Laborimeditsiin 376 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Bilirubiin

Tere!
Aasta tagasi ütles töötervishoiuarst, et mu nahk on kollane ja käskis teha bilirubiini verest. Uriinianalüüsis bilirubiini toona polnud. Tegin nüüd maksapaneeli, bilirubiini on 23 (ref kuni 21). ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Saan Teie kirjast nii aru, et umbes aasta tagasi oli töötervishoiuarst tuvastanud nahavärvuse muutuse ja siis tegite uriinianalüüsi, kus bilirubiini eritumist uriiniga ei esinenud. Vahepeal pole ...

Loe edasi

Leukotsüütide arv madal 2

Tänan, et vastasite minu küsimusele madala leukotsüütide arvu kohta. Lisan enda hematoloogilise uuringu kõik tulemused, et oleks lihtsam võimalikke põhjuseid hinnata. Olen väga tänulik teie tagasiside ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Tänan, et otsustasite lasta üle vaadata ka kogu hematoloogilise uuringu. Vahel võib üksiknäitajaid hinnates jõuda valele tulemusele.
Teie uuringu puhul midagi ootamatut ei selgunud. Teil puuduvad ...

Loe edasi

Leukotsüütide arv madal

Leukotsüütide arv 2,2, eritrotsüüte 4,21, trombotsüüte 153, neutrofiile 1,1 ja lümfotsüüte 0,7. Teised näitajad on korras. Millega võib olla tegu?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Hea oleks muidugi näha kogu hematoloogilist uuringut, kuna neid näitajaid hinnatakse tavaliselt koos. Aga püüan vastata.
Teil on madal leukotsüütide üldarv. Sellest on tingitud ka madalamad lümfotsüütide ...

Loe edasi

Monotsüütide suhtarv ja teised näitajad

Tere!

Lasin maikuus teha vereanalüüsi, kuna muret tegid pikemat aega kestnud seedimisprobleemid. Analüüsis tulid välja järgmised näidud:
Maikuus tehtud proovi näidud:

neutrofiilide suhtarv 27,4%, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie verenäitajad on tegelikult korras. Seda saate hinnata nii, et vaatate samade rakkude üldarve, mille järgi me patsiente diagnoosime ja ravime. Nagu näete, on need korras. Suhtarvud on samade ...

Loe edasi

küsimus

Tere
Sain äsja vastused: Folaat 18,56 nmol/l >7,64 Vitamiin B12 (aktiivne) /
Holotranskobalamiin 148,7 pmol/l >35,0. Kas tegu on juba liiga kõrge näiduga või mis järku jäävad?
Samuti on pikemat aega ...

Liisa Kuhi

Vastas dr Liisa Kuhi:

Tere!
Tänan küsimuse eest! Folaati ja holotranskobalamiini määranud labor on andnud vastusele vaid alumise referentspiiri. Nende vitamiinide puhul on oluline tuvastada eelkõige defitsiiti, mida Teil ei ...

Loe edasi

Hinnang vereanalüüsile -- madal ferritiin

Tere

Tegin regulaarse vereanalüüsi. Näitudest paistab, et nii ferritiini kui d-vitamiini tase on seekord alla normi. Sooviksin paluda lisahinnangut, kas pildist võiks püstitada hüpoteesi, et ferritiini ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Vereanalüüsi järgi Teil rauapuudusaneemiat diagnoosida ei saa, kuna nii Hgb, MCV kui MCH on normi piirides, mis näitab, et erütrotsüütide suurus ja hemoglobiini sisaldus on korras.

Ferritiin ...

Loe edasi

madalad leukotsüüdid

Palun Teie arvamust,kas minu vereproovi kohta. Eriti teevad muret madalad WBC 3,1,Lymph 1,1, Neut 1,5 näitajad.
Haige pole olnud.
Kui madalad on nö ohtlikult madalad vastavad näitajad?
Kas nõrkushood ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Leukotsütoos ehk WBC on tõesti madalavõitu, kuid mitte drastiliselt madalad. Lymph ja Neutr madalamad näidud absoluutarvudes ei ole iseseisev patoloogia, vaid tingitud sellest, et leukotspüütide ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tõlgendus

tere
Andsin vereanalüüsid hiljuti ja arstile helistades, öeldi, et kõik näidud on korras. Sattusin aga vaatama e-tervise lehele ja mulle hakkas silma, et 3 näitu (MPV, monotsüüdid ja monotsüütide suhtarve) ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere
Teie vereanalüüs on tõesti korras.
Referentspiirid ehk ealised ja soolised normid on kokkuleppelised ja kehtivad 95% tervete inimeste kohta, kuid 5% jääb nendest alati välja. Lisaks sellele ei hinnata ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere
Kas saaksite selgitada vereanalüüsi tulemusi.
Hgb 111,hct 35,mch 26,4,wbc 3,0.Arst ei olnud rahul aga selgitust suurt ei andnud.Kas peaksin väga muretsema?
Lisainfoks oskan öelda, et stressitase ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teil tundub olevad mõõdukas aneemia (Hgb ja Htc väärtused) ja punavere rakud on väikesed (MCH). See on enamasti seotud rauavaegusega, millel võivad olla omakorda erinevad põhjused. Põhjused on ...

Loe edasi

Tere, kas võiksite kommenteerida antud vereanalüüsi tulemusi.

30.10.2017 09:41fB-Leuk4.9 E9/l3.4-8.2
30.10.2017 09:41B-Eryt5.80*4.3-5.7
30.10.2017 09:41B-Hb162 g/l134-167
30.10.2017 09:41B-HKR0.47 osuus0.39-0.5
30.10.2017 09:41E-MCV82*82-98
30.10.2017 09:41E-MCH28 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Saan aru, et Teie puhul on probleemiks pikemat aega kõrgenenud veresuhkru väärtus, kui glükeeritud hemoglobiin on normis. Tegemist võib olla glükoosi taluvushäirega, mida tuleb eristada diabeedist.
Teie ...

Loe edasi