Alakehavalu 09.03.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, 3 kuud tagasi lõigati laparoskoopilisel meetodil-lavh emakas koos müoomiga välja. Kõik oli väga hästi ja kuskilt ei valutanud ka, aga 3 nädalat tagasi lõi ootamatult valu alakehasse ja kestis kogu öö, siis läks paremaks, aga peale seda on kogu aeg olnud tuim seljavalu ja ka alakehavalu nagu põies. Käisin uuesti naistearstil kontrollis, aga on kõik korras. Mis see võiks olla? Ehk on see mu olematute päevade valu? Aitäh vastuse eest.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kuna operatsioonist on möödas juba kolm kuud ja munasarjad on alles,siis võivad need tõepoolest olla ovulatsioonist põhjustatud valud.Seega Teie ravivalik Ibumaxiga on igati õige.Perearsti juures soovitan siiski ära teha uriini analüüs,et välja lülitada kusepõie põletik.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Munasarja tsüst

Tere, mure järgmine, aprillis avastas günekoloog UH (vaginaalne) vasakus munasarjas kahekambrilise tsüsti. Nüüd suur hirm, et äkki on pahaloomuline...lõikus toimub alles novembris! Lisan ka pildi onkomarkeri ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Teie mure on mõistetav tingimustes, kus peab ootama novembrini. Vasakus munasarjas on tsüstoom ehk munasarja kasvaja, sest mõõdud ...

Loe edasi

menstruatsiooni edasilükkamine

Tere!
Soovin mensest edasi lükata täpselt ühe nädala võrra. Kas toimin õigesti kui tarvitan ära yaz heleroosad pillid, platseebotablette ei võta vaid jätkan uue pakendiga. Soovin, et mensese alguspäev ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Jah, praegu võtate ilma platseebo tablettideta kohe edasi. Kui soovite edasiselt hoida sama tsüklit, siis võtate järgmise originaali lõpust nii palju VÄHEM hormooniga tablette, et päevad ...

Loe edasi

Steriliseerimine

Tere, on plaanis teha steriliseerimine, ei soovi kindlalt lapsi. Lapsi juba 2 ja vanust palju. (iga kuu mõttes et võtan billid, siis ei ole vajadust-ei ole meest) voodielu ei ole igapäevane. Kuidas ja ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil on plaanis sterilisatsioon teha, siis peate selles suhtes pöörduma oma günekoloogi poole, kes teid vastavale operatsioonile suunab. Sterilisatsiooni järgselt ei ole teil vajalik ...

Loe edasi

Rinnad

Tere, märkasin mõned nädalad tagasi, et üks rind teisest veidi väiksemaks jäänud, nimelt parem rind.Küljel kaenlaall veidi nagu valu, seda pigem nüüd tunda (vahel valu ja õlajuures mingil kindlal kohal) ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Kahjuks unustasite kirjutada, kas olete sünnitanud, kas olete rinnaga toitnud, kui jah, siis kui kaua?
Nagu onkokirurgid-mammoloogid ...

Loe edasi

Päevad ja pilllid

Tere,
Küsimus selline. Hakkasin nädal enne päevade algust pille võtma, aga päevad ei ole alanud. Tegin ka rasedustesti ja see oli negatiivne. Kas on võimalik, et pillide pärast nüüd päevad võivadki ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kuna alustasite pillidega ilma menstruatsiooni arvestamata, siis võib veritsus sel korral ära jääda. See on normaalne. Jätkake skeemi järgi pillide võtmist ja edasi peaksid vähesed veritsused ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere!

Alustasin 5.märtsil beebipillide tarvitamisega. Arst kirjutas välja Gesytil tabletid. Siiani olen tablette korrektselt võtnud, kuid nüüd kolmanda lehega ununes 15.tablett. Üldjuhul võtan ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Jätkake tavapärase skeemi järgi pillide võtmist. Seega ühel päeval tuleb võtta nii ununenud kui ka selle päeva pill ja jätkata tavaskeemiga. Järgneva 7 päeva jooksul on vajalik kasutada lisakaitset. ...

Loe edasi

Hiv test

Tere.

Olen igalt poolt lugenud ja uurinud, aga ikkagi on kerge arusaamatus

Tegin 3 nädalat peale vahekorda, kus kondoom purunes Synlabis veeniverest testi Hiv1/2 ab+ag 24p, süüfilis ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Olete teinud analüüsid suguhaiguste suhtes korduvalt, õigete intervallidega. Kui analüüsid haigustekitajat ei näita ka 3 kuud hiljem peale kaitsmata vahekorda, siis olete terve ja muretseda ...

Loe edasi

Tupekuulid ja spiraal

Tere

Kui on paigaldatud vask spiraal ja soovin kasutada tupekuule vaagnapõhja lihaste treenimiseks, siis kas võib üldse tupekuule kasutada või see segab spiraali või on oht et spiraal tuleb ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!

Vaagnapõhjalihaste treening on . tähtsaim konservatiivse ravi moodus. Tuppe asetatavaid raskusi võib kasutada,võib olla esialgu proovida küliliasendis kui raskus kipub püstiasendis ...

Loe edasi

Valged tükid tupes

Tere! Mul tupes valged tükid ja nii hooti käib. Kipitab ja ebamugavust tekitab.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, jääb mulje et tegemist tupeseenega. Käsimüügil on olemas seenevastane salv. Siiski soovitan külastada günekoloogi. DRKadastik

Loe edasi

Menstruatsioon 2 korda kuus?

Tere!

Olen 22 aastane ja mul on diagnoositud polütsüstilised munasarjad. Alati on olnud väga valulikud menstruatsioonid ning ebaregulaarsed. Alates 14 aastasest saadik on olnud tsükkel rohkem ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Saan aru, et te praegu pille ei võta.
Polütsüstiliste munasarjade sündroomi puhul võib ajas munasarjade aktiivsus ning struktuur muutuda. See diagnoos ei pruugi teiega kaasas käia ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi