Klamüüdia ravi 05.01.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,kui ma olen välismaal ja esinesid klamüüdiale omased tunnused kuidas oleks võimalik seda ravida kui pole võimalik Eesti tulla lähima 30päeva jooksul?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Igas maailma otsas on meditsiinisüsteem olemas. Enamasti küllalt sarnasel ja heal tasemel. Kusitipõletikke võib tekitada 4 tüüpilist mikroobi ja lisaks veel palju harvaesinevaid viiruseid ja mikroobe. Pimesi kõike lahendavat ravi mina kahjuks pakkuda ei oska. Ka kõige lihtsamaid antibiootikume saab apteegist vaid arsti retseptiga.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Meestearst

Klamüüdia

Olen ühe naisterahvaga olnud püsivas vahekorras 3 kuud (märts) ning alles mais lõid välja mõlemal sümptomid, mis viitasid mõnele suguhaigusele. Naisterahvas käis kontrollis ning tal avastatigi klamüüdia, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Klamüüdia võib osadel juhtudel üsna varjatult elada. Kahjuks pole võimalik kindlalt öelda millal mikroob teie suhtesse jõudis.
Siit soovitus kõigile - enne uues suhtes preservatiivist loobumist ...

Loe edasi

Klamüüdia

Tere,

oleks selline küsimus: kas klamüüdia korral on vahet millise ravimiga ravida? Ma ravisin 3 päeva 2 tabletti päevas Azithromycin Krka (Asitromütsiin) 500mg aga tuttavale kirjutati välja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mõlemad variandid täiesti kohased. Ravimi valik sõltub arsti eelistustest, haiguse anamneesist ja aastaajast.

Loe edasi

klamüüdia

Tere,

kuidas võetakse mehel proove klamüüdia kindlaks tegemiseks (ravi efektiivsuse kontrolliks)?

Aitäh!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamikes kliinikutes kusitist pulgaga. Oma patsientidele olen järjest enam hakanud soovitama uuringut spermast.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

klamüüdia


kui mul on klamüüdia, siis kuhu ma pöörduma peaksin, et ravi saada.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti või naha-suguhaiguste arsti poole.
Edu
MP

Loe edasi

klamüüdia

Aasta alguses avastati klamüüdia. Läbisin koos abikaasaga kahe kuurise antibiootikumi ravi. Uuele kontrollile ei läinud.

Kui suur on võimalus, et klamüüdia on ikka veel olemas? Juhul kui kaks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kroonilist klamüüdiat esineb harva, kuid see on siiski võimalik. Kindlasti saab välja ravida ka selle klamüüdia vormi.
Suurema tõenäosusega on tegu siiski klamüüdia poolt käiku lükatud sugutrakti ...

Loe edasi

klamüüdia

Tere!Kas on võimalik,et pärast raskelt kulgenud klamüüdia ravi võib midagi seda uuesti esile kutsuda,ilma vahekorrata?Peale ravi sai antud kaks analüüsi kuuajase vahega,mis olid negatiivsed.
Ette ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Viimase aasta jooksul on Eestis tõesti liikvele läinud üsna raskesti ravile alluvad klamüüdia tüved. Siiski on sellise korduva põletiku taga tavaliselt hoopis eesnäärme põletik, mis vajab hoopis teiselaadilist ...

Loe edasi

klamüüdia ravi

Kas klamüüdia avastamisel määratud ravist "VIBRAMYSIN"-iga piisab selle haiguse väljaravimiseks või vajab see veel järelravi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Viimase aasta jooksul on minu patsientidel esinenud klamüüdia tüvesid, mis ei allunud Vibramütsiin ravile. Kui kaebused 4-5 päeva jooksul alates ravi algusest ei taandu, siis võiks lisada teise antibiootikumi. ...

Loe edasi

klamüüdia

Tere,
öelge palun, mida põhjustab haigus klamüüdia mehe tervisele. Kas ainult liigesehaigused?
Teadaolevalt naistel võib tulemuseks olla viljatus.

Aitäh!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastan sugutrakti klamüüdia kohta.
Esmalt põhjustab klamüüdia meestel kusiti põletikku.
Kui ravi hilineb, siis kahjustub kusiti kaitsevõime ning mehel tekib eelsoodumus kusiti ja ka eesnäärme ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: