Vastanud Madis Veskimägi

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Tõstamaa Tervisekeskus
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 1.60 € Vaata arsti infot

Loe küsimusi ja vastuseid

Madis Veskimägi on vastanud 1432 küsimusele.

 

kehakaal

01.09.03 / Perearst

TERE!Olen 5kuuse lapse ema.Pikkust 168cm ja kaal 118kg.Toidan last ainult rinnapiimaga.Pöördun Teie poole küsimusega-kuidas vähendada kehakaalu? Murest murtud EVELYN

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere Evelyn
Rasedus võib olla naise elus sündmuseks mis lööb põhjalikult sassi ainevahetuse. Ka olles varem aktiivselt liikuv on nüüd naine seotud oma lapse ja tema muredega. Kui söömisharjumus sama või isegi suurem siis ongui tulemuseks kehakaalutõus.
Soovitan pöörduda oma perearsti vastiuvõtule ja arutada kõikejuba põhjalikumalt. Vajadusel kontrollib perearst kilpnääret, vererõhku, neerusid. Kui kõik on korras siis jäääb üle vaid reguleerida oma liikumist ja toitumist. Praegu on veel selleks õige aeg. Oma tööst tean hulgaliselt näiteid, kus tugev ülekaal ongi tekkinud just raseduse järgselt. Kui suurem huvi dieetide vastu, siis ise kasutan omaloodud dieedi ja liikumise arvestuse programmi exelis tehtuna, sadan selle heal meelel, andke vaid märku minu meiliaadressil terkes@hot.ee
Edu ja head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

lapse menüü

01.09.03 / Perearst

Olen mures oma 14 kuuse tütre pärast. Nimelt mitu päeva toitub ta ainult piimast (poepiim 2,5%), vahel võtab näppu ka mõne saiatüki või juustuviilu. Olen püüdnud teha erinevaid sööke, mis enne talle olid meelepärased, kuid tema raputab pead ja keeldub, isegi varem proovitud pettemanöövrid on tulutud, poetoitusid pole ta kunagi armastanud. Kõhuga on muidu kõik korras. Kas see on mingi selline tuju, mis möödub, või pean midagi ette võtma?

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Soovitan esialgu jälgida. Selline seisund võib eelneda mõnele kõige sagedamini viirusinfektsioonile, külmetushaigusele. Kui asi kahtlane, soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule, kes vaatab Teie last juba arstlikult läbi , määrab vajadusel analüüsid-uuringud ja saab nii anda kõige paremat nõu.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

Madal vererõhk

01.09.03 / Perearst

Tere!

Palun nimetage ravimeid, mis TÕSTAKS vererõhku. Olen raske südamehaige (3 ingfarti) ja nüüdseks hädas madala vererõhuga. Ei ole harvad juhused, kui rõhk on 70/50 ja madalam. Arstid midagi ei oska ette võtta. Palun aidake!

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Mõistan Teie muret, kuid soovitada mingit konkreetset rohtu kahjuks ei saa. Medikamendid, mis tõstavad vererõhku on olemas, kuid Teie need hästi ei klapi: nimelt need tõstavad suurendavad oluliselt koormust südamele: tõuseb südame löögisagedus ja jõud, tõuseb veresoonte pinge, kõik see võib kahjustunud südamelihasele halvasti, et mitte öelda väga halvasti mõjuda.
Julgeksin soovitada looduslike toonikume: ginko biloba, viirpuuõli tilgad, biovital, jt. Alati on hea toimega ka parjaja koormusega kõndimine, võimlemisharjutused, veprotseduurid. Kõige selle suhtes pidage palun nõu oma südamearstiga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

vastus.

01.09.03 / Perearst

Austatud Dr.Madis Veskimägi.
Tere.
OLen see patsient kes kirjutas teile käte suremise jakarpaal kanali ummistuse pärast. Sain teilt palju vajalikku infot ja lootust omaseisundi suhtes.Sain ka pere arstilt vajalikud paberid jakäisin uuringutel praegu tunnen endpareminiTänan ,etjulgustasite mind arsti minema.
Edu teile töös ja önne elus.
on tore kui inimesele ikka teiste mured ka korda lähevad ja tahate aidata ka interneti vahendusel.
tänan teid veel kord.

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Siis on hästi.
Muuseas ei tohiks esimesest kohtumisest arstiga teha liiga sügavaid järeldusi. Üpris sageli on nii, et tõde selgub päriskorduval arsti külastusel. Patsient ei peak olema pahane, kui arst kohe esimesel vastuvõtul ei suutnud leida nõela heinakuhjast. Tavaliselt on arstide keeles tegemist veel diferentseerumata ´murega, kus vaid seisundi jälgimine näitab mis edasi saab. Alati on viisakas ka pöörduda sama arsti juurde tagasi, mitte minna järgmise juurde. Kui on esimesel vastuvõtul midagi arvatud ja määratud ravi, siis on järgmine kord juba oluliselt lihtsam, uurida kuidas ravi mõjus ja mõtelda edasi. Seda nimetatakse diagnoosimiseks ravi efekti alusel ja see omab päris suurt rolli igapäevatöös.
Nii et järjepidevust ja head tahet koostööks arstidega kõigile patsientidele
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

madal pulss

31.08.03 / Perearst

Tere

Viimasel ajal on mind vaevanud uimasus, peavalu, iiveldus ja korduvad silme-eest-läheb-mustaks pildid. Hiljuti pulssi mõõtes oli see 38, kuigi pidevalt on selle sageduseks olnud 54. Ei ütleks, et ma suur sportlane olen, kuigi trenni teen tavaliselt 1-2 korda nädalas. Lisaks sellele on minu hiljuti mõõdetud vererõhk 111/67, tavaliselt on see olnud madalam. Mida edasi teha?
Ette tänades, K. (20aastane n.)

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere K
Võimalik, et tegemist on seisundiga, mida arstide keeli nimetatakse vagotooniaks. Sellele ongi omane aeglane südametegevus, mqadal vererõhk ka Teie loetletud sümptomid.
Soovitan siiski pöörduda perearsti vastuvõtule täpsemateks uuringuteks, vajadusel ka kardioloogi konsultatsiooniks.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

kõht korrast ära

31.08.03 / Perearst

Tere,

kas 11 nädalasele imikule on lubatud anda kõhu korda saamiseks beneflora pulbrit või gefiluse kapsleid? Beebi saab ainult rinnapiima ja probleem tekkis pärast minu antibiootikumide tarvitamist kui ta oli 3 nädalane. kaka on küll kollane, aga väga vesine ja sisaldab ka lima. Perearsitilt ei ole kahjuks abi saanud. Elame välismaal ja arst käskis lapsele anda suhkruvett, mille raviomadustes ma küll suuresti kahtlen ja igaks juhuks jätsin andmata.

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Kui tegemist on antibiootikumravi jaärgse sassiläinud seedetrakti mikroobide kooslusega on parimaks raviks maitsestamata jogurt, Eestis on parimaks jogurtiks sellises küsimuses " Cefilus" jogurt. Kui probleem püsib, võiks teha kaka mikrobioloogilise analüüsi.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

Kuidas vältida haigestumist angiini?

30.08.03 / Perearst

Tere! Olen selle aasta jooksul juba mitu korda angiini jäänud. Kuidas saaksin seda ennetada?

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tervist
Teie küsimuses on kahjuks ebapiisavalt teavet. Kas angiin on diagnoositud arsti poolt ja võetud ka tekitaja proove? Iga kurguvalu ei ole angiin. Võimalik, et Teile on krooniline angin, mis ägeneb periooditi. Sel juhul on parimaks raviks mandlite operatiivne eemaldamine. Püsiv infektsioonikolle on tõsiseks riskifaktoriks paljude südame, veresoonte, neerude ja liigeshaiguste tekkel.
Soovitan nõu pidada ka oma perearstiga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

D-vitamiin imikule

30.08.03 / Perearst

Tere!
Olen 1 kuuse lapse ema. Laps on regulaarsel rinnapiimatoidul (kavatsen toitmist jätkata vähemalt pool aastat). Seni arvasin, et rinnapiim tagab kõik eluks vajaliku, kuni kuulsin, et juba 5-päevasele lapsele antakse rahhiidi ennetamiseks D-vitamiini tilku, ja nii 2 aastat järjest. Seda ma teinud ei ole. Tahaksin teada, millised on alternatiivid ? Kas piisab ohtrast õues viibimisest, et valguspuudulikkust ei tekiks? Mida peaksin kartma?

Teid tänades, Mari.

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere Mari
See on tore, et lapsi sünnib. tore on ka see, et peate õigeks rinnapiima kuni lapse poole aastaseks saamiseni. See on ajani, mil võib last täiesti rahulikult toita vaid rinnaga, kartmata, et midagi võib minna viltu.
D vitamiiniga on selline asi, et seda antakse haiguse nimega rahhiit ennetamiseks. Haigus võib areneda välja väikesel osal lastest, kuid ennetusega on hõlmatud pea kõik. Võib olla kolleegid pediaatrid saavad minupeale kurjaks, kuid arvan, et tervislikult toituv ema ja laps, kui nad viibivad palju värskes õhus nii suvel kui talvel ei peaks kartma rahhiiti. Kui aga laps on loomult õrnem, sageli põdeja, ka pole võimalik viibida iga päev tunde õues siis on targem ikkagi anda lapsele D vitamiini tilku. Arvan, et see D vitamiini suur tähelepanu pärineb aegadest 20-50 a eest, kui paljud lapsed kasvasid pideva alatoitluse tingimustes.
Mida peaksite kartma? Rahhiidi varased sümptomid on lapse virilus, haiglus, liigne higistamine, halb uni. Kuklapiirkonna juuste kadu ei ole tavaliselt rahhiidi tunnus, vaid lihtsalt 2-3 kuuse elavaloomuilise lapse juuste " äranühkimine". Nii väike laps ei pööra veel, kuid tahab hästipalju näha ja ümbrust uurida.
Tõsisema rahhiidi tunnusteks on luustumishäired, suure lõgeme aeglane sulgumine, ka omapäraste kühmukeste teke roideotstesse ja randmetele. Seda aga kohtab tänapäeval väga harva.
Muuseas, alati kui käite last arstile näitamas, siis võiks arutada kõike seda lähemalt.
Olles ise kahe lapse isa ( 4 ja 2,5 a) , mõistan Teie küsimust hästi. Muidugi tahaks oma last kasvatada looduse poolt kaasa antuga ja mitte anda talle mingeid tilku.
Kui kõike eeltoodut arvestada, võite olla kindel, et lapsega on kõik korras.
Lapsele on ülitähtis ka rahulolev ema, kes usaldab ka oma emavaistu.
Head tervist sovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

vererõhk

30.08.03 / Perearst

Tere!

Olen 30 a. naine. Minu vererõhk on alati olnud ideaalne 120/80, kuid viimasel nädalal on see oluliselt madalam, täna nt. 95/67. Mis võiks olla põhjuseks?

Lugupidamisega,
L.

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Arvan, et tegemist on ajutise nähuga. Vererõhk ei pea paigal püsima kui " raudnael" vaid selle suurus kõigub, sõltudes meie tujudest, toitumisest, kehaasendist jne.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

külm

29.08.03 / Perearst

Mul on selline probleem, et kui õues on vähekenegi jaheda, siis lähevad mul näiteks näpud ja nina paiste. Vihmaga in asi päris hull, käe peale tekivad lausa paistes kublad. Sama käib ka külmas vees ujumise kohta, kogu keha hakkab kobrutama nagu oleks tselluliit. Jäätist süües lähevad näiteks huuled hästi paiste jne.... Milles on asi?

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Teie vaevuse põhjuseks pean tõenäoliselt külma allergiat. Seisundit peaks täpsemalt uurima allergoloog. Seni aga on abi juba vaevust esilekutsuvate asjaolude vältimisest. Kui vältida ei saa, aitab sümptomeid leevendada allergiarohtude kasutamine enne võimaliku kokkupuudet.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Sarnased teemad Valdkonna arstid

Pildilised ravijuhised: