Laik rindade vahel 09.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere , Mure selles et peale solaariumit tekkinud rindade vahele punane laiguke võtan solaariumit alati pesuga mitte alasti , millest see laik võib olla ja kas peaks muretsema ? hirm suur samas see koht ei valuta ega sügele

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Tegemist võiks olla tavapärase päikesepõletikulaadse naha I astme põletusega, (solaariumi)allergiaga, dermatiidiga vms, ka riiete allergiaga või hõõrdumisega ja traumaga. Esmalt pöörduge apteeki nahka rahustavate toodete tarvis, loobuge suvekuudel solaariumist. Kui paari nädalaga probleem ei möödu, siis pöörduge (tasulisele) nahaarstile.
Kaebused ei ole tüüpilised rinnavähile.

G.Litter M.D.
naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pap test tulemus HSIL, aga kolposkoopial paistis kõik korras

Tere.

9 juunil tehti Pap-test.
Selle vastuseks oli HSIL/kõrge astme lamerakuline intraepiteliaalne lesioon. Lameepiteeli tugev düsplaasia. Düsplastiline metaplaasia.

Nüüd ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP HSIL tähendab lameepiteeli tugevat düsplaasiat. Kui on kahtlus HSIL-le, siis on PAP analüüsis märgitud ASC-H. Kindlasti tuleb Teid edasi uurida, sest PAP testi alusel on suure tõenäosusega ...

Loe edasi

Naiste organid allpool

Tere,mull selline mure,teine kord viimase poole aasta,laheb all,naiste hule vasaku poolt paistetud,kõvaks hull.,valutab.Esimene kord oli nagu muna,nüüd terve hull all paistetus ,kõvaks läin.Mis on ?-miks ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tegemist in häbememokas asuva Bartolini näärme põletikuga. See kahjuks kipub korduma, kui tekib uus tugevam ärritus-tupepõletik, liiga kitsas riietus, raseerimine, vahekord. Raviks on ...

Loe edasi

Tihedad põiepõletikud

Mind vaevavad tihedad põiepõletikud, kuna ureaplasma parvum osutus positiivseks, tegin läbi AB kuuri, nüüd 2 kuud hiljem tunnen taas ebamugavutunnet põies. Kas ureaplasma parvum, võib peale AB kuuri tegemist ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kõige sagedamini on tsüstiidi tekitajaks E.coli, naga ka tehtud uriini külvidest on välja tulnud. Sellisel juhul tehakse ravi antibiootikumiga vastavalt antibiogrammile. Ureaplasma parvum on ...

Loe edasi

Biopsia tulemus

Biopsia tulemus on selline. Ei oska siit välja lugeda, kui halb seis on. Arsti ajani on veel aega. Palun aitake seda nn tõlkida. Biopsia tulemus:
Invasiivne duktaalne kartsinoom (rinnanäärme pahaloomuline ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetset selgub, et olete 60-aastane

Tegemist on kinnitatud rinnanäärme vähiga, vajate kohest! onkoloogi-rinnavähikirurgi-mammoloogi vastuvõttu. Vajate KOHEST vähiarsti-onkoloogi-mammoloogi ...

Loe edasi

Veritsus

Peale menstruatsiooni mis kestis 7 vererohket päeva oli 2 puhast päeva ja hakkas uuesti veritsus nagu menstruatsiooni ajal.
Perearst juures tehti ferritin ja hemoglobin, olid madalad.
Günekoloogi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kui aneemia põhjuseks on vererohked menstruatsioonid, siis tuleb eriarstil-naistearstil kinnitada diagnoos ja määrata ravi. Tehke ...

Loe edasi

Konisatsiooni tulemus.

Tere, kas saate aidata tulemust lahti selgitada? Kui suuremahuline oli konisatsioon kas kui peaksin kunagi rasestuma on ohtlik? Olen ivf järjekorras. Mis tähendab tulemuses rida endometrioosi osas, ei ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teile on tehtud emakakaela konisatsioon ja konisaadi ( eemaldatud emakakaela osa) koeproov düsplaasiat ei leia. Konisaat on suuruses 1,9*0,5cm. See on väike koonusekujuline tükk emakakaelast. ...

Loe edasi

Hõõrdunud koht välimistel suguelunditel

Tere. Mul on selline ära hõõrdunud koht välimistel suguelunditel. Kas see on lihtsalt ära hõõrdunud või võib see olla ka herpes viirus?
Mul on Mirena spiraal ning päevade aeg üsna pikalt määrib ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suure tõenäosusega on tegemist genitaalherpesega. Alguses tekivad 1 või mitu villi, mis purunevad, tekivad väikesed haavandid, mis paranevad paari nädala jooksul. Gentaalherpes kipub korduma ...

Loe edasi

Veritsus

Tere!
Viimane menstruatsioon oli 29.05-5.06, eile (14.06) aga hakkas nõrgem veritsus (pruunakas). Menstruatsioonitsükkel on alati olnud paigas (umbes 26-32 päeva). Kas peaksin selle probleemiga kohe ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tegemist võib olla ovulatsiooni perioodiga seotud veritsusega. Ovulatsiooniga seotud veritsus on vähene ( sageli ainult määrimine) ja tekib 2 nädalat enne menstruatsiooni algust. Kui veritsus ...

Loe edasi

Alkoholi talumatus

Tere.

Selline suur mure, et kasutasin evra plaastreid peaaegu 2aastat ning pool aastat peale kasutamist tekkis alkoholi talumatus. Algas väga suure pohmelliga (kogused väga väiksed, näiteks ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! See kirjeldus on tõesti huvitav,samas ei ole ma varem niisuguse probleemiga kokku puutunud ega isegi kirjandust lugenud. Üldiselt on EVRA piisavalt hästi talutav.
Seega edasine rasedusvastase ...

Loe edasi

Antibeebipillid ja peavalud

Tere

Olen nüüdseks 3,5 aastat tarvitanud juba antibeebipille. Vahest esinevad migreenile omased peavalud u 3 korda aastas. Peavalud algavad tavaliselt nägemishäirega mis kestab 15 minutit ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil peavalud ei ole seotud menstruatsiooni algusega, siis on soovitav östrogeeniga pillid lõpetada. Saate üle minna nn. minipillidele, mõelda implantaadi või väikese hormoonspiraali ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi