Sperme puudumine 29.06.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere, olen visiitsuhtes juba 2 aastat. Seksides mees erutub, on suuteline seksima, kuid spermat ei tule praktiliselt mitte kunagi, mis tekitab minus stressi kas see on kuskil mujal ^ àra kulutatud^, vòi on asi vàsimuses, ùletòòtamises, alkoholis, suitsetamises? Selline seis umbes pool aastat juba. Ma ei saa aru, erutub, aga mittekunagi ei ejakuleeri?? Kas oma ^ sperma panka^ on vòimalik kinni hoida kellelegi teisele, tàhtsamale naisele...??

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Oh neid naiste hirme...
Aga visiitsuhtes peabki kahjuks teatud ebakindlusega leppima.
Seemnepurske puudumisel on palju erinevaid põhjuseid.
Täna on kõige tüüpilisemaks teatud eesnäärme ravimite kasutamine.
Järgnevad mitmed kroonilised haigused.
Väsimus ja ületöötamine on kindlasti samuti soodustavad tegurid.
Antud juhul, kui juba eraldi äramärkimist väärib, tundub oluline tegur olevat just alkoholi kuritarvitamine. Kui see pikemalt kestab, siis võib see ära rikkuda mitmeid närvifunktsioone. Seemnepurse on kehas üks keerukamaid ja sealt sageli ka probleemid algavad.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Meestearst

Analüüsi tulemus

Tere, uurin mehe analüüside kohta. Kas nende põhjal peaks mehe teie juurde saatma?
2a jooksul pole rasestumine ônnestunud, probleem minus seda tean kuid kas tuleb tegeleda mul vaid endaga vôi môistlik ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meeste viljakuse/viljatuse uuringutest on sperma analüüs vaid üks, kuigi väga oluline osa.
Minu soovitus on alati leida viljatuse põhjus, sest enamikel juhtudel mõjutavad nii mehe kui ka naise poolsed ...

Loe edasi

Lapse saamine ravimi kasutamise ajal

Neuroloog kirjutas migreeni vastu Topiramaati. Naiste puhul on kirjas, et üks aasta peab olema vahet kasutamisest enne lapse saamist, kuna tekitab tugevalt väärarenguid lootel. Aga meeste kohta ma ei suutnud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline vastata, sest vastavad uuringud puuduvad. Leidsin vaid ühe rottidel tehtud uuringu (Otoom, 2004), mis viitas, et võib kahjustada spermide kvaliteeti: "Long-term ingestion of Topiramate for 60 ...

Loe edasi

Sperma analüüs

Planeerisime lapse teha. kas sellega analüsiga on võimalik?

Ja miks ravemeid ei aita mulle?



Sperma
Abstinentsi kestus
3p
03.09.2020 09:03:00 Sperma

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnahapõletiku osas leiate pikema vastuse eelmisest küsimusest-vastusest siin portaalis.
Lapsi teha võib alati. Ka selle analüüsiga on see võimalik. Laias laastus suisa hea analüüs. Ainult normaalseid ...

Loe edasi

Toidulisandite mõju spermale

Kas kulturismis kasutatavatel toidulisanditel (kreatiin, aminohapped, proteiin, energia lisajad jne) võib olla mõju spermale ja hiljem lootele?

Tänan!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sperma mõju on sageli olemas. Kuna viljastumise protsessis selekteerib naise organism sperme ikka päris mitu korda, siis mõju lootele olla ei tohiks. Sellegipoolest on minu soe soovitus raseduse planeerimise ...

Loe edasi

Infertiilsus

Tere

Märtsis käisin munandi veenilaiendiga meestearsti juures Tartu Ülikooli Meestekliinikus. Tegin ka sperma analüüsi, mille tulemuseks oli 0 spermi. Kordasin analüüsi, samuti 0 spermi. Testosteroonitase ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selleks et teie loo kohta midagi öelda pean ma nägema teid ennast ja kõiki teie analüüse - ka seda viimast biopsiamaterjali histoloogilise uuringu vastust. Keerulisi juhte nii minimaalse info alusel kahjuks ...

Loe edasi

viljatus

Tere! Mure siis järgmine, käisime mehega TTÛ meestekliinikus sperma analüüse andmas, tulemus kehv öeldi et spermatosoide oli aga vähe, loomulikul teel rasestumine vöimatu. Seoses elukoha vahetuse töttu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sedavõrd keerulisi juhtumeid ei saa hinnata pooliku info alusel. Targema nõu andmiseks peaksin olema meest näinud, munandeid katsunud ja kindlasti on olulised ka hormoonuuringud, eriti FSH ja LH suhe. ...

Loe edasi

Vahekordade sageduse mõju viljakusele

Olen kuulnud väidet, et kui olla vahekorras iga päev, siis on viljastumise võimalus nullilähedane, sest nii lühikese ajaga (24 h) tekib liiga vähe ja liiga madala kvaliteediga sperme. Sellest ka küsimus, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on viljatusel siiski hoopis teised ja tõsisemad põhjused kui sage seks. Viimane võib mõjutada neid paare, kelle spermatosoidide tootmine on kehvapoolne ja kus pikem paus enne vahekorda suudab ...

Loe edasi

Spermatosoidide tagaajamine

Tere.

Kuidas saada lapsi, st materjali nende tarbeks, retrograadse seemnepurske juhul?

Juhan

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kergematel juhtudel võib aidata vahekord täis põiega. Sellisel juhul on seestpoolt vastusurve ja enamasti tuleb mingi osa siiski ka väljapoole ära. Kui see ei aita, siis saab soovitada kunstliku viljastamise ...

Loe edasi

eesnaha rebenemine

Mul on sarnane probleem nagu ühel kirjutajal juba oli.....Käis raks ja eesnahk rebenes, kuid minul tuli ära ka see nahatükk, mis hoiab eesnahka peenise küljes......Kuid ei paista midagi valesti olevat, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selle nahatüki puudumine ei ole probleemiks. Täpsema info antud teemal leiate hulgalistes varasemates vastustes samal teemal.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

meeste viljatus

Kuivörd tulemusrikas on spermatogeneesi parandava ravi resultaat?Millal peale ravi alustamist on oodata spermatogeneesi paranemist ja kui pikka aega sellist ravi üldse tehakse enne kui otsustada mingi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Raske on vastata kui ei tea põhjuseid ega ka ravipreparaate. Eri preparaadid mõjutavad erinevaid punkte spermatosoidide küpsemise ja transpordi ahelas.

Mõne preparaadiga kaitseme sperme tee ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: