terav valu rinnas 27.05.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 31 aastane, pole sünnitanud, aborte pole teinud, hormoontablete pole kunagi tarvitanud. Probleem on nimelt selles, et paremas rinnas (kusagil külje peal, nibu all) esineb vga terav valu. Kuna rind on väga väike siiis valuliku punkti annab selgelt tunda. Vajutades sinna tekkib terav valu, mis kohati lööb kaela ja paremasse kätte, et tekkib tunne nagu oleks käsi tuim, samuti nibus tekkib terav, järsk valu (nagu nõelaga seestpoolt torgates). Tunnen ebamugavust paremas rinnas (käsi on ka kergelt tuim) ka siis, kui olen rahulik või tegelen millegagi. Sünnist saati nibu on nagu kaheks pooleks eraldatud. Mammologi juures käisin 5 a. tagasi. Siis oli kõik korras. Esimest korda probleem tekkis märtsi kuus, peale päivi taandus. Siis kuu aega oli kõik korras ja nüüd on jälle (ootan mentstruatsiooni saabumist). Öelge palun kas see on selge signaal vähist või on hormonaalsed probleemid. Mul on kaela ja rindkere ostehondroos. Kas see võib ka valu põhjustada? Jään Teie vastust ootama. Ette tänades, H.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kui valul on seos m.tsükliga,siis on ilmselt hormonaalne probleem.Soovitan Teil osta apteegist käsimüügist AGNUCASTON tablette ja neid kasutada kahe kuu jooksul igal hommikul üks tablett.Võiksite paluda perearstil anda Teile saatekiri rinnanäärmete ultraheliuuringuks Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Valu vasakus rinnas

Tere!
Mure vasakus rinnas oleva valu/ebamugavustundega. See on samas nagu närvi valu mis kiirgab ka ülaselga. See on kestnud pea 3a. Olen käinud korduvalt kontrollis, ise kontrollin tihti oma rindu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 42-aastane

Teie mure on mõistetav. See on arukas, et olete onkogeneetiliselt uuritud, loodetavasti:
https://www.kliinikum.ee/geneetikakeskus/onkogeneetika
Loe edasi

Tere. Soovin teada kas emakakaelas olev polüüp võib ka põhjustada tugevat valu alakõhu. Selline tuikav terav ja pikaajaline tavaliselt õhtuti ja ööse magada ei lase.

Tere.
Soovin teada kas emakakaelas olev polüüp võib ka põhjustada tugevat valu alakõhu. Selline tuikav terav ja pikaajaline tavaliselt õhtuti ja ööse magada ei lase.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, reeglina ei anna valu, aga välistada ei saa. Vahel valutab ka siis kui polüüp emakaõõnes. Soovitan igal juhul polüüp eemaldada. DRKadastik

Loe edasi

tuim valu rinnas

Tere.
Olen 31 aastane, pole sünnitanud, aborte pole teinud, hormoontablete pole kunagi tarvitanud. Probleem on nimelt selles, et paremas rinnas (kusagil külje peal) esineb vga terav valu. Kuna rind ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud H.!
Kindlasti ei ole tegemist vähiga. Suure tõenäosusega on tegemist neuroloogilise probleemiga, näiteks roietevaheliste närvide ärritusega vm.-ga.
Soovitused:
-et saaksite ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere!
Mitu päeva on mu paremas rinnas olnud sellised kerged torked,mis otsest valu küll ei tee kuid on häirivalt tunda.Kui näpuga sealt kohast katsuda siis on tunda sõrme all ka mingit tükikest.Kas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kerge torkiv tunne rinnas võib olla üks premenstruaalse sündroomi tunnus. Sellisel juhul on vaevused ( rindade hellus, torked) menstruatsioonile eelneval 1-2 nädalal ja kaovad peale menstruatsiooni. ...

Loe edasi

Valud vasakus rinnas

Tere! Mina olen 18. aastane tütarlaps.
Viimasel ajal olen tundnud valu vasakus rinnas. Valud on kas nõrgad või tugevad. Rinda katsuda ma ei saa, sest siis hakkab valutama. Valutab rohkem rinna alt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rindade hellus on seotud tsükliliste hormonaalsete muutustega. Tsükli teises faasis, s.t. 2 nädalat enne oodatavat menstruatsiooni võib esineda rindade hellus, meeleolu kõikumised, suurenenud ...

Loe edasi

rindade uuring

Kas ilma saatekirjata ja oma raha eest saab kuskil mammograafiat teha? Ajakirjanduses on soovitatud esimest uuringut umbes 35-aastaselt, aga perearst ütleb, et pole vaja. Nüüd on paar nädalat ühes rinnas ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Suure tõenäosusega ei ole valulikkus rinnas tingitud kasvaja haigusest. Alla 35 aastastel on sageli esmaseks soovitavaks rinnanäärme uuringuks ultraheli uuring, üle 35 aastastel mammograafia. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi