ultraheliga nad veel ei näinud eriti midagi, aga hcg on 11127.00, viimane me ses oli 1nov ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on rasedus umbes 4 nädalat ja seda ei pruugi veel ultrahelis eristada. HCG järgi rasedus areneb normaalselt ja ultraheli on soovitav korrata alles 3 nädala pärast. Siis on loodet ...

Loe edasi

Hcg kasv

Tere,kui hcg oli 2 päeva tagasi 2585,ja täna 2747,rasedust 6+1,kas siis arvatavasti peetunud?Tänan!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suure tõenäosusega on rasedus peetunud, kuid soovitan hCG korrata 17.09. Kui rasedus on peetunud, siis hCG tase hakkab langema.

Loe edasi

polüübid ja rasedus

Tere.Kolm kuud tagasi avastati mul emakas plüübid ja nüüd sain teada et olen rase.Kas need võivad olla ohtlikud lapsele ja raseduse ajal.See on teine rasedus.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Emaka polüübid on emaka limaskesta healoomulised vohandid, mis võivad takistada rasestumist. Uuringud on näidanud, et polüübid võivad takistada lootemuna pesastumist emakasse ja suurendada ...

Loe edasi

Emakaväline rasedus

Tere!
Mul on Teile kummaline küsimus. Nimelt, kas on võimalik munajuharasedus, kui emakas on eemaldatud? Mul oli just emakaoperatsioon ja munasarjad ning üks "mittetoimiv"munajuha jäeti alles. Mul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
ilmselt on ebameeldiv tunne munasarja piirkonnas seotud operatsiooni järgse perioodiga.
Rasestumine peale emaka eemaldamist pole võimalik, ka ei saa tekkida emakavälist rasedust.
Loe edasi

Emaka müoom ja rasedus

Minu 29 aastasel tütrel avastati emaka müoom läbimõõduga 8cm ja 3-4 nädalane rasedus. Oleme mures. Mida teha, kas võib sünnitada või peab raseduse katkestama. Kui ohtlik on raseduse kandmine emale ja tulevasele ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Müoom on emaka lihaskesta healoomuline munasarjade hormoonidest sõltuv kasvaja. Munasarjade töö (aktiivsus) on kaasa sündinud omadus.
1. Lõpliku otsuse teeb Teie tütar. Meditsiinilist ...

Loe edasi

Reesuskonflikt?

Tere. Mul diagnoositi peetunud rasedus ja tehti emaka puhastus. Olen reesusnegatiivne, kuid peale puhastust "süsti" ei tehtud. Kas see süst on vajalik ainult peale "tõelist" aborti? Kas järgmine rasedus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Reesus- negatiivsetele naistele tehakse profülaktiline süst peale iseeneslikku raseduse katkemist, k.a. peetunud rasedus, peale aborti ja peale sünnitust selleks, et vältida reesuskonflikti järgmise ...

Loe edasi

Rasedus

Kas on võimalik rasedaks jääda kui ma ei saa orgasmi.Ise olen 21a.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jah,see on tõesti võimalik,muidu oleks inimkond juba välja surnud.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi