Kubemeseen mehel 11.09.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Oleme mehega koos olnud üle poole aasta. Ca 2-3 kuud tagasi hakkas tal kubemepiirkond sügelema ja punetama. Laigud levisid. Nüüd käis arstil ja tuvastati kubemeseen. Anti salv ja kirjutati tabletid. Minul sümptomeid ei ole kuigi oleme koguaeg tihedas seksuaalkontaktis. Naharst kelle juures mees käis, ütles talle, et mina end ravima ei pea kui sümptomeid ei ole aga me ei tohiks 2 kuud ühes voodis magada ega seksida. See pole mõeldav! Kas tõesti ei või vahekorras olla? Oleme ju koguaeg olnud. Ja mis juhtub kui siiski olla? Või kuidas saaks nii et siiski see lubatud? kas peaksin siis ka samal ajal kreemitama end lamisiliga. Ja kas ta üldse tablette peaks võtma? Sest paljudest kohtadest lugedes selgus et piisaks ainult salvist.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Ma ei tohiks muuta teise arsti antud soovitusi.
Kuid kui teil mingeid kaebusi ei ole, siis see on eelkõige mehe nahaprobleem. Peamine ravi on lokaalne kreemiga, lisaks hügieen, toitumine, riietus: ei soovita pesta kuivatavate seepide ega dušigeelidega, kanda tihedat sünteetilisest materjalist riietust, ei sobi süüa süsivesikuterikast toitu, nisujahutooteid, tarbida alkoholi.
Tavapäraselt tablettravi kasutatakse lisaks harva ja see on individuaalne. Kui arst on talle selle määranud, siis peaks ta seda ikkagi tegema. Vahekorras võite minu arvates olla. Kui teil mingeid kaebusi ei ole, siis teie mingit ravi tegema ei pea.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus

Tere!

Olen 7 nädalat rase ning mul tekkisid mõned küsimused:
1) Kas tohib tarbida probiootikume mis sisaldavad psülliumit?
2) Kas kulmude keemiline värvimine ja juuste värvimine ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Probiootiukide valik on väga lai ja soovitan eelistada neid, mis ei sisalda psülliumit. Juuste ja kulmude värvimine raseduse ajal on lubatud. Gaseeritud jookide tarbimine on ohutu, kuid kuna ...

Loe edasi

Spiraal

Tere!

Läksin oma günekoloogi juurde Mirena spiraali vahetama ja ta ei saanud vana spiraali kätte. Ilma selgitamata suunas spiraali eemaldamise kohe narkoosis tegema. Nüüd olen hirmul, segaduses ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere taas,
andmetest selgub, et olete 42-aastane

Just äsja vastasin küsimusele, aga näen, et jälle küsimus vastamata, mingi rike süsteemis…
Tegemist on ESS emaka sisese süsteemiga ...

Loe edasi

Rauapreparaat ja menstruatsioon

Lugupeetud Dr. Seidelberg,

Mu mentstruatsioonitsükkel on viimastel aastatel olnud üpriski pikk 33-35 päeva ning mitte eriti regulaarne (alati paar päeva siia/sinna). Viimasel kahel kuul on ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tavapäraselt on tsükli pikkus 28 päeva, kuid normaalseks loetakse ka menstruatsioonitsüklit , mis on 21-35 päeva. Tsükli pikkus on individuaalne ja võib elu jooksul muutuda. Väga paljud faktorid ...

Loe edasi

Määrimine

Tere!

Pidin võtma oktoobri lõpus (26-27 paiku) sos-pilli. Oodatud päevad pidid hakkama 14 november, aga hakkasid 10ndal. Tõenäoliselt sos-pilli tõttu. 10ndal alustasin ka pillidega.
Küll ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! SOS pill sisaldab ainult levonorgestreli,aga hormoonisisaldus on küllalt suur,põhjustades seega ebaregulaarset vereeritust. Postkoitaalse kontratseptsiooniga ei kaasne meditsiinilisi riske. Tegite ...

Loe edasi

Vähene pruun eritis

Tere,

Viimased 2 päeva on tulnud tupest pruunikat eritist, mitte palju kuid pesu on määrdunud.
Päevad olid umbes 2 nädalat tagasi ning võtan Harmonet/lyndinette pille, peale viimast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane

Korra juba vastasin samale küsimusele, aga tehnilise rikke tõttu on probleemid.
Iga patoloogilise veritsusega peaksid olema ...

Loe edasi

Päevade ära jäämine

Tere

Jätsin kaks nädalat tagasi pillide võtmise ära ja päevad pole veel hakanud. Olen mitu korda rasedustesti teinud ja ei ole rase.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere kui pillid ära jätta, siis menses ei pruugi kohe tulla, reeglina võib aega võtta kuu, harva rohkem.Igaksjuhuks peate seni kondoomi kasutama kui ei plaani kohe rasestuda. DRKadastik

Loe edasi

Pillide lõpetamine

Tere!

Küsimus selles, et lôpetasin kuuaega tagasi pillide vôtmise, tean et sellega seoses on pàevad vàga ebakorrapärased. Aga kas see on ka normaalne kui ûks pàev on ja teine pàeva enam ei ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale pillide võtmise lõpetamist taastub ovulatoorne tsükkel ja valu võib olla seotud ovulatsiooniga.Samuti võib olla ovulatsiooni perioodil minimaalset veritsust. Kui enne pillide võtmist ...

Loe edasi

Donaxyl

Tere ,
Mulle määrati raviks Donaxyl - 6 vaginaaltabletti.
Ehk bakteriaalne vaginoos.
Selline küsimus kuna oleme proovinud juba 1,5 aastat last saada ehk rasestuda. Kas selle ravi ajal ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Bakeriaalse vaginoosi ravi võib julgesti teha peale eeldatava ovulatsiooni perioodi lõppu. Bakteriaalne vaginoos ise ei takista rasestumist. Kuna Teil pole õnnestunud 1,5 aasta jooksul rasestuda, ...

Loe edasi

Kuuma tunne alakõhus

Tere
Mure selles, et kuuaega tagasi tundsin paremal pool alakõhus kuuma tunnet, mis kadus paari päevaga. Kuid nüüd on jälle tagasi tulnud. Mis võib tekitada alakõhus kuuma tunnet? Kas on seotud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Raske ôelda, see kaebus ei ole tûûpiline mingile gûnekoloogilisele probleemile. Soovitan minna gunekoloogile, kes vaataks teid làbi. Kui koik korras , siis pöörduge peresrstile. Dr Kadastik

Loe edasi

Tupevoolus ja sagedane tsüstiit

Tere!

Kirjutan seoses murega, mis on kestnud juba pikemat aega ning millele lahendust pole siiani leidnud.
Olen hetkel 24-aastane ning mureks on sagedased tsüstiidid ning ebatüüpiline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Teile on tehtud põhjalikud analüüsid. Kandidoosi (tupeseent), bakteriaalset vaginoosi ja tsütolüütilist vaginoosi analüüside põhjal ei esine. Korduvaid põiepõletikke ja rohket voolust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi