Krooniline eesnäärme põletik. 13.12.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tihe urineerimine, munandites värinad, eriti jube on päeval, aga õhtuks on tunne parem. Põies ebamugav tunne ja ajab väga tihedalt wc vahet jooksma, kuigi surve on hea. Kui liiga tihti käin, siis on surve väiksem. Öösel wc käimist pole. Kas on võimalik, et see ebamugav tunne kaob ära või jäängi piinlema? Üksiki rohi pole aidanud, kaebused on kestnud juba pool aastat, kuid võin öelda, et juulis oli hullem olla kui näiteks täna, natuke on paremaks läinud. Äkki peaks tegema veel mingeid uuringuid, mis aitaks asjale selgust saada?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kirjeldate tüüpilist pikka aega kesktnud ja olulise eesnäärmekahjustusega (UH leid!) kulgevat prostatiidi juhtu. Minu jaoks on siiski peamine raviotsuste alus justnimelt seesama eesnäärme sekreedi uuring. Sealt saab teada, kas tegemist on aktiivse põletikuga või vana eesnäärme kahjustusega. Raviskeemid on täiesti erinevad. Pikka aega kestnud prostatiidi ravi on keeruline, kuid enam kui 90% juhtudel ravitulemused väga head.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Meestearst

krooniline eesnäärme põletik

Tere, sooviksime teie juurde vastuvõtule tulla. Kas on võimalik mingit ravi saada mis teeb olukorra paremaks

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Aidata saab enamikke selle murega mehi.
Kõige tähtsam on aru saada, millise haigusvormida tegu on. Haiguse põhjused võivad varieeruda aktiivsest mikroobsest põletikust kuni vaagnapiirkonna lihaste ...

Loe edasi

Diagnoositud eesnäärme põletik.

Eesnääre suurenenud ei olnud, oktoobris ultaheli. PSA 1,94, leukotsüüdid uriinis momendil 70, oktoobris 55, näidud eesnäärme massaaziga, pärmseened momendil 114. Diagnoositud pikaaegne, krooniline eesnäärme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades vanust, on tegemist üsna piiripealse põletikureaktsiooniga, mida mina kaebuste puudumise ja normaalse PSA väärtuse juures suure tõenäosusega üldse ei raviks. Sõltub muidugi kaasuvatest leidudest. ...

Loe edasi

sperma on vere segune

tere,mul selline mure et sperma on aeg ajalt täiesti punane nagu verine kui sexin.Järgmiste seemnepursetega läheb jälle valgeks nagu normaalne ja nädala pärast on jälle punane ja veresegune.Millest see ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veri tuleb kas eesnäärmest või seemnepõiekesest. Mõlemal juhul on võimalikuks põhjuseks krooniline põletik, Eesnäärme puhul ka lihtsalt vanast põletikust tekkinud kivikesed või armkude. Siin tasuks ära ...

Loe edasi

Krooniline eesnäärme põletik

Alates 40. eluaastast olen otsinud selgitust alaselja valudele - igakord on tunnistatud, et kõik on korras ja justkui simuleerin oma valu. Nüüd juhuslikult kohtasin tuttavat, kes lihtsalt andis kinnitust, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Üksi alaseljavalu on prostatiidi nähuks üsna harva. Samas nüüd kirjeldate ka kusemishäireid ja eritust. Võimalik, et tegemist on kahe iseseisva - selja ja eesnäärme - kuid teinetesit mõjutava haigusega. ...

Loe edasi

Eesnäärmepõletik?

Tere.

Olen Teie vastuvõtul käinud ja hetkel ravi pooleli.

Minu eesnäärme sekreedi uuringu tulemused:
Absident - 4p
Mikrofloora - mõõdukalt
Maht - 0,15

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sekreedist näitab põletikku neutrofiilide koguarv, vähem ka nende % ümarrakkudest. Il-6 on lisanäitaja, mis mingil määral kajastab põletikku indutseeriva teguri aktiivsust - õigemini organismi reaktsiooni ...

Loe edasi

eesnäärme krooniline põletik

Probleem selles,et põen pikemat aega ca. 7a. eesnäärme kroonilist põletikku. Põletikuline protsess on välja ravitud kuid aeg-ajalt pakitseb ja valutab. Mul on olnud pikem väga stressirohke periood mistõttu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui põletikuuuringud olid korras ja valu sõltub asendist, siis tuleks tähelepanu eesnäärmelt hoopis seljale ja ehk ka puusale pöörata. Seljahaigused on vähemalt samam levinud, kui eesnäärme omad ja sageli ...

Loe edasi

Suur probleem

Tere, mul on mure ja ma ei tea mis arsti käest selle kohta infot küsida õieti. Probleem on juba minumeelest ammusest ajast, nimelt väga tihti käin wc-s, nüüd on viimasel ajal on see probleem kasvanud ja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on teil probleemiks sugutrakti krooniline põletik mille levinuimaks vormiks on siinmail eesnäärme põletik e prostatiit. Soovitan tulla uuringutele. Täpsema info vajalike uuringute kohta ...

Loe edasi

meestearst

Tere
Mul on probleem. Mida ettevõtta. Seljas on valud. Päeval on tunne et kord tahan urineerida mittu korda järjest, samas teine pool päevast on OK.
Uriinis põletikku ei leitud. Uroloog arvas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vaadates kaebuseid, siis on ilmselt põhjuseks sugutrakti krooniline põletik. Kui spermast leiti põletik, siis see kinnitab diagnoosi. Vajate korralikku ravi ja kindlasti ka paarikuulist järelravi eesnäärme ...

Loe edasi

väike mure

nimelt on mure järgmine,et kui ma pole mingi 2-3 päeva seksuaal vahekorras olnud tekivad mu sperma sisse mingid imelikud kollased asjad,nad on nagu riisi terad ja peaaegu sama suured ka ja on natuke valus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võimalikud variandid: loomulik leid, eesnäärme funktsiooni häirumine, krooniline põletik. Siiki julgen arvata, et võimendate situatsiooni üle. Kõigepealt peaks tegema sperma analüüsi ja vaatama millega ...

Loe edasi

probleem urineerimisega

15 aastat tagasi oli äge eesnäärme põletik (sõjaväes). Mingit ravi tookord ei saanud. Peale sõjaväge sain natuke järelravi. Kõik nagu laabus, kuid siiski annab tunda natuke põis ja harva on urineerimisel ...

Vastas dr Aivar Tilk

Kui teil on tõesti olnud äge põletik, siis on jääknähtudest arenenud krooniline eesnäärme põletik. Kusejuga muutub peenemaks ja urineerimine võtab rohkem aega tursest eesnäärmes või eesnäärme sidekoestumisest. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: