Kuseteede põletik? 30.11.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Peale vahekorda järgmisel hommikul ebamugavustunne, sage urineerimine, valulikkus.
Partner kontrollitud androloogi juures, mingeid põletikunähtusid ei avastatud.
Suguhaigused võib 99,9% välistada.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

tere. Tegemist või olla lihtsalt ärritusega tupes. Põhjus kas pikk vahe eelmisest vahekorrast või tupp oli kuiv. Soovitaks kasutada mõned päevad piimhappe kepikesi sisaldavaid tupekuule, mida saab osta käsimüügist(valik mitmekesine) Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kyleena spiraal

Tere!

Selline mure, et panin spiraali 10.06 (lapsi pole) ja 2 nädalat oli kõik täitsa korras, valud olid minimaalsed ja veritsus oli ka tavaline, mis paar päeva kestis(paigaldati peale menstruatsiooni). ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Tegemist on ESS=emakasisese süsteemiga ehk hormoonkapsliga, mis paigaldati teie soovil emaka õõnde. Kuna ravimkapsel sisaldab ...

Loe edasi

Muna tupel

Tere!

Hommikul ärgates tundsin ebamugavust ja valu tupel ning avastasin, et vasakul pool tupe peale vajutades on tunda väikest muna/kuulikest, mis teeb valu. Kuskil mujal mul valus ei ole. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 19-aastane

Tundub, et täpselt sama küsimust on korduvalt küsitus, kas on nii?
Veelkord: ma ei ole teid näinud ja meditsiinilisi otsuseid ...

Loe edasi

Rasedus

Tere! Sain eelmisel esmaspäeval positiivse rasedustesti ning teisipäeval oli näit veres 77.24 ning täna 6 päeva hiljem oli hGC näit veres 729.21. Kas tõus on normaalne?

Eelmisel kolmapäeval ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Jah, selline rasedushormooni tõus on raseduse alguses normaalne. Ultraheli on soovitav teha alles 2-3 nädala pärast. Siis saab loodet täpsemalt mõõta ja hinnata südametegevust. Võtke ...

Loe edasi

Hormoonspiraalist tingitud tsüklihäired.

Tere,
04.12.2021 paigaldati Mirena spiraal, mis kaua ei püsinud, 27.12 eemaldati see ja 28.12 paigaldati Kyleena. Tänaseks on siis spiraal olnud 6k ja 24p.
Võin julgelt öelda, et määrimiseta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Tegemist on ESS-emakasisese /hormoonkapsliga/ süsteemiga teie soovil. Veritsused on nendega sagedased ja veritsused on sagedasimad ...

Loe edasi

Esimene visiit

Ma pole kunagi varem naistearsti juures käinud. Nüüd tahan minna, et lasta endale antibeebipillid välja kirjutada. Mida peaksin arvestama? Kas esimesel korral tehakse ka läbivaatus? Kui mul on sel ajal ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Menstruatsiooni ajal saate ikka minna vastuvõtule. Saate arutada erinevate rasedusvastaste vahendite ja erinevate pillide suhtes. Arst saab teha digiretsepti pillidele ja selgitada nende ...

Loe edasi

Villid intiimpiirkonnas

Tere!
viimase nädala jooksul on tekkinud intiimpiirkonda villid tupemokkadele ja päraku juurde ning lõhed täpselt tupe all õhukese naha peale mistõttu on vajalik vetsuskäimine teha dushi all.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 15-aastane

Teie kirjelduse järgi võiks tõesti olla tegemist esmase genitaalherpese infektsiooniga. Vajate koheselt retseptiga tablettravi, ...

Loe edasi

Uriin voolus

Tere!
Kumb see tundub fotode järgi kas uriin või voolus?
Aluspesu nuusutades ja lasin nuusutada ka oma emal temagi tundis millegipärast uriini haisu. Selline asi on aastaid
On see ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil võib tegemist olla uriini tahtmatu lekkega. Uriin on kollakas ja spetsiifilise lõhnaga. Limane helekollakas rohkenenud voolus võib samuti aluspükse nii määrida. Soovitav on minna ...

Loe edasi

Klamüüdia

Tere
Sain arstilt mõni aeg tagasi teada, et olen saanud klamüüdia. Läbisime mehega mõlemad vastava antibiootikumi kuuri, mille arst välja kirjutas. Minu küsimus aga siit, et kuna soovin jääda ka ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui ravi tehtud, siis voite suguelu vabalt elada, siiski rasedtuda ei soovitaks enne kui kordustest tehtud. Dr Kadastik

Loe edasi

Tsüst munasarjas

Tere
Mu viimased päevad olid 13. mai. Siiani on olnud väga regulaarsed. Rasedustestid olid negatiivsed. Käisin 21.06 naistearstil oma murega ja selgust, et mul on tsüst, mis ilmselt on olnud süüdlane, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Munasarja funktsionaalsed tsüstid kaovad peale menstruatsiooni iseenesest. Tegemist on healoomulise munasarja tsüstiga. Teile määratud progesterooni toimel algab menstruatsioon 1-2 nädala jooksul. ...

Loe edasi

Kyleena spiraal

Tere 15.02 sünnitasin poega , 14.04 paigaldati kyleena spiraal . Viimased paar nädalat vahest lööb vasakule poole tuim valu ja vahest on tunne nagu tõmbuks kokku midagi sees . Kas see normaalne ? Viimased ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kyleena spiraali nihkumine või muu probleem spiraaliga on vähe tõenäoline. Valu võib olla seotud ovulatsioonide taastumisega. Ilma läbivaatuseta on siiski väga raske põhjust ennustada. Kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi