Analüüside vastused. 19.02.20 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere,

Arstile saan alles järgmine nädal, kuid mure on juba väga suur. Palun öelge kas see näit tähendab, et mul võib olla HIV

Ma lugesin internetist,et kui on alla 1-e siis võib olla HIV. Või see võib näidata ka midagi muud? Mulle just hiljuti tehti analüüs ja kõik oli korras.

CD4/CD8 0.88 1.0 - 3.0

Ma olen nii mures. Lisan ka teised näitajad:

Lümfotsüütide alaklassid veres (voolutsütomeetria)

CD3 1786.0 E6/L 700 - 2100
CD3% 76.0 % 55 - 83
CD4 775.0 E6/L 300 - 1400
CD4 775.0 E6/L 300 - 1400
CD4% 33.0 % 28 - 57
CD8 877.0 E6/L 200 - 900
CD8 877.0 E6/L 200 - 900
CD8% 37.0 % 10 - 39
CD4/CD8 0.88 1.0 - 3.0

CD16,CD56 176.0 E6/L 90 - 600
CD16, CD56% 7.0 % 7 - 31
CD19 360.0 E6/L 100 - 500
CD19% 15.0 % 6 - 19
CD45 2349.0 E6/L 1000 - 2800

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Lümfotsüütide alaklassidest on allpool referentspiiri ainult CD4/CD8 suhe, mille referentsväärtuseks loetakse erinevates laborites ka 0,9 (teil 0,88 ehk praktiliselt sama).
Selline näitaja üksi ei ole kindlasti diagnostiline HI-viirusele.
CD4/CD8 suhtel on ka muid põhjusi. Kuna teil on lümfisõlmede suurenemine, siis kindlasti tuleb vaadata selle uuringu tulemust koos teiste uuringutulemustega.
Selle analüüsi põhjal ma muretsemiseks põhjust ei näe.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Analüüside vastused

Tere!

Käisin vereanalüüsi andmas. Palun öelge kas kõik on korras? Lisasin analüüsid pdf. failina.

Aitäh!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Madalamad väärtused erütrotsüütide indeksitel (MCV ja MCHC) viitavad rauavaeguse võimalusele. Kuigi seerumraud on normi piirides, ei välista see rauapuudust. Õigem verenäitaja rauavaeguse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: