Laik rindade vahel 09.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere , Mure selles et peale solaariumit tekkinud rindade vahele punane laiguke võtan solaariumit alati pesuga mitte alasti , millest see laik võib olla ja kas peaks muretsema ? hirm suur samas see koht ei valuta ega sügele

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Tegemist võiks olla tavapärase päikesepõletikulaadse naha I astme põletusega, (solaariumi)allergiaga, dermatiidiga vms, ka riiete allergiaga või hõõrdumisega ja traumaga. Esmalt pöörduge apteeki nahka rahustavate toodete tarvis, loobuge suvekuudel solaariumist. Kui paari nädalaga probleem ei möödu, siis pöörduge (tasulisele) nahaarstile.
Kaebused ei ole tüüpilised rinnavähile.

G.Litter M.D.
naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

tagajärjed emaka eemaldamisel

Tere.
Vajan lisateavet riskidest emaka eemaldamisel, et otsustada milline operatsioon on riskivabam ja kas on muid alternatiive või riske, kui ei eemalda emakat.
Mul on viimased menstruatsioonid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere ,kui emakas eemaldatakse , siis teil ei tule menstruatsioone. Kui munasarjad alles, siis teie naiselikkus jääb püsima. Emakas on organ, mis mõeldud lapse kandmiseks, see ei ole hormoone produtseeriv ...

Loe edasi

Keisri haav

Tere , keiser tehti 19 september 2017 aga mure selles täpis keisri haaval ? varem pole märganud hetkel rasedust ka 20nädalat ega ometi midagi tõsist pole ? haav lahti ju ei saa tulla ?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Raseduse ajal armi piirkonna nahale tekkinud väike punetav kolle ei kujuta mingit ohtu rasedusele ja sünnitusele. Armile endale see samuti mingit mõju ei avalda. Raseduse ajal esineb ...

Loe edasi

Sos pillid

Tere! Olen võtnud ühes kuus kaks korda sos pille, peale esimest korda tekkis kolme päevane väike veritsus ning peale teist ühe päevane. Millal hiljemalt peaks algama menstrulatsioon ning kuidas üheks kuus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
SOS pille ei soovitata võtta korduvalt ühe menstruatsioonitsükli jooksul, kuna SOS pillid põhjustavad tihti tsüklihäireid. Veritsus tekib sageli ühe nädala jooksul peale SOS pilli võtmist ja ...

Loe edasi

Tupe mikrofloora muutus

Kui on välistatud suguhaigused, bakteriaalne vaginoos ja tupeseen, siis mis võib veel tupe mikrofloora muutust põhjustada? Nimelt tuleb tupest tugevalt lõhnavat/haisvat voolust, püksid kogu aeg märjad, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Kui on tehtud uuringud mitmetele sugulisel teel levivatele haigustele, need olid negatiivsed ja partner on sama, siis ei peaks ...

Loe edasi

Pap testi tulemused

Tere, leidsin digiloost testi PAP tulemused. Arst küll märkis, et võttis minuga ühendust, kuid kahjuks see nii ei ole.
Palun selgitage tulemused ja mida peab jälgima(arsti kokkuvõttes on see kirjas)

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pöördusite alakõhu- ja seljavalude tõttu naistearstile. Naistearsti poolt tehtud läbivaatuse kirjeldus on normaalne leid ja PAP test NILM tähendab, et emakakaelas pole düsplastilisi rakke ...

Loe edasi

väike hematoom

Lp. Dr. Litter

olen 30 aastane, 2 rasedust- 2 last, viimane 1.5a tagasi. Hpv test korras (1k tagasi), olen ka hpv vastu vaktsineeritud. Tsükkel regulaarne ning gün.probleeme kunagi esinenud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Olen teie arutluskäiguga nõus, kõik loetletud variandid on võimalikud. Olete tubli, et olete HPV vaktsineeritud.
Loen kirjast, ...

Loe edasi

Rindade sidumine

Mul on suur mure seoses oma teismelise tütrega. Nimelt häbeneb ta oma rindu ja püüab neid kokku pressides ja sidudes varjata (nn binderid). Kas selline tegevus võib suurendada ohtu rinnavähi tekkeks või ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete teismelise tütre ema

Teie mure on mõistetav, sest teismelistel on endil väga-väga palju muresid seoses oma arenguga ja mõningatel juhtudel ...

Loe edasi

Määrimine

Tere! Sünnitasin 2018. a septembris lapse, kõik läks hästi. Imetamise lõpetasin, kui laps oli 6-kuune, ja üsna kohe taastus ka regulaarne menstruatsioon. Tunnen ka ovulatsioonide toimumist. Mure aga selles,, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui ultraheli uuringut pole viimase poole aasta jooksul ( kui kaebused on olnud), tehtud, siis tuleb kõigepealt täpsustada, ks määrimine võib olla seotud emaka polüübi või müoomiga. Nii polüüp ...

Loe edasi

Päevad jäid ära

Päevad olid viimati vahemikus 10-17 mai (umbes). Päevi pole siiani korralikult alanud. Tõenäosus raseduseks on suhteliselt olematu kuna partner on viljatu. Oleme juba aastaid ilma kaitsevahenditeta koos ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Ehkki sulle on öeldud, et partner on viljatu ja tõenõosus rasestuda on väike, pole see kindlasti null. Seega kõigepealt tee rasedustetest. Kui rasedustest on negatiivne ja juuli keskpaigaks ...

Loe edasi

PAP-testi vastused

Tere

Kuidas alljärgnevat tulemust tõlgendada, kas oleks vaja kiiremas korras täiedavaid uuringuid ?

Patomorfoloogiline diagnoos
Tsütoloogiline materjal emakakaelast - Intraepiteliaalne ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, AGC-NOS tähendab, et analüüsi võttes sattusid üksikud atüüpilised rakud emakaõõne limaskestalt, mis suure tõenäosusega on muutunud mingi põletiku tagajärjel(reaktiivsed). Kuna on tegemist siiski ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi