Vereanalüüsi vastused. 23.11.16 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!
Palun Teie abi, oleksin väga tänulik kui annaksite oma hinnangu minu vereanalüüsi näitajate kohta. Ise jäin hätta.
Kilpnääret stimuleeriv hormoon seerumis 5,56 mlU/L 0,30...4,20
Vaba türoksiin seerumis/plasmas 13,6 pmo/L 12,0...22,0
Vaba trijoodtüroniin seerumis 4,63 pmol/L 3,10...6,80
Türeoidperoksüdaasivastane lgG seerumis 232 klU/L 1,6 soovitav
LDL-kolesterool seerumis 4,7 mmol/L <3,0
Triglütseriidid paastuseerumis 0,8 mmol/L <2,0
Glükoos paastuseerumis 5,5 mmol/L 4,6...6,4
B-tüüpi natriureetilise propeptiidi N-fragment seerumis 30 ng/L <287
Hemogramm WBC 7,41 E9/L 4,1...9,4
NEUT# 3,86 E9/L 1,8...7,8
LYMPH# 2,59 E9/L 1,0...3,5
MONO# 0,75 E9/L 0,2...1,0
EO# 0,13 E9/L 0,01...0,4
BASO# 0,08 E9/L <0,1
NEUT% 52,0 % 40,0...80,0
LYMPH% 35,0 % 15,0...45,0
MONO% 10,1 % 2,0...10,0
EO% 1,8 % <6
BASO% 1,1 % 0...1
RBC 5,10 E12/L 3,9...5,2
Hb 148 g/L 117...153
HCT 45,5 % 35,0...46,0
MCV 89,2 fL 82...99
MCH 29,0 pg 27...33
PLT 286 E9/L 150...450
Glükohemoglobiin 5,5 % <6,0
Glükohemoglobiin veres 37 mmol/mol <42

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Teie kirjast jääb mulje, et teie probleemiks on hüpotüreoos, mida ravitakse L-türoksiiniga. Kõrvalmõjusid te ei ole kirjeldanud, seega ma ei saa anda hinnangut, millest need võivad olla tingitud.
Laborisanalüüsidest. Südamehaiguste korral on laboriuuringutest vähe abi. Teil on määratud proBNP, mis on normi piirides ja viidet südamepuudulikkusele ei ole. Hematoloogiline uuring on normis, kolesterooli fraktsioonides tundub olevat kõrvalekaldeid, kui puuduvad HDL ja üldkolesterooli numbrid , et seda kompleksis hinnata. Veresuhkru osas kõik normi piirides.
Kilpnäärme uuringud viitavad, et hüpotüreoosi on püütud korrigeerida ja see on lähedane referentspiiridele. Põhjuseks tundub olevat autoimmuunne türeoidiit, TPO Ak on suurenenud väärtusega.
Kindlasti endokrinoloogi konsultatsiooni vajav haigus.
Maksa ja neeru osas ei oska öelda, neid teste pole määratud. Kui teil on selles osas mure, võib paluda perearstilt tellida need uuringud või alternatiivina teha need tasuliste uuringutena haiglalaborite juures, kus on võimalik saada ka laboriarsti konsultatsiooni (Ida-Tallinna Keskhaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla).

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Analüüside vastused

Tere!

Käisin vereanalüüsi andmas. Palun öelge kas kõik on korras? Lisasin analüüsid pdf. failina.

Aitäh!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Madalamad väärtused erütrotsüütide indeksitel (MCV ja MCHC) viitavad rauavaeguse võimalusele. Kuigi seerumraud on normi piirides, ei välista see rauapuudust. Õigem verenäitaja rauavaeguse ...

Loe edasi

Mida antud analüüsi vastus tähendab ?

Tere !
Käisin tasulises laboris hematoloogilist vereanalüüsi andmas CBC-5 DIFF JA CRV. Seoses pideva parema poolse kõrvavalu pärast ja valusa lõua all oleva lümfisõlme pärast. Sain vastused kätte ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Analüüside alusel otsustades ei ole muretsemiseks palju põhjust. CRV 2,2 annab tunnistust sellest, et teil on põletikunäitajad korras ja kõrvavalu ning lõuaaluse lümfisõlme põhjuseks ...

Loe edasi

lapse kliinilise vere analüüs

minu lapsele, 1.8 kuune poiss, tehti seoses viirusinfektsiooniga kliinilise vere analüüs. kust võiksin leida temavanuse lapse analüüside referentsväärtused?arst (õigemini asendusarst)analüüsi vastust ei ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Kuna selliseid küsimusi on kogunenud hulgaliselt, siis selgitan lähemalt, kuidas peaks asjade käik normaalselt olema.
1. te annate vereanalüüsi (kas perearsti juures, polikliinikus, laboris ...

Loe edasi

vereanalüüs (lisaks)

Hetk tagasi esitasin küsimuse vereanalüüsi kommenteerimiseks (trombotsüüte palju), kuid unustasin märkimata, et tegemist on 43 aastase naisterahvaga. Vabandan.

Vastas dr Jüri Laasik

Vastatud

Loe edasi

kliiniline vereanalüüs

TERE! Tegin sanatooriumis vereproovi omal algatuslikult, sest viimasel ajal tervis kahtlane. Umbes 4 nädalat õhtuti väike palavik, algas küll täpselt pärast ovulatsiooni - aravsin, et ehk rase, kuid seda ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Teie vereproov on täiesti korras ja temperatuuri tõus võis olla tingitud küll põletikulisest protsessist.
Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: