Veri uriinis. 17.11.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere
Minul siuke mure, on esinenud varem põiepõletike. Vanusest 16 või varemgi, algul ravisin looduslike ravimitega, tegin rohkelt aurutamist (kartulite auru peal istumine) ja jõin palju vedeliku. Põletik läks ära ja tuli mõne aja pärast tagasi, nüüdseks on põletik tekkinud üleöö, hommikul tunnen, et on valus urineerida ja õhtuks on juba päris hull, valud on kohati nagu torked kõhus. Käisin ka günekoloogi juures, kes avastas, et mul ureaplasma parvum DNA : positiivne. Ütles, et peaksin hakkama ravima esimesest menstruatsiooni päevast (Doxy-m-ratiopharm).
Peale arstil käimist umbes 2 nädalat algas põiepõletik uuesti, sümptomid samad, aga nüüd on uriinis rohkelt verd, enesetunne on halb, uimasus ja loid olemine... magan palju ja energiat on vähe. Ka tundub et käed ja jalad on paistes.
Siis läksin perearsti juurde uriiniprooviga, tegi mulle kohe analüüsi ja see ei näidanud uriinis põletikku. Järgmine päev oli enesetunne veidi parem, kõht enam ei valuta, aga on ebamugavus, nagu kõht oleks pidevalt punnis. Täna hommikul ärkasin, käisin wc's ja uriinis jälle palju verd, 1 h hiljem algas menstruatsioon ja väga palju tuleb verd ( see on suhteliselt tavaline, et palju verd tuleb mensturatsiooni ajal).
Esmaspäeval lähen annan vereproovi igaks juhuks.
Kas on midagi, mida ma peaks veel tegema? Olukord on päris hirmutav, ma ei teagi, mida veel kontrollida...

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Esmamulje on,et tegemist võiks olla neerukividega.Kui esmaspäeval lähete analüüsidele,paluge arstil teha ka ultraheliuuring kõhupiirkonnast.Kui neerukarikate piirkonnas või kusejuhas on kivi,siis on tüüpiline pilt ka ultraheliuuringul.Samas peaks ka uriini sademes olema massiliselt erütrotsüüte.
Kui tegemist on kroonilise kusepõiepõletikuga,siis oleks esmavalik nitrofurantoiin 50 mg x4 päevas.Ja hästi palju juua.
Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Munasarja tsüst ja rasestumisvastased vahendid

Läksin nädal tagasi emo-sse alakõhu ja -seljavaluga. Seal midagi ei leitud, aga nüüd avastas naistearst, et paremal munasarjal on tsüst lõhkenud. Peale emos käiku sain valuvaigistitega valu kontrolli alla. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Kui neuroloog on kinnitanud diagnoosi auraga migreen, siis KHK-kombineeritud hormonaalne kontratseptsioon ei ole soovitav. Ei ...

Loe edasi

Vererohke menstruatsioon, emakakaela põletik ja pillid

Tere

Mure on vererohke ja pika menstruatsiooniga.

Taustaks, et detsembris algasid tavapärased päevad ning nädal peale menstruatsiooni lõppu algas uus, äärmiselt vererohke (suured ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kahju, et lõpetasite antibeebipillide tarvitamise. Need on parimaks ravi neile, kes soovivad hoiduda. Pille võib mõned kuud tarvitada ...

Loe edasi

Ebakorrektne tsükkel.

Tere.
Mul on nüüd viimased kaks kuud päevad segadust tekitanud. Muidu iga kuu, nagu kella värk. Pikkus 6..7 päeva.
Jaanuarist enam pole kella värk. 1.01 algasid päevad...mis kestis vaid kolm ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Selliste pikkade vererohkete ebaregulaarsete veritsuste tõttu peate kindlasti esimesel võimalusel pöörduma naistearsti poole, et teha läbivaatus koos ultraheli uuringuga. Ravi sõltub ...

Loe edasi

menstruatsioon

Tere
Olen mures oma 13 a tütre pärast. Päevad algasid kaks aastat tagasi ja tsükkel on üsnagi täpne olnud ja vere kogus minu hinnangul normaalne.
Nüüd on, aga päevad kaks nädalat hiljaks jäänud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale esimest menstruatsiooni reguleerub menstruatsioon paari aasta jooksul, kuid tsüklihäireid selles vanuses tüdrukutel on siiski sageli. Kõhuvalu võib viidata algavale mensturatsioonile, ...

Loe edasi

Kombineeritud pillidelt üleminek Nuvaringile

Tere!
Küsimus järgmine: olen ca aasta aega kasutanud Lindynette 20, kuid otsustasin, et ei soovi neid enam võtta ja et proovin Nuvaringi. Unustasin aga naistearstilt vastuvõtul küsida sellise olulise ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Oodake menstruatsioon ära ja siis paigaldage NuvaRing.
Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Mestruatsioonitsükkel

Menstruatsioon on korrapärane. Veritsus keskmine ja kestab 5-6 päeva. Peale mensest paar päeva ei määri ja siis hakkab uuesti määrima kuni perioodiliselt ovulatsiooni lõpuni (mis on minu jaoks see valulik ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Menstruatsioonijärgne vereeritus ei ole tõenäoliselt mingi orgaanilise haiguse näitaja,seda enam,et Teid on ultraheliga kontrollitud.Siin võib põhjuseks olla endomeetriumi regeneratsiooni aeglustamine,näit ...

Loe edasi

Herpesviirus

Tere! Küsimus herpesviiruse kohta. Viimasel ajal on räägitud selle vaktsiinist ja kas on selle vastu vaktsiin leitud või on see veel jätkuvalt katsetamisel? Sellest oli ka juttu olnud sellises ajakirjas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 44-aastane

GH Genitaalherpes HSV2 ja ka lihtherpes HSV1 on krooniliselt kulgevad haigused. Ravimfirmad alustasid kliiniliste uuringutega ...

Loe edasi

Начало гормонотерапии

Здравствуйте!
Я бы хотел начать гормонотерапию для смены пола с женского на мужской. Ваш контакт мне посоветовал доктор Imre Rammul. В данный момент я буду делать хромосомный анализ в апреле и потом ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,registreerige ennast minu vastuvõtule läbi üldregistratuuri 7319 100.Saatekirja ei ole vaja.Võtan vastu igal tööpäeval Tartu Ülikooli Maarjamõisa polikliinikus Puusepa 1a ,kab 1161
Maie Väli

Loe edasi

Diagnoosi lahtiseltus

Sain analüüside vastused ja edasi suunati kolposkoopiasse, mis on alles märtsi keskel. Kas oodata järjekorda või minna tasulist teenust otsima, et hiljem ei kahetseks. Tänan!
Ts kanal : Leukotsüüte ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 41-aastane

Arvestades vanust, on keskiga, oleks arukas tegutseda kiiremini. Võimalikud on olulised ja kaasaegsed lisauuringud, sest reaktiivsus ...

Loe edasi

Pap test emakakaelalt.

Tere!

4 aastat tagasi diagnoositi mul Ascus, käin iga poole aasta tagant kontrollis. HPV 16,56 positiivne.
2019 aasta septembris tegime uue pap testi ja proov oli halvemaks läinud. Kuna ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

HPV vaktsiinid on Eestis olemas sügisest 2006. Kas olete HPV vaktsineeritud? Kas on üldse võimalik, et olete ikka veel HPV vaktsineerimata?
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi