Analüüsid 31.10.16 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere,

Mind painab juba 6kuud mure peale tatoveeringu tegemist,et võisin saada HIV...olen teinud 3 analüüsi Ida-Tallinna keskhaiglas ja viimase täpselt pool aastat hiljem kõik on neg. aga kartus on endiselt, et kas ikka on nüüd 100% kindel, et kõik ok . Kas need analüüsid on sama usaldusväärsed, kui need, mida kasutatakse doonori vere kontrollimiseks? Soovitage mida ma pean tegema, et hirmust lahti saada.

Ette tänades

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Ida-Tallinna Keskhaiglas tehtud HIV test on igati usaldusväärne patsientide kontrollimiseks mõeldud test. Doonoriverel on lihtsalt erinevad kontrollikriteeriumid, mitte et selle testiga saaks paremini või täpsemalt oletatavat nakatumist diagnoosida.
Kui olete ikkagi mures, siis võite korrata testi veel ka nüüd, kus tätoveerimisest on möödas vähemalt 6 kuud. Kui teil siiani ei ole antikehi tekkinud, siis pole põhjust arvata, et olete nakkuse saanud.

Heade soovidega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

analüüsid

Mees 47.a.
bilirubiin- 9
asat 35
alat 46
analüüsid on normis või mitte

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Need analüüsid on korras. Kuigi ALAT normist veidi kõrgem, on see väga vähe tõusnud ja muretsemiseks pole põhjust.

Lugupidamisega
Jüri Laasik

Loe edasi

maksapõletiku analüüsid

mida tähendab täisvereanalüüs

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Täisvere analüüs tähendab kõige tavalisemat vereanalüüsi, mille puhul määratakse hemoglobiini sisaldus, leukotsüütide ja erütrotsüütide arv ja nii edasi.
Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: