Laborimeditsiin 406 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Analüüside vastused.

Tere,

Arstile saan alles järgmine nädal, kuid mure on juba väga suur. Palun öelge kas see näit tähendab, et mul võib olla HIV

Ma lugesin internetist,et kui on alla 1-e siis võib olla HIV. Või see ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Lümfotsüütide alaklassidest on allpool referentspiiri ainult CD4/CD8 suhe, mille referentsväärtuseks loetakse erinevates laborites ka 0,9 (teil 0,88 ehk praktiliselt sama).
Selline näitaja üksi ...

Loe edasi

Neutropeenia

Tere

lisasin manusesse lapse (17 a) vereanalüüsi vastused. Perearsti poole pöördusime, kuna viimase kuu jooksul olid kaks korda esinenud ca 1,5 päeva kestvad üsna tugevad iiveldushood, mida pigem ei ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Analüüsis on tõesti olemas kerge neutropeenia. Rauapuudusega see ei seostu, ferritiini näit ja hemoglobiini näit, samuti erütrotsüütide indeksid MCV, MCH ja MCHC on normis. Seega pole ka B12 -st ...

Loe edasi

Vereproov

Tere!
Sooviks Teie arvamust vereproovi kohta, kuna osad näidud on veidi kõrgemad/madalamad või suhteliselt piiri peal. Panen osadele juurde ka kuu aega tagasi võetud vereproovi vastused. Kuna erinevates ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Kui hinnata teie kilpnäärme funktsiooni näitajat, siis jääb mulje, et liigute kilpnäärme alatalitluse suunas. Soovitav oleks määrata juurde FT4 ja pidada nõu perearsti või endokrinoloogiga asendusravi ...

Loe edasi

vereanalüüs

käisin verd andmas ja tunnen muret. kas peaksin täpsustavatele uuringutele minema?
Eosinofiilide arv , Monotsüütide arv,Lümfotsüütide arv ja Leukotsüüdid tunduvad päris korrast ära.
Milles võib asi olla ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Vereanalüüsis on referentspiire veidi ületavad näitajad, mis aga ei ole ükski murettekitavates väärtustes.
Kui olete hiljuti põdenud viirushaigust või on olnud allergiat, siis võiksid väikesed ...

Loe edasi

Tere!

tere! Ma väga sooviks teada oma analüüside vastuse tõlget . Sellest saan aru, et mul on bakter , aga teisest leiust ma aru ei saa.
Tähistatuna maolukutikoopa biopsiamaterjalis on 0,2 ja 0,3 cm suurustes ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Tegemist on biopsiamaterjali uuringuga, mis on võetud gastroskoopial. Uuringu vastus kinnitab, et teil on krooniline gastriit ja positiivne helikobakteri leid. See seisund kuulub ravile ja jälgimisele ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Ca kuu kestnud pidev väsimus, iiveldus, pea ringlus.
Tegin täna vereanalüüsi:
Hemogramm:
Hemoglobiin 130 g/l 118 - 150 g/l
Hematokrit 39.0 % 37 - 47 %
Erütrotsüüdid 4.40 E12/L 4 - 5.1 E12/L
MCV ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Anaüüsi tulemus on korras.
Sellega saite välja lülitada järgmised väsimuse ja halva enesetunde põhjused: aneemia (Hgb ja ferritiini väärtus, samuti erütrotsüütide indeksid MCV, MCH ja MCHC korras). ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemus!

sooviks lahtiseletust ja mida tulek teha et neid näite korda saada!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Hematoloogiline uuring on korras, "kollased" eosinofiilide ja monotsüütide väärtused võivad olla normi variant.
ALAT väärtus ei ole samuti patoloogiline, nii väike suurenemine üle referentspiiri ...

Loe edasi

Hambatäidise toksilisuse testimine

Sooviksin teada, kus ja kas üldse oleks võimalik testida hambatäidise võimalikku toksilisust minule?

Käisin hambaarsti juures kevadel. Üks ülemine tagumine hammas oli juba siis väga tundlik "imurist" ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Tundlikkust täidismaterjali suhtes ma ei oletaks, see on rohkem müüt kui tegelikkus. Samas on teil olemas reaalsed kaebused parandatud hamba piirkonnas, mis püsivad juba päris pikka aega - valu ...

Loe edasi

Lapse vereanalüüs korrast ära

Tere!

Käisime lapsega vereanalüüsi andmas. Perearst arvas, et kehas viirus (laps oli haige viimati 3 nädalat tagasi, nohu).
Veres on korrast ära WBC, MCV, Neut, Eo - kõik madalamad. Mono% aga kõrgem. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Midagi tõsisemat kahtlustada ei oska, vereanalüüs on normi lähedane.
Neutrofiilide arv on veidi vähenenud, WBC ehk leukotsüütide arv samuti. Võib olla mööduv ja seotud 3 nädalat tagasi põetud ...

Loe edasi

Kllinilise vereproovi analüüsi soov

Tere,

sooviksin Teiepoolset analüüsi kliinilise vere kohta.
Ette tänades,

Materjal
B-CBC-5Diff tehtud
WBC 4 - 10 E9/L 6.17
RBC M4,5-6,0; N:4,0-5,5 E12/L 4.30
HGB N:120-160; M:130-180 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Ega tavaline hematoloogiline uuring ei ole liiga informatiivne. Teie tulemused on normilähedased, täheldatav on vähene aneemia (Hgb ja MCH väärtused veidi allapoole referentspiire). Põhjust ainult ...

Loe edasi