Analüüsi vastused 27.11.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 43 a naine, abielus 10aastat. Käisin uuringutel ja tehti analüüsid. Vatused on sellised:

Fiksatsioon: Alkohol
Adekvaatsus: Adekvaatne
Leiu kirjeldus:
Lameepiteelirakud: Reaktiivsete muutustega lameepiteelirakke
Silinderepiteelirakud: Reaktiivsete muutustega silinderepiteelirakke
Mikrofloora: Kokobakterid
Diagnoos:
Intraepiteliaalne lesioon või pahaloomulised muutused puuduvad (NILM) - 373887005
Arvamus/Soovitused:
Leukotsüüte+

Saan aru et reaktiivsed muutused tähendavad põletikku. Olen kasutanud Nova T spiraali 5 aastat, mis nüüd eemaldati, ning arst arvas et see on võibolla tekitanud põletiku. Arst kirjutas mulle Arilin'i tabletid ja vaginaalsed kapslid. Loen infolehest et see on mõeldud trihhomonoosi raviks. Tundub kummaline, sest trihhomonoosi mul ju pole. Kas seda kasutatakse ka muude põletike puhul, nt bakteriaalne vaginoos vms? Seen kimbutab mind ka vahel.

Sooviks teada mis on kokobakterid?
Mida tähendab arvamus/soovitused: leukotsüüte+ ?

Tänud ette!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija

Olen teie raviarstiga nõus, PAP NILM vastab normile, kõik muu on kindlasti seotud olnud spiraali niitidega.
Jah, ka nende ravimitega võib ravide muid põletikke. Uusim BV ravim on Donaxyl.
Te ei peaks asjatult muretsema, sest emaka kaela vähianalüüs PAP NILM oli korras, see on selle analüüsi eeldus.
Otsustage, kas soovite veel sünnitada? Kui ei, siis mõelge munajuhade sulgemisele või meestel vasektoomiale ja saate muredest lahti. Kas olete HPV vaktsineeritud? Kui ei, siis kunagi pole hilja.
http://www.esid.ee/cms/tl_files/failid/failid/HPV%20ohutus%202018.pdf
Papilloomiviiruse (HPV) vaktsiinid on ohutud
Üks tubli jurist ütles: " Vaktsineerida ja steriliseerida ning elu on nagu lill!"
Kui soovite sellist rõõmsat elu, siis võimalused on olemas. Ärge muretsege, tegutsege, tehke kaasaegsed otsused.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Analüüsi vastused

Tere
Käisin tegemas PAP testi ja arst ütles, et PAP II ja kõik. Nüüd loen vastust ja seal kirjas järgnev:
Adekvaatne. Kepiline mikrofloora. Portsio. Leukotsüüte rohkelt, lümfotsüüdid. Lameepiteeli ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP analüüs hindab emakakaela rakke ja selle eesmärk on leida võimalikult varakult muutused rakkudes ( düsplaasia), mis võib viia emakakaela vähini. NILM tähendab, et emakakaelas pole düsplastilitsi ...

Loe edasi

hiv test

Tere austatud doktor! Peale kahtlast vahekorda 1,5 ja 3 kuud on tehtud hiv test,vastused mõlemal korral negatiivsed ,aga kui ma enne viimast analüüsi olin kasutanud ühe kuu punasepäevakübara tablette ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!

Unusatsite kirjutada oma vanuse ja rasedusanamneesi.

Olete tubli, kuna käisite HIV testil õigetel aegadel, et saada hingerahu.
HIV testid on kindlad, ...

Loe edasi

herpese analüüsi tõlgendamine

Tere,

vabandan, et küsimuse teile esitan, kuid Dr. Põder praegu küsimustele ei vasta ning oma günekoloogi vastuvõtule on aeg alles jaanuaris, kuid analüüsi vastused sain juba kätte, kahjuks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. IgM näitavad värskeid antikehi, see tähendab et olete küllalt hiljuti põdenud herpest. Samas on teil ka juba hakanud tekkima vanad antikehad, mis näitavad, et nakkus ei ole ka väga värske. Reeglina ...

Loe edasi

Sügelus ja haavandid

Tere!
Mul on selline mure,et häbememokkade piirkonnas on mul suur sügelus ja siis selle tagajärjel tekivad sinna haavandid,millest see võib tulla või mis haigus see on?Kasutan ka rasestumisvastaseid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud K !
1. On oluline kontrollida veresuhkru analüüs perearstil
2. Tõenäoliselt on tegemist tupeseeninfektsiooniga
3. Reserveerige plaaniline aeg naisteratsile, tupeseene ravimid ...

Loe edasi

PAP 3 A

Tere!

Esitasin oma küsimuse eile hommikul ja vaatasin, et teistele eilsetele küsimustele on juba vastused tulnud ja seega hakkasin kahtlema, et ehk ei ole küsimus läbi tulnud. Küsin seega ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere murelik.
PAP 3 ei tähenda vähki. Selline anlüüs vajab täpsustavaid uuringuid, kordus tsütoloogia analüüsi ja vajadusel ka kolposkoopilist uuringut. On võimalik, et selline analüüsi vastus on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi