Kasv peenisel 10.09.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Peenise varrele tekkis kasv 2020 sügisel, mis oli väike ning pidasin esmalt sünnimärgiks või nahakasvuks, kuna olin partneriga koos. Mõned kuud tagasi diganoositi mul eesnäärmepõletik, mis sai 10-päevase ab kuuriga ravitud. Pärast seda tundub kasv olevat suurenenud. Kas on tegemist HPV tüükaga?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Pilt päris ideaalne diagnoosi panekuks ei ole, aga kõige enam meenutab tõesti HPVst põhjustatud kondüloomi.
Teiseks - eesnäärmepõletik pole pea kunagi 10 päevase antibiootikumkuuridga välja ravitav. Kas mingeid uuringud põletiku osas üldse tehtud on. Kui pole järelkontrolli tehtud, siis võib karta kroonilise prostatiidi teket.
Soovitan meestearsti visiiti! Kondüloomid on kenasti ravitavad, prostatiit, kui õigel ajal leida, siis ka.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Meestearst

Peenisel olevad punnid

Tere!
Peenisel sellised punnid(lisasin pildi) . Mis võiks selle põhjus olla et need punnid/ villid sinna tekivad. Tekkinud umbes aasta aja jooksul, kuid nuud asi hullemaks lainud. Kas tegemist on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastatud!

Loe edasi

Peenisel punnid

Nimelt tekkis mingiaeg peenisel sügelus ja siis hakkasid tekkima ka punased punnid.Mötlesin,et ehk saab sellest lahti ja kaovad âra mingi hetk aga nüüd juba on muutunud sellisteks katki láinud punnideks.Millega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesti mehed on ikka erakordselt tugevad - 2 kuud sellise peenisega!
Tegemist on ägeda nahapõletikuga.
Kiiresti tasuks ära teha suguhaiguste uuringud ja alustada põletikuravi.
Tulge meestearsti ...

Loe edasi

Punnid peenisel ja sisesäärel

Tere
Peenisel on valged punnikesed ja sisesäärel samuti. Punnikesed peenisel tekivad enamasti peale hõõrdumist (sport) ja kestavad mõnda aega ning kaovad siis nädala-paariga ära. Sisesäärel olevad ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eraldi pildil olevad punnid on ilmselt viirusliku päritoluga molluskid - täpsema info haigusest, õigemini eripärast leiate internetist. Ravi kenasti olemas.
Peenise peal olevate valgete punnide põhjuse ...

Loe edasi

haavand peenisel

Tere.4-5 kuud olnud peenisel sõrmeotsasuurune punane laik,nüüd see muutunud valulikuks ja leemetab pisut,tundub nagu laigu keskel oleks mäda kolle.Millega tegu.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Praegu on tegemist bakteriaalse põletikuga. Enne ilmselt lihtsalt eesnaha põletikuga. Siit hea õpetus - probleemid tuleb võimalikult varakult lahendada. Rusikareegel on see, et kui probleem 5-7 päevaga ...

Loe edasi

Paise peenisel

Tere.
Tekkis peenisel kohe peenisepea taha nagu "rõõmurõnga" laadne paise umbes poole peenise ümber. Oleks nagu nahaall mingi asi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma läbivaatuseta päris kindlalt öelda ei saa, aga suure tõenäosusega on tegemist umbunud lümfisoonega. Põhjust ei teata. Hakkab vaikselt kaduma ja kuu aja pärast pole enamasti enam näha ega tunda. Eluviisi ...

Loe edasi

kondüloomid

Tere! Oli hiljuti probleem kondüloomidega peenisel ja sain ka ravi, nüüd tekkinud sarnase välimusega kogum päraku ümber, pärast WC- s käimist ka kipitus ja kerge veritsus on häiriv. Kui fotolt näha- kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel tundub, et tegu tüüpiliste kondüloomidega. Ravi sama, mis peenisel.

Loe edasi

helepunane laik peenisel.

Kas te oskate öelda , millega võib tegu olla? Lisasin ka pildi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on väheaktiivse nahahaigusega. Pöörduge meestearsti või nahahaiguste arsti vastuvõtule.

Loe edasi

Peenisel punane laik

Tere,
Olen 55 aastane mees. Pärast seksi märkasin peenisel ja munanditel punast läikivat laiku. Peenisel oli laike mitmes kohas. Samuti oli pepuaugu serv ka väga valulik.
Millega tegemist?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on kroonilise nahapõletikuga. Pöörduge kas kogenud meestearsti või nahahaiguste arsti vastuvõtule. Esmaselt prooviks hormooni sisaldavat põletikuvastast kreemi.

Loe edasi

fimoos peenisel

olen 19 peatselt 20 aastane noormes aga on üks probleem.....peenisel on fimoos ja seda on palju....milles asi olen siin eelnevaid artikleid lugenud ja sealt on millegi pärast koguaeg peenise vähk silma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt ajate segamini fimoosi ja eesnaha põletiku. Soovitan konsulteerida meestearstiga.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Kasv

Kas masturbeerimine murdeeas võib põhjustada suguti kasvu peatust? Ette tänades.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti mitte.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: