Kondüloomid 06.03.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere

Mul avastati juulis 2020 suguelundite kondüloomid.
Arst, kelle juures käisin, väitis, et need ei levi, kui kasutada kondoomi, kuid siiski sai need ka minu uus partner, kellega nüüd püsisuhtes olen.

Sellega seoses on meil tekkinud mõned küsimused ja kuna meespool pole nõus arsti poole pöörduma, siis kirjutan ise.

1.Kui see viirus on meil mõlemal, siis millega peame arvestama suguelu elades? Kas võime teha kõike nii nagu soovime või tuleb siiski nt suuseksil kasutada kilet/kondoomi? ehk kas meil on võimalik teineteist nn uuesti nakatada?

2. Kus (millise arsti juures) saab kindlaks teha, KAS see viirus on meil ka suuõõnes? Naistearstidelt ma pole selles osas vastust saanud, nad ütlevad, et nemad seda ei tuvasta.

3. Kas on võimalus, et keha saab sellest viirusest ise jagu (lugesin internetist ja väitis ka üks naistearst seda).või jääb see nüüd eluks ajaks?

Tänud juba ette.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

1. Kui viirus on mõlemal olemas, siis minu tänase teadmise alusel pole vaja erilisi piiranguid rakendada. Kuna organismi võime viirust kontrollida võib teil olla erinev, siis uuesti nakatumine pole päris välistatud. Olulisem oleks välistada vähiriskiga viirustüvede olemasolu võimalus ja kui antud juhul on tegu sellisega, vajate regulaarset kontrolli günekoloogi juures.
2. Ise olen testi soovitanud teha vaid juhtudel, kus on viiruse otsesed väljendumisvormid - kondüloomid. Viiruse eri tüvesid on mitusada, testitakse vaid väikest osa neist - just emakakaelavähi riski tõstvaid tüvesid. Seega negatiivne test ei tähenda, et viirust tegelikult ei ole. Seega ei soovita pimesi testimist.
3. Enam kui 2/3 juhtudel saab organismis sellest viirusest ise aasta jooksul jagu. Organismi suutlikkuse toetamiseks oleks kasulik ravimitega ka aktiivsemad kolded- kondüloomid maha suruda.

Kõigeolulisem teie ja partneri jaoks on vältida kõrvalsuhteid ja sealt lisanduda võivaid uusi viirustüvesid. Samavõrd oluline on välistada vähiriskiga tüvede olemasolu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kondüloomid?

Tere! Mul olid ennem kondüloomid peenisel, sai meestearstil käidud ja sain abi, nüüd taas probleem? Küsimus, kas need samused võivad ka päraku ümber tekkida, ja kas selle probleemiga võib ka kiirelt meestearsti ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondüloomid võivad tõesti ka pärasoole ümber tekkida. Meestekliinikus (www.meeste.kliinik.ee) võite tasulisele vastuvõtule löögile pääseda nädala jooksul, haikekassa poolt kaetud vastuvõtu puhul peab arvestama ...

Loe edasi

kondüloomid

Mul tekkisid kondüloomid ja nüüd selles kohas kus nad on,on selline häiriv valu.Vahel ka sugutist natuke üleval pool küljepeal.Kas see võib olla tingitud kondüloomidest?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti võivad kondüloomid ka ebamugavust ja kerget valu põhjustada. Miks te neid ei ravi?
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

kondüloomid

kui mehel olid kondüloomid kas ta võib olla pärast punnikeste kasutamist vahekorras ilma kondoomita.?kas sperma on ka nakkusohtlik?kas kondüloome põdenud mees võib saada isaks(või kahjustab see haigus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui kondüloomid on välja ravitud võib seksuaalelu elada ilma kondoomita st. et sperma pole siis nakkusohtlik. Kondüloome tekitav papilloomiviirus viljakust ei mõjuta.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: