PCR 20.05.20 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere

Kui anda esmajoa hommikune uriin topsis arstile,et teha teste suguhaiguste määramiseks,kas siis vōib mōjutada testi tulemust kui uriini on tops üle poole täis?
Lugesin,et vaja on väga vähe ja just esimesed tilgad.
See kōik sai nii tehtud aga just et uriini rohkem sai topsi lastus ja ehk see mōjutab tulemust? Lahjendab ära?
Olen kaks korda teinud ja hakkasin mōtlema,et ehk liiga palju seda uriini topsis ja ei avastatud sealt bakterit?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Uriinist saab meestel testida Chlamydia, gonorröa, mükoplasma, ureaplasma ja trihhomonoosi suhtes.
Milline tekitaja neist võiks kõne alla tulla, sõltub patsiendi kaebuste olemasolust ja liigist. Kuna ma neid ei tea, siis on keerukas kommenteerida.
Loodan, et sain õigesti aru teie probleemist - teil on kaebused, kuid uuringutulemused on olnud negatiivsed ning te tunnete muret, kas need võivad olla valenegatiivsed ning kas selle põhjuseks omakorda võib olla proovimaterjali võtmine?
Kui nii, siis oleks mõistlik määrata suguhaigusi mitte uriinist, vaid minna arsti vastuvõtule ja võtta ureetra kaabe. Protseduur on veidi ebamugav, aga kaapematerjal on alati tundlikum kui uriinist määratud tulemus, lahjendusfenomen on tõesti olemas.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Madal PLT vereanalüüsis.

Tere! Paneb mind muretsema PLT tase veres, mis on 112, võitlen paar aastat raua vaegusega. Kas peaksin pöörduma Hematoloogi juurde? Perearst ei näe probleemi. (PLT on minu iga vereanalüûsis erinev, kord ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Hea oleks muidugi näha kogu teie hematoloogilist uuringut.
Saan aru, et teie mureks on soovitatavatsest referentsväärtustest madalam trombotsüütide üldarv ja see näitaja on üsna ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere!
Palun andke hinnang vereanalüüside tulemustele.Mis võib olla settekiiruse näitaja tõusu põhjuseks?Kas on vaja muretseda ja teha täiendavaid uuringuid?Vastused on lisatav failis.
aitäh!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Settekiirus on üsna ebaspetsiifiline näitaja. Teie settekiiruse suurenemise põhjus ei ole ilmselt äge põletik, kuna CRP ja leukotsüütide üldarv on normi piirides. Samuti ei ole teil kroonilisele ...

Loe edasi

Hemoglobiin

Tere, olen 31 aastane naine ja terve elu on olnud hemoglobiin madalavõitu (emal sama mure). minu hb on läbi elu olnud 109-113 ja otsest ravi pole teinud. Liha ma väga ei söö, lihtsalt ei maitse ja ei taha ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Tundub, et teie madal hemoglobiini väärtus on seotud teatud geneetilise fooniga ning seda võib mõjutada see, et olete pigem taimetoitlane.
Igal juhul on raua juurdevõtmine teile näidustatud. ...

Loe edasi

Borrelioos?

Tere,

2018. a põdesin borrelioosi, siis olid ka erinevad terviseprobleemid ja diagnoos tundus õigustatud. Analüüsi tulemused oli : Borrelia burgdorferi IgM QN 81.5 kU/L positiivne Borrelia ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Borrelioosi diagnostikas kasutatakse tõesti IgG ja IgM antikehi, kuid nende numbrilised väärtused ei oma iseseisvat diagnostilist tähendust ja kliiniliselt ei ole interpreteeritavad,
Borrelioosi ...

Loe edasi

Basofiilia?

Minu vereanalüüsis oli basofiilide arv ja basofiilide suhtarv 2x suurem referentsivahemikus lubatust. Märtsis tehtud analüüsis olid need näitajad normis. Millest võib olla tingitud nii kiire ja suur tõus. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereanalüüs on patoloogilise leiuta. Saan aru, et teie tähelepanu äratas veidi suurem basofiilide arv, mida varem ei ole täheldatud. Samas on see suurenemine liiga tagasihoidlik, ...

Loe edasi

Lümfotsüütide arv

Tere

Analüüsi tulemused näitavad, et Lümfotsüütide arv on natuke liiga madal ja Triglütseriidid on natuke kõrged.
Kas ma peaksin millegi pärast muretsema või tähelepanu pöörama?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereanalüüside tulemused on normis. Saan aru, et teie tähelepanu köitis kollane märge lümfotsüütide absoluutarvu juures. Teie tulemused jäävad väga vähe referentspiiridest välja. ...

Loe edasi

Vereanalüüsi vastused

Tere!
Umbes nädal aega on mind piinanud seljavalu ja otsustasin synlabis anda vereanalüüsi, aegajalt annab tunda ka kolmnurgas.
Tarvitan mao rohtusid vastavalt vajadusele.
Murelikuks ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie analüüsivastused on täiesti korras. RDW on punavereliblede keskmise suuruse näitaja ja kliiniliselt ebaoluline, kui muud näitajad korras.

Kuid: kui teil on seljavalu, ...

Loe edasi

Analüüside vastused

Tere! Lisasin failina vereanalüüsi tulemused. Kas peaksin mõne analüüsi tulemuse pärast arsti juurde pöörduma?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereanalüüside tulemused on korras, eosinofiilide väärtus 0 on täiesti normaalne. Veidi äratab minu tähelepanu TSH väärtus üle referentspiiri, kuid samal ajal on teie FT4 väärtus ...

Loe edasi

vereanalüüs

kas on põhjust muretsemiseks

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie haiguse kirjelduse ja hematoloogilise uuringu alusel jääb mulje, et teil on pikaleveninud põletik (crp 29, PLT 506) , mis põhjustab ka väikest aneemiat (hemoglobiin 108 g/l, MCH ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: