Tere, kas võiksite kommenteerida antud vereanalüüsi tulemusi. 06.11.17 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

30.10.2017 09:41fB-Leuk4.9 E9/l3.4-8.2
30.10.2017 09:41B-Eryt5.80*4.3-5.7
30.10.2017 09:41B-Hb162 g/l134-167
30.10.2017 09:41B-HKR0.47 osuus0.39-0.5
30.10.2017 09:41E-MCV82*82-98
30.10.2017 09:41E-MCH28 pg27-33
30.10.2017 09:41E-MCHC342 g/l320-355
30.10.2017 09:41B-Trom238 E9/l150-360
30.10.2017 09:41B-La2 mm/h1-15
30.10.2017 09:41fP-Krea76 umol/l90
30.10.2017 09:41fP-Gluk6.5*4-6
30.10.2017 09:41B -HbA1c35 mmol/mol20-42

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Saan aru, et Teie puhul on probleemiks pikemat aega kõrgenenud veresuhkru väärtus, kui glükeeritud hemoglobiin on normis. Tegemist võib olla glükoosi taluvushäirega, mida tuleb eristada diabeedist.
Teie puhul soovitaksin teha glükoosi tolerantsustesti, mille saate paluda tellida oma perearstil.

Testi tulemus näitab, kas teie glükoositaluvus on vähenenud. Viimast võib esineda näiteks ülekaalu, kilpnäärme haiguste ja suurenenud vere lipiididesisalduse (hüperkolesteroleemia) korral. Diabeeti aga selle taluvushäire puhul diagnoosida ei saa.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüs

Mida näitab tavaline vereproov? Mis asju sealt välja loetakse? Kui perearsti õde andis vastuse et veri korras..siis mis nimelt? Tehti vereproov ja lisaks hemoglobiin, b12 ja d vitaminn.. kõik korras. Aitähh

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile tehtud vereanalüüsi näitajate põhjal saab öelda, kas teil on aneemiat või käigusolevat põletikku (juhul, kui ei tehtud ainult hemoglobiin, vaid hematoloogiline automaatuuring vererakkude ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tõlgendamine

Tere,

oleksin südamest tänulik, kui leiaksite aega kommenteerida mu vereanalüüsi tulemust:
WBC 7,1
RBC 4,57
HGB 133
HCT 39,3
MCV 88,0
MCH 29,1
MCHC ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Teie vereanalüüs on täiesti korras, ainult järgmine kord teete asja lihtsamaks, kui lisate ka oma soo ja vanuse.

Tervitustega
Jüri Laasik

Loe edasi

kliiniline vereanalüüs

TERE! Tegin sanatooriumis vereproovi omal algatuslikult, sest viimasel ajal tervis kahtlane. Umbes 4 nädalat õhtuti väike palavik, algas küll täpselt pärast ovulatsiooni - aravsin, et ehk rase, kuid seda ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Teie vereproov on täiesti korras ja temperatuuri tõus võis olla tingitud küll põletikulisest protsessist.
Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi

Escherichia coli

Tere taas! Vabandan oma eelmise küsimuse praagi pärast, kuid küsimus(ed) on järgnevas, et lasime oma joogivett analüüsida ja selgus, et selles on E.coli baktereid lubatud 1 asemel 10. Mida tähendavad need ...

Vastas dr Jüri Laasik

Kui tegemist on kraaniveega ja tulemus saadud adekvaatses laboris, siis see on täiesti lubamatu, kuna EV veestandard ei luba ühtegi E. coli kasvupesa 100 ml vees. Lubatud erinevate mikroobide koguhulk ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi