Liiga varajane hammaste vahetumine 01.12.20 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Kui tütar oli 2a2k vana avastasime loksuva hamba (alumine üks keskmisest) pöördusime hambaarstile kes lihtsalt kinnitas, et jah see hammas tuleb ära, sealt edasi perearstile kes arvas, et äkki on olnud trauma ning selle pärast tuleb hammas ära. Kui laps oli 2a3k tuli hammas ära ning seejärel hakkas loksuma selle kõrval olev teine alumine keskmine hammas. Pöördusime taaskord hambaarstile, et saada põhjendust. Hambaarst tegi röntgeni mis on siia failina lisatud. Sealt on naha, et üks hammas on ära ning teine lahti ning alt tuleb 2 uut hammast. Hambaarst oli hämmingus ja ei osanud seda kuidagi põhjendada. Pöördusime taaskord perearstile kus sai tehtud vereanalüüsid mis oli kõik korras. Kuna minu (isa) õel oli lapsena sarnane juhtum kus 2 hammast tuli varakult ära siis järeldasime, et tegu on geneetilise probleemiga ja, et sellega see ka piirdub. 2a5k vanuselt tuli teine hammas ära. Nüüd on olnud 3 kuud paus ja loksuma on hakanud järgmine seal kõrval olev hammas. Äkki oskate aidata ning öelda mis seda põhjustab või kas teil on sellise probleemiga kokkupuuteid. Või kuhu peaks pöörduma. Laps ise on on väga väga aktiivne ning rõõmus mingeid muid väliseid sümptomeid ei tähelda. Hambad ise on korralikud ning terved. Uued hambad veel lõikunud ei ole ega ka ei paista, et kohe lõikuks. Kõik piimahambad on lõikunud.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast, kuid ei oska kuidagi aidata. Tõenäoliselt on tegemist geneetilise probleemiga kuna suguvõsas on sellist asja juhtunud.
Soovitan pöörduda geneetiku vastuvõtule
Edu Teile!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

puusad paigast ära

tere.3kuuselt käisime ortopeedi juures ja siis oli kõik ok.Nüüd kui laps on7 kuune ei luba ta jalaringe teha,ka mähet on raske alla panna hoiab jalgu põlvest kõveras.kõhuli mitte ei rooma aga veab käte ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan Teil oma murega lasteneuroloogi või ortopeedi poole pöörduda. Kui lapse puusad on hästi arenenud, siis ei tee hüpitamine midagi halba, kui aga puusade areng ei ole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: