haigus? 14.01.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! N 28, M 35. Minu mehel tekivad vahel peale vahekorda peenisele vaikesed valulikud l^ohed. Viimane kord tekkisid peenise otsale eesnaha alla ka vaikesed punased t"apikesed, mis valu ei teinud ja kadusid paari pa"eva jooksul. Minul mingeid vaevusi ei esine.
Kas voib tegemist olle mone suguhaigusega, kas minul vo^i mehel, vo^i saab po^hjuseks olla ka lihtsalt tupe kuivus? Kas peaksime mo^lemad arsti juurde minema vo^i lihtsalt kasutama vahel tupegeeli?
Ta"nan!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Suure tõenäosusega on tegemist kroonilise põletikuga perekonnas. Eesnaha põletiku põhjuseks on tavaliselt naise tupe põletik või lihtsalt tupe keskonna muutus. Lehede teke viitab, et eesnaha kahjustus on juba suhteliselt tõsine.
Probleemi lahendamisks peaksite mõlemad läbima korralikud uuringud ja ravi. Välistama peab ka suguhaigused kuigi kaebuste järgi seda otse ei kahtlustaks. Soovitava uuringukompleksiga võite tutvuta portaali tasub teada/kiiruuringud meestele sektsioonis.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Meestearst

Eesnäärmpõletik? Raseduse planeerimime

Tere! Olen 34 aastane mees. Sain perearstilt saatekirja meestearstile. Kahtlus eesnäärme põletik, kõik sümptomid olemas. Oleme abikaasaga juba pikemat aega oodanus pos rasedustesti- mida pole siiani tulnud. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põletik võib vähendada rasestumise tõenäosust ja ka tõsta varaste raseduse katkemiste riski.
Minu soovitus on enne raseduse planeerimist ravitavad tervisemured ikkagi ära korrigeerida.
Sellega ...

Loe edasi

väga väike peenis

Tere
Mure on selline, et peenis on väga väike. olen 16 ja see on sama suur kui 10 aastasel. Peenis pole kasvanud 5 aasaselt saadik. Peenis on umbes 3cm ja kõvana 6cm. Mis ma tegema peaksin :(

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti vastuvõtule tulema. Vaatame kehalise arengu üle. Vajadusel teeme hormoonuuringud. Peale läbivaatust saab midagi täpsemat öelda. Noorte nõustamise süsteemi saate vastuvõtule kõige lihtsamalt ...

Loe edasi

Mida teha?

Tervist, mul läks peenise naha ots ja pea 2vahe kus uriin tuleb on samuti punane, ning ise arvan, et nahk on tulnud maha. 1-2p tagasi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Päris täpselt ei saa küsimusest aru.
Kui eesnahk liikus üle peenis pea ja ei liigu tagasi, siis peaks kiiresti EMOst abi otsima
Kõik ülejäänud, kehalised eripärad ja kergemad põletikud on vanust ...

Loe edasi

eesnäärme probleemid

Kas vastab tõele, et Prostaline on efektiivne ravim prostatiiti juhul?
Või on see harilik reklaam ja petus?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti mitte!
Kui midagi peab müüma väljaspool apteegi süsteemi, siis on tavaliseks põhjuseks see, et vastava preparaadi toimet pole uuritud või pole see osutunud efektiivseks.
Prostatiiti ...

Loe edasi

Spermatocele eemaldamine

Kui palju maksab kliinikus spermatocelest vedeliku välja imamine ilma haigekassata?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Spermatotseele pole enamasti valu põhjuseks. Vaid selle tekke perioodil võib ümbritsevatele kudedele rakenduva kerge surve tõttu olla pisuke ebamugavuse taju. Välistada tuleks sisemised põletikud või kõige ...

Loe edasi

Punn kubeme piirkonnas

Tere!

Mul kubemekarvade sees punn.
Arvan ise, et võibolla higist.

Kas mingit ravi kreemi vaja selle ära kaotamiseks?

Vahekorras (kondoomiga) olin viimati ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Usun, et siin saab perearst teid kenasti aidata. Põletikuvastane kreem aitab enamasti kiiresti. Ise näppida ei tohiks.

Loe edasi

Imelikud punnid munanditel

Tere. Paar päeva tagasi tundsin, et munandi koti keskele on imelikud punnid tekkinud, justkui sääsepunnid/pisikesed muhud või siis isegi näitena tuues nõgeselt kõrvetada saades taolised punnid(?). Esimesel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui ei kao paari päevaga või korduvad, tasuks kindlasti meestearsti külastada. Kirjelduse alusel on head nõu raske anda, kuid kipub tüüpilise nahapõletiku moodi olema. Päris ei välistada ka herpese võimalust. ...

Loe edasi

Pornosõltuvus

Olen pornosõltuvuses olnud juba 5 aastat. Koguaeg kui vaatan seda olen onaneerinud mingi periood sellest isegi 2 korda paevas. Kui nüüd endale naise sain tekkisid erektsiioni probleemid. Kas seda saab ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline teema. Aga noorte nõustamise süsteemis saame ka selliste muredega enamasti kenasti hakkama.
Põhimõtteline skeem selline, et meie omalt välistame kehalised teemad ja anname suunad ja toe ...

Loe edasi

Punased laigud paremal ja vasakul pool munandikotte

Tervist,
Mure siis järgmine:
Molema munandi kotti umber(mitte peal vist) on punased laigud juba aasta olnud. Need ei sügele ega hairi muidu.
Teiseks probleemiks on see, et ma ei suuda ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mis lahendust te nende küsimuse siin internetis esitamisega ootate?
Pimesi ei ole ühelegi nendest võimalik vastata. Tulge meestearsti vastuvõtule! Noorte nõustamise süsteemi kaudu on juurdepääs Kliinikumi ...

Loe edasi

Tere

Tere, mure järgmime... tegin treni pidevalt sai proovitud testosterooni, oli vägev. Nüüd aga on asi nii, et oma testosteroonitase on 7.7 ja väsimustunne ,jõuetus ka libiido on all. Mida teha ? On ravi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Omad vitsad peksavad...
Pimesi anaboolide kasutus võib tõesti üsna tervistlaastavalt mõjuda.
Aga on ikka ravi.
Alustada võiks visiidist. Läbivaatuse ja kasutusajaloo alusel saab hinnata ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: