10,5kuuse imiku "sammukesed" 02.10.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Minu beebi saab 10. okt. 11 kuuseks, kuid ta ei tee veel sammukesi kui ma tal kätest kinni hoian. Samas ta roomab ja tugede najal liigub natuke edadi. Sünnijärgselt oli tal lihaspinge, massaaži suunati meid kui ta oli juba peaaegu 4kuune, kuigi lihaspinge oli näha juba kohe varsti peale sündi (võttis vibu kuju). Kas see, et ta ikka veel sammukesi ei tee võib olla seotud olnud lihaspingega? Kas tema närvisüsteemis võib ka mingi viga olla?
Ette tänades,
Triinu

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Teie lapse areng antud momendil on täiesti eakohane. Kui laps on närviarsti poolt terveks tunnistatud, s.t. lihaspinget enam pole, siis pole vaja muretseda. Kui närviarst Teie last vaadanud ei ole, siis võiksite kindluse mõttes pöörduda.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Imiku tõmblemine

Laps iga une korral magab rahutult ning tõmbleb. Vahest on silmad tagurpidi ja naeratab endamisi. Kas tegemist võib olla infatiilsete spasmidega? Videos kajastub olukord,mis ei saa olla normaalne.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Tegemist ei ole kindlasti infantiilsete spasmidega. Tegemist on normaalsete liigutustega unes selles vanuses.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Imiku tõmblemine

Laps iga une korral magab rahutult ning tõmbleb. Vahest on silmad tagurpidi ja naeratab endamisi. Kas tegemist võib olla infatiilsete spasmidega? Videos kajastub olukord,mis ei saa olla normaalne.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Kindlasti ei ole tegemist infantiilsete spasmidega. Kõige tõenäolisem on, et tegemist on normaalsete une ajal esinevate liigutustega. Pöörduge lasteneuroloogi vastuvõtule, ...

Loe edasi

pööramine

Olen mures oma 6-kuuse imiku pärast,kes ei ole hakanud pöörama ei seljalt kõhule ega vastupidi.Ja ega talle ei meeldi ka kõhuliolek.2-kuuselt ortopeedil käies oli nagu kõik OK,kuigi ei tehtud mingeid uuringuid( ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan siiski külastada lasteneuroloogi.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

imiku unetus

1.5k laps magab 0.5-1.5h ja yleval on3-5h.see ei ole ju normaalne.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Lapsed on väga erinevad ja seda ka une suhtes. Nende magamise ja ärkveloleku tundide järgi ei saa küll järeldust teha, et lapsel midagi viga oleks.
Lugupidamisega,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: